Ενδιαφέρει γονείς & νεαρούς! Από 9 σε 12 μήνες αυξήθηκε η στρατιωτική θητεία - Από Μάιο σε ισχύ (βίντεο)

Αύξηση θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες... 

Προωθούνται οι αλλαγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την στρατιωτική θητεία και πλέον όλοι οι φαντάροι θα κάνουν 12μηνο είτε κατατάσσονται στο Πολεμικό Ναυτικό, είτε στην Πολεμική Αεροπορία, είτε στον Στρατό Ξηράς.

Ο κ. Ταραντίλης επιβεβαίωσε, εξάλλου, το ενδεχόμενο αύξησης της θητείας στο Στρατό Ξηράς στους 12 μήνες, παραπέμποντας σε παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού για την ανάγκη ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν εξετάζεται υποχρεωτική στράτευση στα 18.

 

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, το μέτρο θα αρχίσει πιθανότατα να εφαρμόζεται από την Γ’ ΕΣΣΟ του προσεχούς Μαΐου. Στόχος να αυξηθεί στους 133.000 ο αριθμός του έμψυχου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτές τις μέρες γίνονται οι τελευταίες διευθετήσεις έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι αλλαγές μέσα στο πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς. Η θητεία σε όλα τα όπλα θα είναι ίση σε διάρκεια, 12μηνη, καθώς αυξάνεται κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς όπου τώρα είναι 9μηνη η θητεία.

Φαίνεται πως έχει κλειδώσει και η πρόβλεψη για μειωμένη θητεία, 9μηνη δηλαδή, για όσους εκδηλώσουν την επιθυμία να κάνουν όλο το στρατιωτικό τους στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά. Πρόκειται για ένα μοντέλο που είχε εφαρμοστεί και στο παρελθόν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ