Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αλβέρτος Μπουρλάς της Pfizer: Εγώ Εβραίος και ο Ουγούρ Σαχίν της BioNTech μουσουλμάνος - Ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώζουν τον πλανήτη από τον κορωνοϊό

Όλα όσα είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά σε συνέντευξη που παραχώρησε... 

«Θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπούρλα, μιλώντας για τη συνεργασία του με τον Τούρκο Ουγούρ Σαχίν που μαζί με την γυναίκα του  Ozlem Tureci ηγούνται της Γερμανικής εταιρείας BioNTech, με την οποία συνεργάζεται η Pfizer για την παραγωγή εμβολίου για προστασία από τον φονικό ιό.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε λίγα 24ωρα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την 90% αποτελεσματικότητα του εμβολίου και το μυστικό της επιτυχίας του, ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε και στην θαυμάσια συνεργασία του με τον Τούρκο Ουγούρ Σαχίν. 

 

 

 

 

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ο κ. Μπουρλά είπε ότι είναι άνω του 90%, που ανακοίνωσε η εταιρία, ωστόσο -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- δεν ανακοίνωσαν ακριβώς τον αριθμό, διότι αυτός μπορεί να διαφοροποιηθεί όσο προχωρούν οι έρευνες και δεν θέλουν να δημιουργήσουν μπέρδεμα στον κόσμο.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη του Άλμπερτ Μπουρλά

 

 

 

 

«Θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο»

Για το συμβολισμό ότι των δύο συνεργαζόμενων εταιρειών που αναπτύσσουν αυτό το εμβόλιο ηγούνται ένας Έλληνας κι ένα ζεύγος Τούρκων, και στην ερώτηση αν η επιστήμη τελικά μας ενώνει, απάντησε χαρακτηριστικά.

«Ναι πιστεύω η επιστήμη μας ενώνει, και όχι μόνο η επιστήμη, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν, παρά που μας χωρίζουν Είναι συμβολικά θαυμάσιο το ότι έτυχε ο Ugur να είναι Τούρκος και εγώ να είμαι Έλληνας» εξήγησε.

 

 

 

 

Ο Άλμπερτ Μπούρλα τόνισε ακόμα ότι έχει ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα, εκεί γεννήθηκε εκεί μεγάλωσε, σπούδασε και ερωτεύτηκε και ανησυχεί με την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο είπε στο CosmosFM New York. 

«Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα ο Ugur είναι Μουσουλμάνος αλλά αυτό δε μας εμπόδισε καθόλου να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και το μόνο πράγμα που είπαμε όταν αρχίσαμε να μιλάμε είναι ότι ακριβώς θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ