Άλλαξε τη ζωή σου με αυθεντικό τρόπο - Ο θυμός είναι ένα είδος συναισθηματικής ενέργειας

Θυμός, μοναξιά, κλάμα, αποπροσανατολισμός, παραβίαση κανόνων είναι καταστάσεις που μας απελευθερώνουν θετικά

Η πιο υγιής συμπεριφορά είναι η αυθεντική. Ωστόσο, συχνά αποφεύγουμε να αντιδράσουμε σε μία κατάσταση με τον τρόπο που θα θέλαμε νομίζοντας ότι θα βλάψει την υγεία μας ή οι υπόλοιποι θα μας παρεξηγήσουν.

Θυμός, μοναξιά, κλάμα, αποπροσανατολισμός, παραβίαση κανόνων είναι καταστάσεις που μας απελευθερώνουν θετικά και λειτουργούν ως πυξίδα για την εξεύρεση και υλοποίηση των στόχων μας. Ξαφνιάστηκες; Διάβασε το πώς, και η απορία θα λυθεί.

1. Θυμός

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που πολλοί από εμάς αποφεύγουμε να εκφράσουμε, ενώ είναι απελευθερωτικό. Όντας θυμωμένος και εκφράζοντας τον θυμό με έναν υγιή τρόπο μπορεί να δημιουργήσει μία θετική αλλαγή στη ζωή. Ο θυμός είναι απλώς ένα είδος συναισθηματικής ενέργειας που επαναστατεί όταν έχουμε αδικηθεί και τα προσωπικά όρια έχουν παραβιαστεί. Αυτή η ενέργεια έχει μία αποστολή. Να διαλύσει την ακατάλληλη κατάσταση που έχει προκαλέσει οδύνη.

Έτσι, μάθετε πώς να αγκαλιάσετε αυτή την ενέργεια, και χρησιμοποιήστε την θετικά. Με άλλα λόγια, εξετάστε πώς μπορείτε να εκφράσετε τον θυμό σας με θετικό τρόπο που θα επιφέρει την αλλαγή προς το καλύτερο. Μην αποφεύγετε τον θυμό, καθώς μπορεί να μετατραπεί σε πιο ανθυγιεινούς τρόπους ύπαρξης, όπως είναι η οργή ή η κατάθλιψη.

2. Νιώθοντας αποπροσανατολισμένος

Πολλές φορές νιώθουμε ότι έχουμε χάσει τον προσανατολισμό μας. Όμως, τη στιγμή που κυριευόμαστε από αυτό το συναίσθημα, επικεντρωνόμαστε στη στιγμή και στα ένστικτά μας. Αν έχετε ποτέ χαθεί σε μια μεγάλη πόλη ή μια ξένη χώρα, είναι πιθανό να προβείτε σε θαυμάσιες ανακαλύψεις, ενώ προσπαθείτε να βρείτε τον δρόμο σας.

Το ίδιο ισχύει και για τη ζωή. Να θυμάστε ότι σημαντικό είναι το ταξίδι, και μερικές φορές θα χάσετε τον δρόμο και θα βρεθείτε σε μονοπάτια που ποτέ δεν είχατε δει. Τότε θα μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας που είναι εκπληκτικά. Σε τέτοιες περιόδους έχουμε ανακαλύψει άγνωστα ταλέντα στον εαυτό μας, και συναντάμε φίλους ή συμμάχους που ειδάλλως θα είχαν παραμείνει ένα μυστήριο. Αν νιώθετε λοιπόν ότι έχετε χαθεί, δεν σημαίνει ότι δεν θα βρείτε τον δρόμο σας ποτέ. Αυτό απλά σημαίνει ότι παίρνετε τον χρόνο σας για να βρείτε τον δρόμο σας. Τελικά, είναι η είσοδος που θα μας θέσει στο αληθινό μονοπάτι.

3. Κλάμα

Το κλάμα, όπως και ο θυμός, είναι μία υγιής συναισθηματική αντίδραση σε ορισμένες καταστάσεις. Αν και λίγοι από εμάς θα ήθελαν να κλαίνε όλη την ώρα, είναι σημαντικό να «τιμήσετε» εκείνες τις στιγμές στη ζωή που μπορεί να σας φέρουν δάκρυα. Τα δάκρυα αυτά μπορεί να είναι δάκρυα απώλειας αλλά και χαράς. Όταν κλαίμε, βοηθάμε την ψυχή μας απελευθερώσει την ενέργεια, η οποία αν μείνει μέσα μας θα γίνει τοξική.

Το κλάμα επίσης μαλακώνει την προσωπικότητά μας, καθώς και την εμφάνισή μας με τον έξω κόσμο, επιτρέποντας τους άλλους να γνωρίζουν τα συναισθήματα, την έγνοια, τη θλίψη μας. Έτσι, το κλάμα όχι μόνο μας επιτρέπει να απελευθερώσουμε τη θλίψη, αλλά στέλνει επίσης ένα μήνυμα στους άλλους ότι είμαστε ανοιχτοί και ευάλωτοι ως ανθρώπινα όντα, καθιστώντας μας πιο ελκυστικούς ως φίλους και συνεργάτες από εκείνους που ποτέ δεν έριξαν ένα δάκρυ για οποιοδήποτε λόγο.

4. Μοναξιά

Τη μοναξιά δεν πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με αρνητικό τρόπο, καθώς είναι μία κατάσταση κατά την οποία μπορούμε να βυθιστούμε σε ένα βαθύτερο επίπεδο της ύπαρξής μας. Η αυτοαποξένωση θα μπορούσε να είναι ένας λόγος ανησυχίας, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες, συγγραφείς και στοχαστές που βίωσαν τη μοναξιά βρήκαν βαθύτερη έμπνευση και αύξησαν τη δημιουργικότητά τους. Μερικές φορές απλά πρέπει να απενεργοποιήσετε τα εξωτερικά ερεθίσματα και να μείνετε με τον εαυτό σας.

Μία βόλτα με τον εαυτό σας στο πάρκο ή ακόμα διακοπές μπορεί να οδηγήσει σε ένα επίπεδο προβληματισμού που ανανεώνει πλήρως την αίσθηση του σκοπού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πιο υγιές πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να μείνετε μόνος.

5. Δεν ακούτε

Το να μην ακούτε τους άλλους μπορεί να θεωρηθεί ως μία αντι-κοινωνική ή ακόμη και αλαζονική μορφή συμπεριφοράς. Και όμως υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί να ακούσετε το ένστικτό σας. Κρατώντας τα μάτια σας σε ένα ισχυρό όραμα μερικές φορές απαιτεί από εσάς να αγνοήσετε τις φωνές ή να συντονιστείτε σε άλλη συχνότητα από αυτές τις φωνές που δεν μπορούν να καταλάβουν ή δεν βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με αυτό το όραμα.

Γίνε σοφός και μάθε πότε πρέπει να ακούς τους άλλους και πότε όχι. Αν η εσωτερική καμπάνα λέει να ακολουθήσετε τη διαίσθηση παρά τα όσα λένε οι άλλοι, τότε εμπιστευτείτε την, σύμφωνα με το awaken.

6. Η παραβίαση των κανόνων

Η παραβίαση των κανόνων κατά καιρούς μπορεί να βελτιώσει τη ζωή σας, καθώς και τις ζωές των άλλων. Οι κανόνες γίνονται από ανθρώπους, και κανένας δεν είναι τέλειος. Οι περισσότερες καινοτομίες στην τέχνη, την επιστήμη και την κοινωνία συμβαίνουν επειδή κάποιος σταμάτησε να τηρεί τους κανόνες που έχουν γραφτεί και είχε το θάρρος να αμφισβητήσει τους κανόνες που ήταν άδικοι. Μερικοί από τους μεγάλους παραβάτες των κανόνων του κόσμου ήταν ο Gandhi, ο John Lennon, ο Martin Luther King Jr. Μην φοβάστε να γίνετε σαν κι αυτούς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ