Κορωνοϊός- Εμβόλιο Pfizer & BionTech: Κατατέθηκε σήμερα το αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση - Μπουρλάς: «Ιστορική στιγμή» (φωτό- βίντεο)

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία προ ημερών, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ανέρχεται σε 95%... 

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγη ώρα από τις εταιρείες Pfizer και BionTech, σήμερα κατατίθεται στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) το αίτημα για επείγουσα αδειοδότηση του εμβολίου τους.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pfizer Inc. (@pfizerinc)

 

Πρόκειται για ένα νέο με τεράστια σημασία, καθώς σημαίνει την αρχή του τέλους για την πανδημία που πλήττει εδώ και 10 μήνες ολόκληρη την υφήλιο.

 

 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο CEO της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλάς, σε συνέντευξή του στο Sky News, η εταιρεία του είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διανομή των πρώτων 20 εκατ. δόσεων του εμβολίου για τον κορωνοϊό που είναι ήδη έτοιμες, αμέσως μόλις λάβει την αδειοδότηση. 

Να σημειωθεί πως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, εκτός από την υποβολή αιτήματος στον FDA, έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτημάτος αδειοδότησης και σε άλλους φορείς ανά τον κόσμο. 

 

 

Πριν από λίγα λεπτά, σε ανάρτησή του στο twitter, ο Αλβέρτος Μπουρλάς ανέφερε πως «μετά από 248 μέρες και νύχτες, 150 ενεργές κλινικές δοκιμές και 43.661 θαρραλέους εθελοντές, χιλιάδες εργαζομένους σε Pfizer και BionTech, που αφιερώθηκαν σε αυτό τον σκοπό και τις ελπίδες δισεκατομμυρίων ανθρώπων φτάσαμε σε αυτή την ιστορική στιγμή...».

Αυτή η ιστορική στιγμή έρχεται μετά την εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων και τα ενθαρρυντικά στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με τα οποία, η αποτελεσμάτικότητα του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19 φτάνει το 95%.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ