Θερμοκρασία ρεκόρ από την «Μήδεια»: Έφτασε τους -25 το θερμόμετρο - Πώς εξελίσσονται τα έντονα φαινόμενα (φωτό)

Στο Νέο Καύκασο Φλώρινας!

Πολικές θερμοκτρασίες και χιόνια έχει φέρει η κακοκαιρία Μήδεια στην χώρα. Πώς θα εξελιχθούν τα έντονα φαινόμενα;

Θερμοκρασία ρεκόρ κατέγραψε ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στο Νέο Καύκασο Φλώρινας το πρωί της Τρίτης 16 Φεβρουαρίου, κατά τη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Photo: EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, περίπου στις οκτώ το πρωί η θερμοκρασία έπεσε στους -25.1 βαθμούς, ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ελάχιστης θερμοκρασίας για τους σταθμούς του δικτύου.

Στα παρακάτω σχήματα φαίνονται (επάνω) η πορεία της θερμοκρασίας στο Νέο Καύκασο κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο (ολικός παγετός) και η στιγμή της καταγραφής της ελάχιστης θερμοκρασίας και (κάτω) οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης 16/2.

mete.gr

meteo.gr

Πώς εξελίσσονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα;

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 με μειούμενη όμως ένταση από αργά το βράδυ της Τρίτης 16/2.

Photo: EUROKINISSI

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Αττική, στην Εύβοια, στην Κρήτη και σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου των Κυκλάδων, ενώ χιονόνερο ή χιόνι αναμένεται κατά τόπους στις Κυκλάδες και σε παράκτιες περιοχές της Κρήτης.

Photo: EUROKINISSI

Από το βράδυ της Τρίτης 16/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στην Κεντρική Εύβοια, στα βόρεια της Αττικής και στη Δυτική Κρήτη και έως το πρωί της Τετάρτης 17/2 θα σταματήσουν.

Οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που επικρατούν στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ της Τρίτης 16/2 δεν θα ξεπερνούν τα  6 έως 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Photo: EUROKINISSI

Δείτε επίσης: Εντυπωσιακές εικόνες από την χιονισμένη Αθήνα: Η κακοκαιρία «Μήδεια» έντυσε στα λευκά την Αττική (βίντεο)

Η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας θα φτάσει και πάλι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία και τα ορεινά ηπειρωτικά, όπου κατά τόπους θα πέσει κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ