Κορωνοϊός- Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου - Προστατεύει τους ηλικιωμένους, δεν έχει σοβαρές παρενέργειες

Για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου της Covid-19, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν άνω του 94%...

Νέα ενθαρρυντικά στοιχεία από την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Pfizer/BioNtech. Συμφωνα με όσα δημοσιοποίησε η εταιρεία η αποτελεσμάτικότητα του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 φτάνει το 95%...

 

 

Το εμβόλιο, που φέρει την κωδική ονομασία BNT162b2, ήταν πολύ αποτελεσματικό κατά του ιού, 28 ημέρες μετά την πρώτη δόση και η αποτελεσματικότητά του ήταν εξαιρετική σε όλες τις ηλικίες.

Ειδικότερα για τους ηλικιωμένους, οι οποίοι θεωρούνται ομάδα υψηλού κινδύνου της Covid-19, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν άνω του 94%, συμφωνα με την εταιρεία.

Η Pfizer/BioNtech σχεδιάζει να υποβάλει το εμβόλιο στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για έγκριση "εντός ημερών", όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «εκτιμήθηκαν 170 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις Covid-19, με τους 162 εξ αυτών να παρατηρούνται στην ομάδα που έλαβε το εικονικό φάρμακο και τις 8 σε αυτή που έλαβε το εμβόλιο». 

Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες. Αναφέρθηκαν ως παρενέργειες, κόπωση, σε ποσοστό 3,8% και πονοκέφαλος, σε ποσοστό 2%.

 

 

Πραγματικά ευχάριστα νέα από την εταιρεία που, όπως έχει αναφέρει, σχεδιάζει να έχει διαθέσιμες 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μέχρι το τέλος του 2020 και έως 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ