Σάλος με την καμπάνια του Valentino: Άντρες που μοιάζουν με γυναίκες, τρανς ή γκέι κρατούν τσάντες, φορούν σορτς, έχουν τρίχες στο στήθος (φωτό)

Μια φωτογραφία συγκέντρωσε χιλιάδες αρνητικά σχόλια. Τι απαντά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου;

Ένας σάλος έχει προκληθεί με τη νέα καμπάνια του Valentino. Η κοινωνία αλλάζει και ανοίγει προς την «ρευστότητα» των φύλων αλλά η καμπάνια του οίκου μόδας με τους τριχωτούς άντρες να μοιάζουν με γυναίκες, τις γυναίκες να μοιάζουν με αγοράκια, παραπέμπει σε διαφημιστική πρόκληση.

Η φωτογραφία του μοντέλου και φωτογράφου Μichael Βailey Gates να ποζάρει γυμνός με τα μαλλιά του κάτω και κρατώντας μια τσάντα έχει συγκεντρώσει χιλιάδες likes αλλά και πολλά αρνητικά σχόλια.

«Η ελευθερία της έκφρασης και η εκτίμηση της μοναδικότητας σηματοδοτούν τη νέα καμπάνια του οίκου» αναφέρεται στο ποστ που είναι στην ουσία ένα πορτραίτο που τράβηξε ο ίδιος ο Βailey-Gates.

Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει σπουδάσει φωτογραφία στην σχολή Καλών Τεχνών του Rhode Island και έχει δουλέψει ως μοντέλο για γνωστά brands και περιοδικά.
Μάλιστα έχει τιμηθεί με τα βραβεία Robert Mapplethorpe Foundation και New York Photo Award.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Art Partner (@artpartner)

Πολλοί ωστόσο δεν είδαν με καλό την καμπάνια του οίκου μόδας που παρά την υψηλή αισθητική της δεν δείχνει πρωτοπορία αλλά ακολουθεί το μότο «πρόκληση για την πρόκληση».

Στα σχόλια κάποιος έκανε λόγο «για την πιο άσχημη διαφήμιση» ενώ άλλος υποστήριξε ότι «τα brands δεν σέβονται πλέον τις γυναίκες». «Με κάνει να μην θέλω να φορέσω ξανά Valentino» διαβάζουμε σε κάποιο άλλο.

Φυσικά αρκετοί ήταν και εκείνοι που το βρήκαν ως μια «γιορτή» για το σώμα, αλλά και που διερωτήθηκαν γιατί έχει ξεσπάσει τόσος ντόρος για έναν γυμνό άντρα που μοιάζει με κοπέλα.

Από πλευράς του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Pier Paolo Piccioli απάντησε στον ντόρο με ένα μακροσκελές κείμενο που ανέβασε στο προφίλ του στο Instagram.

«Michael (απευθυνόμενος στον  Βailey-Gates) φού δημοσιεύσαμε αυτή την εικόνα στο Maison Valentino, πολλοί άνθρωποι αντέδρασαν με επιθετικά σχόλια μίσους. Η δουλειά μου είναι να μεταφέρω το όραμά μου για την ομορφιά σύμφωνα με την εποχή που ζούμε. Η ομορφιά και αυτό το οποίο θεωρούμε όμορφο είναι μια αντανάκλαση των δικών μας αξιών. Βλέπουμε μια μεγάλη, τεράστια μετατόπιση στο ανθρώπινο είδος, όλα τα κινήματα της αυτογνωσίας οδηγούνται από την ίδια ιδέα: η εξέλιξη είναι δυνατή, εάν η ισότητα είναι δυνατή, εάν η συμπερίληψη είναι δυνατή, εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται και μαζί προστατεύεται και αναθρέφεται η ελευθερία της έκφρασης.

Το μίσος δεν είναι μια έκφραση, το μίσος είναι μια αντίδραση στον φόβο και ο φόβος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε βία, η οποία μπορεί να εκφραστεί είτε με ένα σχόλιο, είτε με μια επίθεση σε δύο παιδιά που φιλιούνται στο μετρό.

Πρέπει να αντισταθούμε και να καταδικάσουμε κάθε μορφή βίας, μίσους, διακρίσεων και ρατσισμού και είμαι περήφανος που χρησιμοποιώ τη φωνή μου και τη δουλειά μου για να το κάνω, και τώρα και για πάντα. Αυτή η εικόνα είναι μια αυτοπροσωπογραφία ενός όμορφου νεαρού και το κακό βρίσκεται στο ίδιο το μάτι του θεατή, όχι στο γυμνό σώμα του» έγραψε στην ανάρτηση που έκανε αναδημοσιεύοντας παράλληλα και την φωτογραφία που προκάλεσε τον σάλο.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ