Η Κρουέλα Ντε Βιλ ήταν σκληρή αλλά η Tallulah Bankhead ήταν η απόλυτη "κακιά" - Ποια ήταν η ηθοποιός που ενέπνευσε την πιο διάσημη "στρίγγλα" όλων των εποχών (φώτο-βίντεο)

Στην προσωπική της ζωή, η Bankhead έδωσε μάχη με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά και ήταν διαβόητη για την ταραχώδη σεξουαλική της ζωή και την "ανάρμοστη" συμπεριφορά της

Η Cruella de Vil επρόκειτο να έρθει στη μεγάλη οθόνη. Ο Walt Disney αγάπησε το μυθιστόρημα της Ντόντι Σμιθ το 1956 , "The Hundred and One Dalmatians", και φρόντισε να αποκτήσει τα δικαιώματα για τον κινηματογράφο σχεδόν αμέσως.

Αλλά το στούντιο του αντιμετώπισε ένα αίνιγμα: Πώς θα έπρεπε να σχεδιάσουν την σκληρή δολοφόνο των μικρών σκυλιών της Δαλματίας

Σκληρή και κακιά , προφανώς, αλλά επίσης και αγενή, δυνατή, άπληστη, εγωίστρια , υστερικιά  και κυρίαρχη;

Ποια θα μπορούσε  να εμπνεύσει και να ενσαρκώσει μια γυναίκα τόσο απαίσια και παράλληλα κωμική που σκοτώνει κουτάβια;

Ο  animator της Disney Marc Davis έψαξε όλες τις «κακές» γυναίκες στην πραγματική ζωή, και παρόλο που παραδέχτηκε στους Los Angeles Times ότι είχε στο μυαλό του «αρκετά  μοντέλα όταν σχεδίασα την Cruella», μόνο μία κέρδισε : «Ήταν η  Tallulah ", αυτή που τελικά ενέπνευσε την πιο διάσημη κακιά animation ηρωίδα του κόσμου.

Η Tallulah Bankhead, ήταν ένας θρύλος του θεάτρου και η φυσιογνωμία της σε συνδυασμό με την ταραχώδη ζωή της , την έκαναν την  καταλληλότερη για τον Davis.

Ο animator  εκμεταλλεύτηκε έξυπνα το μεγάλο της πρόσωπο - και τη ακόμα μεγαλύτερη φήμη του - ως τη χειρότερη, τολμηρότερη και πιο άγρια ​​γυναίκα του κόσμου, αναφέρει το Vanity Fair.

Η Tallulah Bankhead φέρνει στο νου την  Cruella και το αντίστροφο:

Τα σκληρά χαρακτηριστικά του προσώπου, το ότι καπνίζουν ασταμάτητα, το ανατριχιαστικό γέλιο, οι βαθιές φωνές τους, το παγωμένο βλέμμα.

Η Κρουέλα οδηγεί απερίσκεπτα στην πόλη με το δυνατό, τερατώδες αυτοκίνητό της, ακριβώς όπως η Bankhead οδηγούσε την Bentley της στο Λονδίνο.

Ακόμη και στους εσωτερικούς χώρους, και οι δύο σκοντάφτουν για να σπάσουν τα γυαλιά τους και να χτυπήσουν πάνω σε φωτογραφίες από τους τοίχους.

Ποια ήταν η Tallulah Bankhead

Γεννημένη το 1902 στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, η Aμερικανίδα ηθοποιός Tallulah Bankhead ήταν γνωστή για τη χαρακτηριστική  φωνή της, την εξωφρενική προσωπικότητά της και την καταστροφική εξυπνάδα της.

Ξεκινώντας από τους σημαντικότερους ρόλους του θεάτρου του 20ού αιώνα στην κωμωδία και το μελόδραμα, κέρδισε την αναγνώριση ως ηθοποιός και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Η Bankhead έγινε το σύμβολο της θορυβώδους, επιδεικτικής ηθοποιού και η μοναδική φωνή και οι τρόποι της συχνά έγιναν αντικείμενο  μίμησης και παρωδίας.

Η μεγαλύτερη επιτυχία της στον κινηματογράφο ήταν η ταινία Lifeboat του Alfred Hitchcock , ενώ έκανε κάποιες επιτυχημένες εκπομπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Στην προσωπική της ζωή, η Bankhead έδωσε μάχη με τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά και ήταν διαβόητη για την ταραχώδη σεξουαλική της ζωή και την "ανάρμοστη" συμπεριφορά της.

Παρά τη φήμη της ως "σκληρή" η  Bankhead  αντιμετώπιζε με  μεγάλη ευγένεια και γενναιοδωρία όσους είχαν ανάγκη, υποστηρίζοντας  ορφανά  παιδιά και βοηθώντας πολλές οικογένειες να διασωθούν από τον Ισπανικό Εμφύλιο Πόλεμο και τον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, αναφέρει το Vintage Every Day, που δημοσιεύει σπάνιες φωτογραφίες της Bankhead, από τη δεκαετία 1920-1930.

Ο Bankhead πέθανε το 1968 σε ηλικία 66 ετών. Μέχρι το θάνατό της, είχε παίξει περίπου 300 ρόλους σε ταινίες, σκηνές, τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ