Ο Σπύρος Σούλης συμβουλεύει: 6 πράγματα που κάνουν την κουζίνα μας να μοιάζει πιο ακατάστατη από ότι πρέπει (φωτό)

Κρατήστε στους πάγκους σας μόνο τα απαραίτητα...

Προσπαθείτε πολύ -ή μπορεί και να μην προσπαθείτε καθόλου- το αποτέλεσμα, όμως, είναι ένα: η κουζίνα σας δείχνει μονίμως ακατάστατη. Τι μπορείτε να κάνετε γι’αυτό; Μάθετε ποια είναι τα 6 πράγματα που την κάνουν να δείχνει ακατάστατη και διορθώστε τα. 

Επικρατεί μεγάλη αταξία στους πάγκους σας Αυτό μπορεί να είναι προφανές αλλά παρόλα αυτά δεν λέτε να το διορθώσετε. Όσο πιο πολλά πράγματα έχετε στους πάγκους σας τόσο πιο ακατάστατη δείχνει όλη η κουζίνα σας. Κρατήστε στους πάγκους σας μόνο τα απαραίτητα (2-3 συσκευές που χρησιμοποιείτε κάθε μέρα) και βάλτε όλα τα υπόλοιπα σσε ντουλάπια και συρτάρια. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην συνολική εικόνα της κουζίνας σας. 

Δεν έχετε αρκετά πράγματα στους πάγκους σας Μπορεί να μην πρέπει να είναι γεμάτοι με πράγματα αλλά δεν πρέπει να είναι και εντελώς άδειοι. Αν είναι άδειοι, μερικούς λογαριασμούς ή κουπόνια να ακουμπήσετε πάνω τους και αμέσως αυτά θα είναι τα αντικείμενα που θα ξεχωρίσουν. Δεν το θέλετε αυτό. 

 

Χρησιμοποιείτε το ψυγείο σας ως gallery τέχνης Όσο και να σας αρέσουν οι ζωγραφιές των παιδιών σας ή τα άπειρα μαγνητάκια που φέρνετε στο σπίτι μετά από κάθε ταξίδι σας, αλλά αυτά είναι που κάνουν την κουζίνα σας να δείχνει ακόμα πιο ακατάστατη. Μεταφέρετε σε κάποιον άλλο χώρο όλα τα παραπάνω και αφήστε άδεια την επιφάνεια του ψυγείου σας. 

 

Δεν αποθηκεύετε τα πιάτα σας γρήγορα Είτε τα αφήνετε για 2-3 μέρες άπλυτα στον νεροχύτη είτε τα αφήνετε για καμιά εβδομάδα πλυμμένα στην πιατοθήκη. Ε αυτά κάνουν ακόμα πιο ακατάστατη την κουζίνα σας. Ποια είναι η λύση; Βάλτε έναν κανόνα και υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα πηγαίνετε τα βράδια για ύπνο πριν πλύνετε τα πιάτα, τα σκουπίσετε και τα βάλετε στη θέση τους, αναφέρει το spirosoulis.gr.

Δεν έχετε ένα συρτάρι για «σκουπίδια» Σε όλες τις κουζίνες πρέπει να υπάρχει ένα συρτάρι όπου θα βάζετε όλα τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και που δεν χωράνε πουθενά αλλού. Μπορείτε, λοιπόν, σε εκείνο το συρτάρι να βάζετε μπαταρίες, λαστιχάκια, μεζούρες και ό,τι άλλο θεωρείτε πως χρειάζεται. Επίσης, εκεί μπορείτε να βάζετε αντικείμενα που θέλετε να κρύψετε ανά πάσα στιγμή που κάποιος επισκέπτης της τελευταίς στιγμής αποφασίζει να έρθει σπίτι σας. 

Προσπαθείτε να χωρέσετε και άλλα δωμάτια μέσα στην κουζίνα σας Στις μέρες μας είναι κοινό φαινόμενο  και πρακτικό- το να έχει μια κουζίνα διπλή χρήση. Μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμεύει και ως γραφείο. Αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι να διατηρείτε τον χώρο του γραφείου σας καθαρό και τακτοποιημένο για να μην δείχνει ακατάστατη και όλη η υπόλοιπη κουζίνα. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ