Διαζύγιο και αστρολογία - Οι ενδείξεις του σε έναν αστρολογικό χάρτη

Όταν βαδίζουμε σε δρόμους διαφορετικούς…

Ζούμε πλέον σε μια εποχή όπου όλα εξελίσσονται με εκπληκτική ταχύτητα. Η τεχνολογία προλαμβάνει κάθε μας επιθυμία. Κάθε ονειροπόλο σχέδιο δείχνει να επιτυγχάνεται πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα απ’ ό,τι στο παρελθόν και, φυσικά, μαζί με τη διαρκώς τεχνολογικά εξελισσόμενη κοινωνία τρέχουν και οι άνθρωποι να μπορέσουν να προσαρμοστούν στις διαρκώς νέες συνθήκες διαβίωσης.

Ποτέ τα μέσα επικοινωνίας και μεταφοράς δεν ήταν τόσο γρήγορα και τόσο άμεσα ώστε να φέρουν σε επαφή τους ανθρώπους μεταξύ δεν ήταν και τόσο δύσκολο να ταυτίσουν τους χτύπους τους. Μέσα στη ραγδαία εξέλιξη των θεσμών και των ηθών δεν θα ήταν δυνατόν να μείνουμε εμείς οι ίδιοι έξω από το χορό της παγκοσμιοποίησης.

Οι περισσότεροι πια δεν δουλεύουμε για να ζούμε αλλά… ζούμε για να δουλεύουμε. Οι οικογένειες μίκρυναν, και όλο και μικραίνουν. Δεν έχουμε χρόνο για τους γονείς, για τους παππούδες και τις γιαγιάδες, οι περισσότεροι δεν έχουμε χρόνο ακόμα και για τα ίδια μας τα παιδιά. 

Νευρικοί και ανήσυχοι για την ανασφαλή αντιμετώπιση του αύριο, δυσκολευόμαστε να αφιερώσουμε χρόνο για τους εαυτούς μας και για τους αγαπημένους μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο αυξανόμενος αριθμός των διαζυγίων από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και η επικράτηση ενός νέου μοντέλου οικογενειακού προτύπου που θέσπισε –σαν φυσιολογικό γεγονός– τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Γάμοι που αποφασίζονταν σε χρόνο ρεκόρ και έληγαν ακόμα πιο γρήγορα αφήνοντας πίσω την πικρή γεύση της χαμένης ευτυχίας και πιθανότατα ένα-δυο παιδάκια να παρακολουθούν ανυποψίαστα τις διενέξεις των γονιών τους στις αίθουσες των δικαστηρίων ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στα συναινετικά δικηγορικά γραφεία.

Διαζύγια express

Προφανώς οι ταχύτητες επηρέασαν και την ανθρώπινη φύση και όχι μόνο τα megabytes στο διαδίκτυο ή τα στροφόμετρα των σπορ αυτοκινήτων.Όλα κινούνται γρήγορα και βιαστικά, παρασύροντας μαζί και τα συναισθήματα των ανθρώπων. Οι λέξεις «υπομονή» και «ανοχή» χάνουν το νόημά τους και τις αντικαθιστούν λέξεις όπως «εγωισμός» και «εγωκεντρισμός».

Κλασικές ενδείξεις διαζυγίου σε γενέθλιο χάρτη

Ο αστρολογικός χάρτης όπως πολλές φορές έχουμε πει, δίνει τις γενέθλιες προδιαγραφές του ανθρώπινου χαρακτήρα, της εμφάνισης, της εξέλιξης, των δυνατοτήτων έκφρασης, μόρφωσης κ.λ.π. Γνωρίζοντας τον αστρολογικό μας χάρτη, κάνουμε κατά κάποιον τρόπο μια αυτογνωστική προσέγγιση των ιδιαιτεροτήτων μας, με σκοπό να ενδυναμώσουμε τα προτερήματα αλλά και να δουλέψουμε τα μειονεκτήματα και τις ενδεχόμενες αδυναμίες.

Όλα είναι υποσχόμενα σε αυτό το γενέθλιο χάρτη και δεν πρόκειται να προκύψουν στη διάρκεια της παρουσίας μας σε αυτό τον κόσμο αν δεν υπάρχουν ως προδιαγραφές. Είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, μια καταγραφή του DNA μας αλλά με αστρολογικά σύμβολα, τα οποία καλείται ο έμπειρος αστρολόγος να ερμηνεύσει και να αποδώσει ως πληροφορίες στον ενδιαφερόμενο. Τα στοιχεία που ακολουθούν είναι αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε ως τα πιο επικίνδυνα για να οδηγήσουν σε ένα διαζύγιο ένα άτομο κάποια στιγμή στο μέλλον, αν κι εφόσον δηλαδή δεν τοποθετηθεί σωστά και υπεύθυνα έναντι των καθηκόντων και των υποχρεώσεων που καλείται να αναλάβει μέσα από το θεσμό του γάμου. 

Ο Ουρανός είναι πρωτίστως ο πλανήτης εκείνος ο οποίος αν βρίσκεται στον 7ο οίκο του γάμου ή είναι σε δύσκολη όψη με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου, δημιουργεί δυνατές προϋποθέσεις για ένα διαζύγιο. Επίσης, ο ίδιος πλανήτης, αν βρίσκεται στον ωροσκόπο ή γενικά έχει εξέχουσα θέση στο χάρτη και χαρακτηρίζει το σύνολο του ωροσκοπίου, δίνει στο άτομο εξαιρετική ανεξαρτησία και το δυσκολεύει να συγκατατεθεί στις απαιτήσεις μιας κοινής πορείας. 

Το άτομο επιθυμεί να κινείται ανά πάσα στιγμή σύμφωνα με τις εσωτερικές του παρορμήσεις, πολλές φορές εγωιστικά και μη λαμβάνοντας υπόψη του τους οικείους του. Συνήθως βαριέται γρήγορα, αναζητά διαρκώς την αναστάτωση –έστω και με την καλή έννοια– και συνήθως είναι υπέρ της ερωτικής απελευθέρωσης.

Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε ως τα πιο επικίνδυνα για να οδηγήσουν σε διαζύγιο:

- Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Ήλιος σε τετράγωνο, σύνοδο ή αντίθεση με τον Ουρανό.

- Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Άρη.

- Ο Ήλιος σε τετράγωνο με τη Σελήνη.

- Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σε δύσκολη όψη, τετράγωνο ή αντίθεση, με τον κυβερνήτη του 7ου οίκου.

- Η ακμή του 7ου οίκου σε διπλό ζώδιο (Διδύμους ή Ιχθύς) συνήθως δηλώνει και δεύτερο γάμο.

- Η Σελήνη σε διπλό ζώδιο επίσης.

- Εξέχουσα θέση του Ποσειδώνα δημιουργεί εξαπατήσεις ή αυτοεξαπατήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε φοβερές συναισθηματικές απογοητεύσεις.

- Εξέχουσα θέση του Πλούτωνα δίνει τάσεις εξαναγκασμού και πατροναρίσματος του συντρόφου, κάτι που σαφώς δεν γίνεται εύκολα αποδεκτό, μια και γίνεται με το γνωστό υπόγειο τρόπο που μόνο ο Πλούτωνας ξέρει να χειρίζεται (και τρομοκρατεί τους άλλους).

- Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα «τινάζει» κυριολεκτικά τις σχέσεις στον αέρα.

- Εμπεριεχόμενο ζώδιο στον 7ο οίκο συνήθως προσυπογράφει και δεύτερο γάμο στο άτομο, και μάλιστα το εμπεριεχόμενο ζώδιο δίνει χαρακτηριστικά του δεύτερου συζύγου.

- Ο Κρόνος στον 7ο οίκο δεν είναι πάντα ένδειξη διαζυγίου, ειδικότερα αν το άτομο κάνει γάμο με αρκετά μεγαλύτερο άτομο σε ηλικία και ταυτόχρονα καθυστερήσει να τον κάνει αμέσως μετά την πρώτη κρόνια επιστροφή (δηλαδή μετά τα 30). 

Φυσικά, όλες οι παραπάνω γενέθλιες ενδείξεις πρέπει να ενεργοποιούνται από σκληρές διελεύσεις του Πλούτωνα, του Ουρανού, του Ποσειδώνα ή του Κρόνου, ώστε να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα και να μην υπάρχει δρόμος επιστροφής. Θεωρητικά, βέβαια, θα μπορούσαμε, μέσω της γνώσης της αστρολογίας και αναγνωρίζοντας τον εαυτό μας αλλά και το σύντροφό μας, να αποφύγουμε ή να επιλέξουμε τον κατάλληλο ώστε να έχουμε το όσο το δυνατόν πιο στέρεο και γερό οικοδόμημα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο «σοφός κυβερνά τ’ άστρα του»!

Συνοψίζοντας:

- Η Σελήνη σε Καρκίνο, Σκορπιό, Διδύμους και Τοξότη σε όψεις με άλλους πλανήτες μέσα στο χάρτη δείχνει περισσότερες πιθανότητες για δεύτερο γάμο, ιδιαίτερα αν υπάρχει και πλανήτης μέσα στον 7ο οίκο αναφέρει το astrologos.

- Μαζεμένοι πλανήτες στον 7ο οίκο, κυρίως Δίας αλλά και Αφροδίτη, δηλώνουν μια αισιοδοξία του ατόμου όσον αφορά τις σχέσεις και τους γάμους, άρα φτάνουν εύκολα και προς αυτούς.

- Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σε διπλό ζώδιο και τοποθετημένος στον 7ο οίκο.

- Ο κυβερνήτης του7ου οίκου σε διπλό ζώδιο.

 - Ο κυβερνήτης του 7ου οίκου σε σύνοδο με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου και επίσης σε διπλά ζώδια (Διδύμους και Ιχθύες). Επίσης, ας μην ξεχνάμε και τις γενικότερες τάσεις των ζωδίων, όπως π.χ. ότι οι Ζυγοί και οι Καρκίνοι επιζητούν τη δέσμευση, ενώ οι Τοξότες και οι Υδροχόοι την αποφεύγουν συστηματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ