Τζορτζ Σουλτς: Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην ΥΠΕΞ του Ρίγκαν, έπαιξε σημαντικό ρόλο στον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου

«Aρχιτέκτονας» της αμερικανικής διπλωματίας

Στα 100 του χρόνια «έφυγε» από την ζωή ο «αρχιτέκτονας» της αμερικανικής διπλωματίας στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, Τζορτζ Σουλτς.

Ο Αμερικάνος πολιτικός ήταν πρώην υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών επί προεδρίας του ρεπουμπλικανού Ρόναλντ Ρίγκαν και πέθανε το Σάββατο, σύμφωνα και με την ανακοίνωση του ινστιτούτου Hoover. 

«Ένας από τους δεινότερους τακτικιστές όλων των εποχών, που εργάστηκε με τρεις Αμερικανούς προέδρους, ο Τζορτζ Π. Σουλτς πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Σουλτς έπαιξε βασικό ρόλο με τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν, για να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία της διπλωματίας για τον τερματισμό του Ψυχρού Πολέμου» ανέφερε η ανακοίνωση του ινστιτούτου, του οποίου ο Σουλτς ήταν μέλος για πάνω από 30 χρόνια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GER NEWS (@gernews)

Ο εκλιπών ήταν «ο ένας από τους δύο μόνο Αμερικανούς που κατείχε τέσσερις διαφορετικές θέσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση» ως υπουργός Εξωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας και διευθυντής Προϋπολογισμού στον Λευκό Οίκο, υπογράμμισε ακόμα το Hoover.

Αντίο σε έναν «μεγάλο Αμερικανό πολιτικό» κι «αληθινό πατριώτη», που «έκανε τον κόσμο καλύτερο» είπε και η Κοντολίζα Ράις που ήταν επίσης πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (2005-2009) υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Ο  Τζο Μπάιντεν από μεριάς του έκανε λόγο για έναν «κύριο» ενώ είπε ότι «λυπάμαι που σαν πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα έχω την ευκαιρία να επωφεληθώ  από την σοφία του, όπως τόσοι προκάτοχοί μου».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ