Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τα Greek Top Women Awards 2021 και το eirinika καλεσμένοι στο Πάμε Δανάη: Η συζήτηση με την Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη (βίντεο)

Στις  22 Μαρτίου στο νομισματικό μουσείο 

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» το eirinika και τα Greek Top Women Awards, με την δημοισογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου να μιλά στην Δανάη Μπάρκα και τον Άρη Καβατζίκη για την καριέρα της στην τηλεόραση, αλλά και τις 20 γυναίκες που θα βραβεύσουμε φέτος.

Σύμφωνα με την κυρία Νικολοπούλου, η δημοσιογραφία και η τηλεόραση δεν της έχουν λείψει καθόλου, καθώς όπως είπε, η προσωπική της ζωή είχε παραγκωνιστεί.

Τώρα ασχολείται με το διαδίκτυο, για το οποίο είπε ότι χρειάζεται εκπαίδευση, καθώς πρόκειται για μια multimedia πλατφόρμα. Σε περίπτωση που επέστρεφε στην τηλεόραση, είπε ότι θα έκανε κάτι πολύ συγκεκριμένο.

Για τα πρώτα της βήματα στη δημοσιογραφία και την παρουσίαση της πρωινή εκπομπή τη δεκαετία του 1980, η κυρία Νικολοπούλου υποστήριξε πως τότε ξεκινούσαν την εκπομπή και δεν ήξεραν τι ώρα θα τελειώσουν, καθώς δεν υπήρχε πρωινή ζώνη.

Ακόμα, αποκάλυψε πως το πιο δύσκολο κομμάτι του επαγγέλματος και αυτό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στα πρώτα χρόνια της καριέρας της ήταν η συνεχής αμφισβήτηση.

Μίλησε ακόμα για το ελληνικό κίνημα «MeToo» υποστηρίζοντας πως ο φάκελος δημοσιογραφία πολύ δύσκολα θα ανοίξει.

Η ίδια αντιμετώπισε λεκτική βία και κακοποιητικές συμπεριφορές, ωστόσο τις έχει αφήσει πίσω. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν την έχουν σημαδέψει και έχουν παρέμβει στη ζωή και τα συναισθήματά της.

Δύο φορές μάλιστα απολύθηκε από δουλειά, καθώς υπέστη σεξουαλική παρενόχληση στην οποία αντέδρασε.

«Να παραδειγματιστούν οι άνθρωποι του χώρου της δημοσιογραφίας, να μιλούν και να αντιδρούν», σχολίασε.

Τέλος, μίλησε για τα «Greek top women awards 2021», τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις  22 Μαρτίου στο νομισματικό μουσείο και θα βραβευτούν γυναίκες για τη δύναμή τους και τη μάχη τους κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα είναι 20 γιατρίνες και νοσηλεύτριες, εξ αυτών οι δυο δεν είναι πια στη ζωή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ