Πασχάλης Τσαρούχας: Χίλιοι ηθοποιοί κατήγγειλαν στο ΣΕΗ σεξουαλική παρενόχληση ή λεκτική & ψυχολογική βία από τους συναδέλφους τους (βίντεο)

"Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο"

Για πάνω από χίλιες καταγγελίες στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, έκανε λόγο σήμερα ο Πασχάλης Τσαρούχας. Οι καταγγελίες αφορούν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, ή άσκησης λεκτικής και ψυχολογικής βίας .

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωϊνό» του ANT1, τόνισε ότι φτάνουν καθημερινά δεκάδες καταγγελίες στο πειθαρχικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

«Είναι πάνω από 1.000 αυτή τη στιγμή», είπε ο Πασχάλης Τσαρούχας που εκλέχθηκε πρόεδρος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, το οποίο συγκροτήθηκε σε Σώμα την Τετάρτη. 

"Υπάρχουν παιδιά που ζητάνε να έρθουν να μιλήσουν", είπε  ενώ σημείωσε ότι «οι θύτες για τα εν λόγω περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης ή βίας καθημερινά αυξάνονται κατά τρεις με τέσσερις".

 

Επίσης τόνισε ότι  «10:00 με 13:00 είναι κάποιος από εμάς στο Πειθαρχικό στο Σωματείο» και πρόσθεσε ότι «η καταγγελία πρέπει να γίνεται εγγράφως».

Μιλώντας στην εκπομπή σχετικά με το σκάνδαλο των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης & άσκησης λεκτικής & σωματικής βίας στο χώρο του θεάτρου, είπε χαρακτηριστικά ότι "άνοιξε ο ασκός του Αιόλου".

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών να δέχεται τις τελευταίες ημέρες σωρεία καταγγελιών, γεγονός που το ώθησε στη συγκρότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του.

Οπως τόνισε   μιλώντας  στον ΑΝΤ1, ο Πασχάλης Τσαρούχας ο ρόλος και η λειτουργία του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, δεν έχουν σχέση με τη Δικαιοσύνη.

«Είμαστε ένα καθαρά σωματειακό όργανο, είπε. Υπάρχει μια ποικιλία ποινών που ως επί το πλείστον είναι ηθικής φύσης.

Η πιο αυστηρή ποινή είναι η ισόβια διαγραφή από το Σωματείο. Βέβαια τώρα πια μπορεί να δουλέψει κάποιος ηθοποιός. Το Πειθαρχικό λειτουργεί εντελώς αυτόνομα από τη Δικαιοσύνη, έχει να κάνει καθαρά με τις σχέσεις των μελών μεταξύ τους και με το Σωματείο.

Δεν αποτελεί προηγούμενο μια απόφαση δικαστηρίου ούτε είμαστε υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο. Για μένα δεν έχει σημασία πότε συμβαίνει το περιστατικό που καταγγέλλεται, κατέληξε ο Πασχάλης Τσαρούχας. 

Η σύνθεση του Πειθαρχνικού Συμβουλίου του ΣΕΗ είναι η εξής: Πασχάλης Τσαρούχας (πρόεδρος), Ντίνα Αβαγιαννού (αντιπρόεδρος), Μαρία Μοσχούρη (γραμματέας), Τρύφωνας Ζάχαρης (οργανωτικός γραμματέας), Γιάννης Παναγόπουλος (αντεπιστέλλον μέλος του ΔΣ του ΣΕΗ), Λίλα Καφαντάρη, Ειρήνη Λιγάτου (μέλη).

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ