28 χρόνια γάμου κλείνουν η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας με τον βασιλιά Αμπντάλα - Από Παλαιστίνια πρόσφυγας σε παλάτι (φωτό)

Ο μεγάλος έρωτας...

Η Βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας  γεννήθηκε ως Ράνια Αλ Γιασίν και είναι η σύζυγος του βασιλιά Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας.

Θεωρείται ότι είναι μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου, εστιάζει την ενέργειά της υπέρ των δικαιωμάτων της γυναίκας. 

Έχει γεννηθεί στο Κουβέιτ, από Παλαιστίνιους γονείς, όπου πήγε και σχολείο, ενώ αργότερα βρέθηκε για σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Κάιρο.

Μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη Citibank αλλά και στην Apple Computer. 

Γνώρισε τον τότε πρίγκιπα της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ σε ένα πάρτι τον Ιανουάριο του 1993. Δύο μήνες αργότερα, ανήγγειλε τη δέσμευσή τους και στις 10 Ιουνίου 1993, παντρεύτηκαν. Έχουν τέσσερα παιδιά: 

  • Διάδοχος του θρόνου Πρίγκιπα Χουσεΐν (γεννημένος 28 Ιουνίου 1994)
  • Πριγκίπισσα Ιμάν (γεννηθείσα στις 27 Σεπτεμβρίου 1996)
  • Πριγκίπισσα Σάλμα (γεν. 26 Σεπτεμβρίου 2000)
  • Πρίγκιπα Χασέμ (γεννηθείς στις 30 Ιανουαρίου 2005)

Χθες το ζευγάρι έκλεισε 28 χρόνια γάμου.  Όλα αυτά τα χρόνια η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έχει διδάξει, ήθος, στύλ και αξιοπρέπεια. Ξέρει πως να συνδυάζει την παράδοση του τόπου της με μοντέρνα στοιχεία που «ανυψώνουν» το look της.

Μας έχει χαρίσει αμέτρητες κομψές εμφανίσεις και συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με το απαράμιλλο στυλ της. 

    Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ