Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο: Πέθανε ο βιομήχανος Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ (φωτό)

Η ιστορία της ΦΑΓΕ ξεκινά το 1926

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών ο βιομήχανος Κυριάκος Φιλίππου του ομίλου ΦΑΓΕ, με την είδηση να φέρνει θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο.

Ειδικότερα η ΦΑΓΕ σε ανακοίνωσε που εξέδωσε σήμερα αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 19 Απριλίου, έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου, ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε την βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος αιώνιος εξερευνητής του καλύτερου. Αφήνει πίσω του μία μοναδική κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους».

Η ιστορία της ΦΑΓΕ ξεκινά το 1926 από την οικογένεια του Αθανασίου Φιλίππου. Την 1η Σεπτεμβρίου 1926, ο Φιλίππου άνοιξε ένα μικρό γαλακτοκομείο στα Πατήσια και το γιαούρτι του έγινε γνωστό.

Ο Κυριάκος Φιλίππου που ανέλαβε στη συνέχεια μαζί με τον αδερφό του την επιχείρηση, σπούδασε χημικός μηχανικός και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που βρήκε τον τρόπο αδρανοποίησης του γιαουρτιού ώστε να μπορεί να τυποποιηθεί και να διαρκεί περισσότερο.

Ήταν ο πρώτος επίσης, που παρουσίασε στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του ’80 το στραγγιστό γιαούρτι με ανθόγαλα, το προϊόν αιχμής της ΦΑΓΕ, το Total. Το 1975, η ΦΑΓΕ τελειοποίησε την τυποποίηση παρασκευής γιαουρτιού, η οποία άλλαξε ριζικά την ελληνική αγορά.Photo: Facebook/ΦΑΓΕ

 

Το 1954 δημιούργησαν το πρώτο δίκτυο μαζικής παραγωγής γιαουρτιού στην Αττική και το 1964 άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής γιαουρτιού στο Γαλάτσι. Πλέον είναι μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές εταιρείες στην Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ