Χρυσή Αυγή: Άφαντος ο Χρήστος Παππάς, διαφεύγει τη σύλληψη - Τι λέει ο δικηγόρος του (βίντεο)

Ο Υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει εξαφανιστεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου... 

Σε μία ιστορική απόφαση, χθες το τριμελές Εφετείο με Πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη, αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολές στους 39 από τους 51 καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, καθώς και 14 ακόμη συνεργούς του και καταδικασμένους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οδηγούνται στις φυλακές για να εκτίσουν τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

 

Και ενώ χθες, μετά την απόφαση, ο ένας μετά τον άλλο οι καταδικασθέντες ξεκίνησαν να παραδίνονται στις Αρχές αυτοβούλως, ο Χρήστος Παππάς εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη.

Ο συνήγορος του Υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Περικλής Σταυριανάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ "Σήμερα", ανέφερε πως ο εντολέας του θεώρησε ότι εάν πάει στο Εφετείο θα μειωθεί η ποινή του ή και θα αθωωθεί και για τον λόγο αυτό αποφάσισε να μην παραδοθεί στις Αρχές.

 

«Ήξερα ότι είχε αυτό τον προβληματισμό εδώ και καιρό» είπε ο δικηγόρος του Παππά, ενώ άφησε και ένα "παράθυρο" ανοιχτό σχετικά με το αν αυτή η απόφασή του μπορεί να αναθεωρηθεί. 

Ο Χρήστος Παππάς ήταν σε επιτήρηση, όπως παραδέχθηκε ο συνήγορός του, ενώ ανέφερε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του τις τελευταίες ημέρες, καθώς σε αυτή την περίπτωση θα ήταν εύκολο να εντοπιστεί. 

Ο καταδικασθείς Χρήστος Παππάς έδωσε το παρών, σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου-Χολαργού, την 1η Οκτώβρη, ως όφειλε. Από εκείνη τη στιγμή και λίγο πριν αρχίσει η δίκη, εξαφανίστηκε.

Οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του επεκτάθηκαν και εκτός Αττικής, στον τόπο καταγωγής του στα Ιωάννινα, αλλά και σε γειτονικές χώρες, όπως η Αλβανία και η Ιταλία. 

 

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega, παραδέχθηκε πως «σαφώς κάτι δεν έγινε σωστά, εφόσον υπήρχαν επιφορτισμένοι Αστυνομικοί με διαταγές σαφέστατες αυτοί οι άνθρωποι να έχουν μια διακριτική παρακολουθήση». 

Συμπλήρωσε, δε, πως από τη στιγμή που αναζητήθηκε ο Χρήστος Παππάς και η εν λόγω επιχείρηση "απέτυχε", έγινε κατανοητό πως ο καταδικασθείς στη δίκη της Χρυσής Αυγής διέφυγε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ