Ο Άκης Πετρετζίκης μαγειρεύει για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης - Σουβλάκι αρνί που λιώνει στο στόμα

Υπέροχα σουβλάκια για την σημερινή ημέρα... 

Συστατικά

Για τη μαρινάδα

  • 1 κ.γ. κύμινο, σκόνη
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
  • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 5-6 φύλλα δυόσμου, φρέσκα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το κρέας

  • 500 γρ. αρνί, χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό για μερικές ώρες ώστε να μην καούν στο ψήσιμο.

  • Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα στο μπλέντερ ή στο μούλτι και χτύπαμε μέχρι  να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  • Κόβουμε το κρέας σε κύβους 1-1,5 εκ. και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα της μαρινάδας μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με το κρέας.
  • Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή καλύτερα για ολόκληρο το βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα περνάμε τα κρέατα στα ξυλάκια για σουβλάκια.
  • Θα μας βγάλει 4-6 σουβλάκια και ψήνουμε στην γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά ή στα κάρβουνα 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά .

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ