Μάθε πώς η άσκηση σε κάνει καλύτερο στη δουλειά σου - Σεροτονίνη, νορεπινεφρίνη ντοπαμίνη, απαραίτητοι για τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η άσκηση έχει τεράστια οφέλη στην ψυχική σου ευεξία...

Ξέρεις ότι η άσκηση συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της σωματικής σου κατάστασης και της υγείας σου γενικότερα.

Ξέρεις όμως ότι σε βοηθάει να βελτιώσεις και την αποδοτικότητά σου;

Σύμφωνα με έρευνα η σωματική άσκηση έχει άμεσα αποτελέσματα στην ψυχική σου ευεξία, καθώς βελτιώνει τις πνευματικές και διανοητικές σου ικανότητες.

Πιο συγκεκριμένα τρεις νευροδιαβιβαστές, η σεροτονίνη, η νορεπινεφρίνη και η ντοπαμίνη, είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Η σεροτονίνη επηρεάζει την διάθεση, η νορεπινεφρίνη αυξάνει την αντίληψη και η ντοπαμίνη ρυθμίζει την προσοχή και το αίσθημα της ικανοποίησης.

Όταν αυτοί οι νευροδιαβιβαστές είναι σε ισορροπία, το μυαλό σου λειτουργεί σωστά. Σε αντίθετη περίπτωση οι διανοητικές σου ικανότητες μειώνονται.

Εκτός από την σωματική σου κατάσταση και την υγεία σου, η άσκηση έχει τεράστια οφέλη στην ψυχική σου ευεξία, καθώς βελτιώνει τις πνευματικές και διανοητικές σου ικανότητες.

Ο ψυχίατρος John Ratey, υποστηρίζει ότι μία απλή αύξηση ή μείωση του επιπέδου των νευροδιαβιβαστών, δεν επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό σου.

Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα της γυμναστικής έγκειται στο ότι δημιουργεί την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στους τρεις αυτούς νευροδιαβιβαστές.

Γιατί το μυαλό λειτουργεί πιο σωστά, όταν λειτουργεί σωστά και το σώμα.

Αν λοιπόν θέλεις, εκτός από την υγεία και τη σωματική σου κατάσταση, να βελτιώσεις και την πνευματική σου ευεξία και κατ΄επέκταση την αποδοτικότητά σου, θα πρέπει να εντάξεις την άσκηση στο καθημερινό σου πρόγραμμα ακόμα και αν δεν μπορείς να αφιερώσεις πολύ χρόνο.

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, υποστηρίζει πως ακόμα και 35 λεπτά αερόβιας γυμναστικής- γρήγορο περπάτημα ή τρέξιμο- είναι αρκετά για να βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την δημιουργικότητα, τη σκέψη και τη γνωστική σου ικανότητα ενώ σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Σύνδεσμο Ψυχολογίας, μόλις 6 λεπτά περπάτημα μπορούν να αυξήσουν την δημιουργικότητά σου. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ