Ο διάσημος καθηγητής του Γέιλ, δόκτωρ Χρηστάκης προβλέπει: “Μετά την πανδημία σεξουαλική απελευθερωση, ξέφρενος καταναλωτισμός”

Οι κοινωνικές τάσεις θα αντιστραφούν

Για το πώς θα είναι ο κόσμος μετά και το τέλος της πανδημίας, που έχει ήδη κοστίσει την ζωή σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, μιλά ο δόκτωρ Νικόλαος Χρηστάκης.  

Ο ελληνικής καταγωγής, ειδικός κοινωνικής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο μιλά για τα όσα θα αντιμετωπίσουμε μετά και το πέρας του κορωνοϊού, με τον ίδιο να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι κοινωνικές τάσεις θα αντιστραφούν.

Το βιβλίο του φέρει τον τίτλο “Apollo’s Arrow: The Profound and Enduring Impact of Coronavirus on the Way We Live” (Το Βέλος του Απόλλωνα: Η Βαθιά και Διαρκής Επίπτωση του Κορωνοϊού στον Τρόπο Ζωής Μας) και στις σελίδες του γίνεται ορισμένες προβλέψεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το τέλος της πανδημίας, που έχει φέρει σκληρά lockdown.

"Ο κόσμος μας έχει αλλάξει, υπάρχει ένα νέο θανατηφόρο παθογόνο που κυκλοφορεί, δεν είμαστε οι πρώτοι άνθρωποι που αντιμετώπισαν αυτήν την απειλή και πολλά θα μας ζητηθούν. Θα πρέπει να μεγαλώσουμε με αυτό" αναφέρει ο ίδιος σύμφωνα και με τον Guardian.

Ο δόκτωρ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι άνθρωποι θα επιδιώξουν αν έχουν περισσότερες επαφές μετά και τα όσα έχουμε βιώσει, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ένα είδος σεξουαλικής απελευθέρωσης

“Κατά τη διάρκεια των επιδημιών, ερχόμαστε πιο κοντά στη θρησκεία, οι άνθρωποι γίνονται πιο απροσδόκητοι, εξοικονομούν χρήματα, γίνονται ριψοκίνδυνοι. Τα βλέπουμε όλα αυτά τώρα όπως έχουν συμβεί για εκατοντάδες χρόνια κατά τη διάρκεια επιδημιών” προσθέτει ακόμα ο γνωστός ερευνητής κάνωντας παράλληλα και μια σύγκριση με το παρελθόν και το πώς παρόμοια γεγονότα επηρέασαν την ανθρωπότητα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ