Τζορτζ Κλούνει: Το twitter είναι για τους ανόητους celebrities - Αχ μεγάλωσες Tζoρτζ μου!‏

Μπορεί το twitter να είναι καλό για τον Πρωθυπουργό, τον Μπαράκ Ομπάμα ή τον Πάπα, ο οποίος τουιτάρει ακόμα στα λατινικά, ωστόσο κατά τον Τζορτζ Κλούνι οι επώνυμοι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλλον τα έχουν χαμένα.

Μπορεί το twitter να είναι καλό για τον Πρωθυπουργό, τον Μπαράκ Ομπάμα ή τον Πάπα, ο οποίος τουιτάρει ακόμα στα λατινικά, ωστόσο κατά τον Τζορτζ Κλούνι οι επώνυμοι που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μάλλον τα έχουν χαμένα.



«Πιστεύω ότι οι διάσημοι που έχουν λογαριασμό στο twitter είναι ανόητοι», είπε ο ηθοποιός σε μια συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό
«Esquire». «Απλά είναι χαζό».

Βέβαια, αν και εκείνος ακολουθήσει το παράδειγμα κάποιων άλλων, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν κάθε σχέση με το συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας, πολύ σύντομα θα αναιρέσει τις δηλώσεις του και θα αρχίσει να γράφει αστεία ή να μοιράζεται φωτογραφίες μαϊμούδων που μοιάζουν με τον Τζορτζ Μπους.

Το 2009, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε δηλώσει σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι «το πρόβλημα με το twitter είναι η αμεσότητά του, τα πολλά τιτιβίσματα μπορεί να σε κάνουν ηλίθιο», κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις tweets και twat (ηλίθιος στα αγγλικά). Τελικά, ενέδωσε πέρυσι και τώρα έχει πάνω από 500.000 «ακόλουθους», τους λεγόμενους followers στη γλώσσα του twitter. Επιπλέον, έχει ανοίξει λογαριασμό στο αντίστοιχο κινεζικό, το Weibo. tanea.gr

Ο ηθοποιός Χιου Λόρι... προσηλυτίστηκε πρόσφατα. «Εχω καταραστεί την τεχνολογία ως σπόρο του Σατανά, αλλά τελικά ενέδωσα», ήταν το πρώτο του tweet και μέσα σε έναν μήνα είδε περίπου 230.000 followers να ακολουθούν τον λογαριασμό του.
Πριν από τέσσερα χρόνια είχε πει ότι έβλεπε τα σχόλια των φίλων του στο twitter και δεν καταλάβαινε γιατί το έκαναν. 

Αν και είναι ένας τρόπος άμεσης επικοινωνίας με τους θαυμαστές τους, πολλές φορές οι επώνυμοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για τα χειρότερα σχόλια, ακόμα και για απειλές και βρισιές. Ετσι, ο ηθοποιός Στίβεν Μπέρκοφ είπε ότι αυτή τη χρονιά το twitter ήταν «σαν ένα ποτάμι ακαθαρσίας» και αναρωτήθηκε τον λόγο που κάποιος θα άνοιγε λογαριασμό. Στη συνέντευξή του στο «Esquire», ο Κλούνι σχολιάζει τα θετικά και τα αρνητικά τού να είναι κάποιος διάσημος. Είπε ότι οι σταρ του Χόλιγουντ που έζησαν στη λεγόμενη «χρυσή εποχή» δεν θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα σήμερα, με τις απαιτήσεις του 21ου αιώνα. «Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Κλαρκ Γκέιμπλ ή κάποιον άλλον, αλλά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε αυτό το περιβάλλον», είπε. «Θα πλάκωναν πολύ κόσμο στις γροθιές. Η σημερινή εποχή απαιτεί να είσαι και λίγο "ζεν"».

«Το αστείο με τη φήμη είναι ότι τρέχεις όσο μπορείς προς εκείνη, γιατί είναι αυτό που θέλεις. Οχι μόνο τη φήμη, αλλά και όσα αντιπροσωπεύει, δηλαδή τη δουλειά και τις ευκαιρίες», συνεχίζει ο Κλούνι. «Και όταν τελικά τα καταφέρεις, σε σοκάρει το γεγονός ότι αυτομάτως φακελώνεσαι σε έναν κόσμο που είναι τρομερά μικρός». Στα 52 χρόνια, ο Κλούνι ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει την επιτυχία του. Εχει κερδίσει δύο βραβεία Οσκαρ, για τις ταινίες «Σιριάνα» και «Επιχείρηση: Argo» και τέσσερις Χρυσές Σφαίρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ