Ο πρίγκιπας Χάρι έπιασε την πρώτη του δουλειά στην BetterUp: Ο ευφυέστατος CEO που τον προσέβαλε ανεβάζοντας στα ύψη τις μετοχές του

Είναι «πολύ ενθουσιασμένος» με το νέο του ρόλο

Νέα δουλειά φαίνεται πως βρήκε ο πρίγκιπας Χάρι που πλέον θα εργάζεται για την BetterUp μια διαδικτυακή εταιρεία που ασχολείται με την καθοδήγηση και την ψυχική υγεία.

Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ που έχει παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα, σε δήλωσή του ανέφερε ότι είναι «πολύ ενθουσιασμένος» με το νέο του ρόλο.

Πάντως, σύμφωνα με το BBC δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα ποια θα είναι τα καθήκοντά του, οι ώρες αλλά και ο μισθός που θα παίρνει.

Στην δήλωσή του ο Χάρι ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στόχος του είναι «να σηκώσουμε τον κρίσιμο διάλογο γύρω από την ψυχική υγεία, να οικοδομήσουμε  υποστηρικτικές και συμπονετικές κοινότητες και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για ειλικρινείς και ευάλωτες συνομιλίες».

«Συνδέθηκα με τον καθοδηγητή μου, ο οποίος, ειλικρινά, είναι πραγματικά φοβερός και μου έδωσε πάντα υγιείς συμβουλές και μια νέα προοπτική, η οποία είναι τόσο πολύτιμη» είπε ακόμα μιλώντας στην WSJ.

Η BetterUp, η οποία ιδρύθηκε το 2013, παρέχει επαγγελματική καθοδήγηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η εταιρεία αναφέρει ότι διαθέτει περίπου 2.000 coaches που προσφέρουν υπηρεσίες σε 49 γλώσσες σε 66 χώρες.

Στο επίσημο site της BetterUp ο CEO Alexi Robichaux - που με την ευφυέστατη κίνησή του να προσλάβει τον πρίγκιπα Χάρι ανεβάζει τις μετοχές του - παρουσιάζει μέσα από μια δήλωση τον νέο Chief Impact Officer.

«Βρισκόμαστε σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι ευκαιριών ως  κοινωνία.  Έχουμε τα οικονομικά, τεχνολογικά και επιστημονικά μέσα για να επηρεάσουμε θετικά τις  προοπτικές μας.  Αλλά για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να «ξανασκεφτούμε» τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε την άνθηση του ανθρώπου (τις δυνατότητες που έχουμε όλοι), την κορυφαία απόδοση και την ψυχική ικανότητα.

Δεν είναι ξεχωριστές αναζητήσεις. Είναι μέρος ενός αλληλένδετου ταξιδιού ανάπτυξης. Για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ευκαιρία, καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό τον πρώτο μας Chief Impact Officer: τον Πρίγκιπα Χάρι, τον Δούκα του Σάσεξ. 

Ως αληθινός πολίτης του κόσμου, έχει αφιερώσει την ζωή του στο να στρέψει την προσοχή  στις ποικιλόμορφες ανάγκες των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και να υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την ψυχική υγεία. (...) Ως μέλος της BetterUp, ο πρίγκιπας Χάρι θα επεκτείνει το έργο που κάνει εδώ και χρόνια εκπαιδεύοντας και εμπνέοντας την κοινότητά μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην δήλωση.

Στο site της εταιρείας μπορεί κανείς να βρει και την δήλωση του πρίγκιπα Χάρι ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κατά την διάρκεια της 10ετης θητείας μου στο στρατό έμαθα ότι εκτός από σωματική αντοχή πρέπει να χτίσουμε και ψυχική.  Και μέσα στα χρόνια η κατανόηση μου για το θέμα της αντοχής έχει σχηματιστεί μέσα από τους χιλιάδες ειδικούς και απλούς ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω και να μάθω μέσα από αυτούς (...) Όταν γνώρισα τον Alexi κατάλαβα ότι μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος στο να βοηθήσουμε τον κόσμο να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Όσο συνεχίστηκε η κουβέντα μας κατάλαβα ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία για την ψυχική υγεία: Ότι πρέπει να φροντίσουμε το μυαλό μας».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ