Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Σπύρος Σούλης: Αλλάξτε ατμόσφαιρα στο καθιστικό σας παίζοντας με τον φωτισμό

Aλλάξτε την διάθεσή σας μόνο με τον φωτισμό... 

Ένας καλός φωτισμός στο καθιστικό σας σημαίνει να έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε διαφορετικές διαθέσεις με διαφορετικά φώτα. Συχνά, όταν διακοσμούνται οι χώροι ο φωτισμός παραβλέπεται, ωστόσο είναι αυτός που δημιουργεί την τελική ατμόσφαιρα στο καθιστικό σας.

Δείτε, λοιπόν, μερικές ιδέες που μπορούν να δημιουργήσουν φωτιστικά «παιχνίδια» και να αλλάξουν πολύ την ατμόσφαιρα του καθιστικού σας.

Κάθετες λωρίδες φωτός Οι πηγές φωτισμού που στερεώνονται στον τοίχο, είναι συχνά στο ύψος των ματιών. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλετε όλο το φως του λαμπτήρα να κατευθύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις του δωματίου. Γι'αυτό χρησιμοποιήστε απλίκες και οδηγήσετε το φως προς μία κατεύθυνση. Ιδανικά, για ένα μοντέρνο αποτέλεσμα, αφήστε το φως να δραπετεύσει προς τα πάνω και προς τα κάτω, ώστε να δημιουργηθεί μια κάθετη λωρίδα φωτός.

Αν θέλετε να φωτίσετε μόνο το ταβάνι, αφήστε το φως να δραπετεύσει μόνο προς τα πάνω – θα δημιουργήσει ένα πολύ ωραίο εφέ.

Δημιουργήστε στο καθιστικό σας λωρίδες φωτός όπως αυτές που υπάρχουν στα home cinema, αφήνωντας το φως να δραπετεύσει προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Σιδηρόδρομος με σποτάκια Τα σποτάκια σε σιδηρόδρομο είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για το καθιστικό σας. Βάλτε έναν σιδηρόδρομο με πολλά σποτάκια και κατευθύνετε το καθένα στα αντικείμενα και στη σημεία του καθιστικού που θέλετε να φωτιστούν. Μπορεί η εγκατάσταση να σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ο σιδηρόδρομος θα σας βοηθήσει να φωτίσετε επαρκώς όλο τον χώρο και να παίξετε με το φως ανάλογα με την κατεύθυνσή του.

Τα σποτάκια σε σιδηρόδρομο είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για το καθιστικό σας αναφέρει το spirossoulis.

Δημιουργήστε ένα παιχνίδι με φως και σκιές Αν θέλετε να παίξετε ακόμα περισσότερο με το φως, βάλτε στο παιχνίδι και τις σκιές. Θα χρειαστείτε μικρά φωτιστικά σποτ φωτισμού. Το σχέδιο πρέπει να είναι το ίδιο αλλά μπορεί να είναι και μίξη 2 χρωμάτων. Τοποθετήστε τα ακανόνιστα στον τοίχο.

Απλώστε τα σε όλη την επιφάνεια από το τελείωμα των επίπλων και πάνω. Στρέψτε το κάθε σποτ σε διαφορετική κατεύθυνση. Χρησιμοποιήστε λάμπες ζεστού φωτισμού. Εάν χρησιμοποιήσετε ρυθμιστή έντασης αντί για απλό διακόπτη θα μπορείτε να ρυθμίζετε την έντασή τους δημιουργώντας μια ειδυλλιακή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα το βράδυ. Μην επιλέξετε σποτ με περίπλοκο σχεδιασμό για να αποφύγετε τη σύγχυση. Απλά μίνιμαλ φωτιστικά είναι ιδανικά σε αυτή την περίπτωση. Πρωταγωνιστής εδώ είναι το παιχνίδι με το φως και όχι το φωτιστικό. Είναι μια κατασκευή ιδανική για μικρά διαμερίσματα με στιλ.

Αν θέλετε να παίξετε ακόμα περισσότερο με το φως, βάλτε στο παιχνίδι και τις σκιές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ