Κορωνοϊός: Παραμένει δραματική η κατάσταση - Ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ - Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ιαπωνία (βίντεο)

Στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από covid-19 περισσότεροι από 347.500 άνθρωποι 

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να θερίζει με τα κρούσματα να ανεβαίνουν σε πολλά μέρη του κόσμου. Στις ΗΠΑ η κατάσταση είναι δραματική, ενώ στην Ιαπωνία η πανδημία έχει αναζωπυρωθεί. Στην Ιταλία 562 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

Μπορεί να έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί για τον COVID-19 ωστόσο σε πολλά μέρη του κόσμου η κατάσταση παραμένει δύσκολη.  Ενδεικτικό είναι ότι στις ΗΠΑ σημειώθηκε ρεκόρ με πάνω από 20 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν κολλήσει τον ιό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς η χώρα μετρά περισσότερους από 347.500 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, γεγονός που την καθιστά την πλέον πληγείσα χώρα σε αριθμό θανάτων στον κόσμο.

Στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει από covid-19 περισσότεροι από 347.500 άνθρωποι μέχρι στιγμής, κάτι που σημαίνει ένας στους 950 Αμερικανούς.

Η χώρα βρίσκεται στην 16η θέση παγκοσμίως στον αριθμό θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της.

Στο μεταξύ την Παρασκευή ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται ξεπέρασε τους 125.000, ένα ακόμη ρεκόρ.

Η Καλιφόρνια, η πιο πολυπληθής πολιτεία με 40 εκατομμύρια κατοίκους, είναι το πιο πρόσφατο επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχει υιοθετήσει από τα πλέον περιοριστικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο.

 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Ιαπωνία

Δύσκολα όμως είναι και τα πράγματα στην Ιαπωνία όπου είχαμε αναζωπύρωση της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 31 Δεκεμβρίου οι ημερήσιες μολύνσεις στο Τόκιο κατέγραψαν ρεκόρ, αφού ανακοινώθηκαν 1.337 κρούσματα του ιού.

Η μητροπολιτική κυβέρνηση του Τόκιο θα ζητήσει από την κεντρική κυβέρνηση να κηρύξει μια νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της αναζωπύρωσης κρουσμάτων της Covid-19, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Nikkei, που επικαλείται το ΑΠΕ.

462 θάνατοι στην Ιταλία

Ο ιός συνεχίζει να θερίζει και στην γειτονική χώρα όπου καταγράφηκαν 22.211 νέα κρούσματα, και 462 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

157.524 διαγνωστικά τεστ έγιναν συνολικά με το 14,1% από αυτά να βγαίνουν θετικά στον ιό.

Δραματική η κατάσταση και στην Βραζιλία

Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 24.605 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 462 ασθενείς πέθαναν, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η χώρα έχει συνολικά καταγράψει 195.411 θύματα, ενώ ο αριθμός των μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας ανέρχεται σε 7.700.578, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ