8 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν έχεις άγχος για πολύ καιρό - Διατροφικές διαταραχές, ύπνου, πονοκέφαλοι

Διαβάστε όλα τα ψυχοσωματικά... 

Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούμε να το αγνοήσουμε, το άγχος πάντα μας περιμένει στην γωνία. Μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα. Μερικές φορές από τυχαία γεγονότα, από τους συναδέλφους, από τους αγαπημένους μας, από την οικογένεια μας και άλλες φορές από θέματα που ούτε καν γνωρίζαμε πως έχουμε.

Όμως, ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ό, τι ή όποιος και αν συνέβαλε στο άγχος σου, αν το αφήσεις να κυριαρχήσει πάνω σου μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική σου υγεία.

8 πράγματα που μπορούν να σου συμβούν αν έχεις άγχος για πολύ καιρό:

  1. Διατροφικές διαταραχές

Το άγχος έχει την δύναμη να επηρεάζει την όρεξη σου. Τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης εξαιτίας του άγχους μας κάνουν να αναπτύσσουμε διατροφικές διαταραχές. Αλλά είναι σημαντικό να ξέρουμε πως το αποτέλεσμα είναι πάντα διαφορετικό για πολλούς ανθρώπους. Όταν έχουμε άγχος, είτε τρώμε πολύ περισσότερο ή δεν τρώμε καθόλου.

  1. Απογοητεύεσαι εύκολα

Ακόμα ένα αρνητικό που σου συμβαίνει όταν έχεις πολύ άγχος είναι το ότι χάνεις την υπομονή σου. Όσο πιο πολλές αγχώδεις καταστάσεις ξεπερνάμε, τόσο πιο δυνατοί πιστεύουμε πως είμαστε.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το πολύ άγχος τελικά οδηγεί σε πολλά καταπιεσμένα συναισθήματα. Αυτό, από την άλλη μεριά, έχει ως αποτέλεσμα το να μην έχεις καθόλου αντοχή όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα.

  1. Διαταραχή στον ύπνο

Το άγχος έχει την δύναμη να διαταράσσει τον βιορυθμό μας. Όσο πιο πολύ άγχος έχουμε, τόσο περισσότερο το μυαλό μας υπεραναλύει και αρνείται να διώξει τις περιττές σκέψεις. Και όσο πιο πολύ υπεραναλύουμε, τόσο πιο δύσκολο είναι να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε.

  1. Εξάντληση

Ως αποτέλεσμα του διαταραγμένου ύπνου και των διατροφικών διαταραχών, συνεχώς νιώθουμε εξουθενωμένοι. Δεν έχουμε ενέργεια, ούτε μπορούμε να σηκωθούμε για να κάνουμε κάτι. Σε αυτό το σημείο, οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς επιβιώνουν.

  1. Περισσότερη καφεΐνη λόγω της έλλειψης ενέργειας

Ο ύπνος σου είναι διαταραγμένος, η ενέργεια σου λίγη, τα νεύρα σου τσιτωμένα και δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως εξαιτίας της ατελείωτης εξάντλησης. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσεις είναι η καφεΐνη.

Η καφεΐνη μπορεί να είναι πραγματικά ευεργετική, αλλά μόνο αν την καταναλώνουμε σε περιορισμένη ποσότητα. Η μεγάλη πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική δόση και να προκαλέσει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας.

  1. Τα πάντα σε ενοχλούν

Το άγχος μας τυφλώνει. Απενεργοποιεί τον εγκέφαλο μας. Σαμποτάρει την λογική μας σκέψη και ελέγχει το μυαλό και το σώμα. Έτσι, ενοχλούμαστε από τα πάντα γύρω μας. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε σωστά. Και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε με τον κατάλληλο τρόπο. Στο μυαλό μας, όλος ο κόσμος είναι εναντίον μας σύμφωνα με το Awaken.

  1. Πονοκέφαλοι

Έχεις έντονους σωματικούς πόνους. Η ορμόνη που λέγεται κορτιζόλη, η οποία απελευθερώνεται λόγω του άγχους συμβάλλει στους έντονους πονοκεφάλους.

  1. Είσαι στα όρια της κατάρρευσης

Δεν είναι μόνο το μυαλό σου που υποφέρει αλλά και το σώμα σου. Όσο πιο πολύ αγχώνεσαι, τόσο περισσότερο περιβάλλεσαι με αρνητικές δονήσεις και σκέψεις. Όλα αυτά επηρεάζουν την σωματική σου ευεξία. Το σώμα σου γίνεται αδύναμο και είσαι επιρρεπής σε περισσότερες ασθένειες. Όλα γίνονται χειρότερα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ