Olivia Hussey: Η ωραιότερη Ιουλιέτα όλων εποχών σε 30 vintage φωτό - Ποιος ήταν ο Ρωμαίος συμπρωταγωνιστής της στο αριστούργημα του Τζεφιρέλι

Πανέμορφη με τα καστανά μακριά μαλλιά της

 

Γεννημένη στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής το 1951 η Olivia Hussey - η πιο όμορφη Ιουλιέτα όλων των εποχών - μετακόμισε σε ηλικία 13 ετών στο Λονδίνο μαζί με την μητέρα της.

Εκεί ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα στο θέατρο και στον χώρο της υποκριτικής ενώ το 1968 θα επιλεχθεί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1968) του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Η ερμηνεία της αυτή θα της εξασφαλίσει εκείνη την χρονιά την Χρυσή Σφαίρα αλλά και το βραβείο David di Donatello, με την νεαρή ακόμα Olivia Hussey να γίνεται διεθνώς γνωστή.

Ο Ρωμαίος της δεν ήταν άλλος από τον Βρετανό ηθοποιό Leonard Whiting που επίσης κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα (New Star of the Year) μετά την συμμετοχή του στο αριστούργημα του Ιταλού σκηνοθέτη.

Μάλιστα ο Τζεφιρέλι - που είχε  δει 300 νέους υποψήφιους για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους - είχε πει τότε για τον έφηβο ηθοποιό ότι «έχει ένα απίστευτο πρόσωπο, μια ευγενική μελαγχολία, γλυκός και ευγενικός, όπως πρέπει να είναι ο νεαρός Ρωμαίος».

Όσο για την  πανέμορφη Olivia Hussey με τα μακριά καστανά μαλλιά αυτή θα ξαναβρεθεί με τον Τζεφιρέλι στην ταινία Jesus of Nazareth (1977).

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που βρήκαμε στο vintag.es δεν είναι να απορεί κανείς που ο κορυφαίος σκηνοθέτης την επέλεξε τότε για Ιουλιέτα του.

Δείτε όλες τις vintage φωτό της  Olivia Hussey στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ