Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Osho: Άνδρας – γυναίκα, o χορός των ενεργειών - Μη γίνετε κυρίες & μη γίνετε κύριοι, γίνετε ολόκληροι

''Η γυναίκα είναι η μοναδική ελπίδα για την επιβίωση της ανθρωπότητας''.

 

Αν οι δύο εpαστές έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι πρόκειται για μια συνάντηση αντιθέτων, ότι δεν υπάρχει λόγος να την κάνουν διαμάχη, τότε αυτή είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να κατανοήσουν την απόλυτα αντίθετη οπτική και να την αφομοιώσουν.

Τότε η κοινή ζωή του άντρα και της γυναίκας μπορεί να γίνει μια όμορφη αρμονία. Αλλιώς είναι μια διαρκής διαμάχη.

Υπάρχουν και διακοπές. Κανένας δεν μπορεί να καυγαδίζει συνεχώς επί εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Χρειάζεται και λίγη ξεκούραση, για να γίνει η προετοιμασία για τον καινούργιο καυγά.

Είναι όμως ένα από τα πιο παράξενα φαινόμενα το ότι, αν και οι άντρες ζουν μαζί με τις γυναίκες επί χιλιάδες χρόνια, εξακολουθούν να είναι ξένοι. Συνεχίζουν να γεννούν παιδιά και όμως εξακολουθούν να παραμένουν ξένοι.

Η γυναικεία προσέγγιση και η αντρική είναι τόσο αντίθετες η μία με την άλλη, που αν δεν γίνει συνειδητή προσέγγιση, αν αυτό δεν γίνει διαλογισμός για σένα, δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ζήσεις ειρηνικά.

Όλοι οι εpαστές έχουν μεγάλες σκοτούρες. Οι σκοτούρες δεν είναι κάτι προσωπικό, είναι η ίδια η φύση των πραγμάτων.

Αυτό το ονομάζουν έpωτα. Δεν μπορούν να βρουν καμία λογική, γιατί έχουν τόσο τρομερή έλξη ο ένας προς τον άλλον. Δεν έχουν καν επίγνωση της βασικής εξήγησης, γι αυτό και συμβαίνουν περίεργα πράγματα.

Οι πιο ευτυχισμένοι εpαστές, είναι εκείνοι που δε συναντιούνται ποτέ.

Από τη στιγμή που συναντιούνται, η ίδια εκείνη αντίθεση, η οποία δημιούργησε την έλξη, γίνεται διαμάχη.

Σε κάθε μικρό σημείο, οι συμπεριφορές τους είναι διαφορετικές, οι προσεγγίσεις τους είναι διαφορετικές. Αν και μιλούν την ίδια γλώσσα, δεν μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον.

Ο άντρας έχει την ικανότητα να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα διανοητικά. Ο άντρας φοβάται τη γυναίκα, επειδή οι δικοί της τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι πολύ διαισθητικοί, ενστικτώδεις.

Η αντρική ευφυΐα είναι διανοητική, ενώ η γυναικεία ευφυΐα είναι διαισθητική. Δεν υπάρχει σημείο συνάντησης. Είναι αντίθετοι πόλοι, γι αυτό και έλκονται ο ένας από τον άλλον.

Επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον, υπάρχει μυστήριο ανάμεσά τους. Αυτό το μυστήριο έχει μεγάλη γοητεία.

Ο άντρας έχει επιχειρήματα. Αυτό το έχουν καταλάβει οι γυναίκες, ότι αν μιλήσουν με επιχειρήματα, θα κερδίσει ο άντρας. Έτσι, δεν μιλούν με επιχειρήματα, αλλά τσακώνονται.

Θυμώνουν και αυτό που δεν μπορούν να κάνουν μέσα από την λογική, το κάνουν με τον θυμό. Και φυσικά ο άντρας σκέφτεται: « Γιατί να κάνουμε πρόβλημα, ένα τόσο ασήμαντο πράγμα;» Οπότε συμφωνεί.

Ο άντρας δρα, η γυναίκα αγαπά. Ο άντρας είναι ο νους, η γυναίκα η καρδιά. Ο άντρας μπορεί να δημιουργήσει πράγματα, μα δεν μπορεί να γεννήσει τη ζωή. Για τη γέννηση χρειάζεται δεκτικότητα-η δεκτικότητα της γης.

Ο σπόρος πέφτει μέσα της, εξαφανίζεται υπόγεια και μια μέρα εμφανίζεται μια καινούργια ζωή. Έτσι γεννιέται το παιδί. Χρειάζεται μια μήτρα για να γεννηθεί το παιδί ή για να γεννηθεί το θεϊκό ή για να γεννηθεί ο εαυτός σου. Πρέπει να γίνεις μήτρα.

Η γυναίκα είναι υπομονετική. Απλώς φαντάσου έναν άντρα να κουβαλάει ένα παιδί μέσα στην κοιλιά του, επί εννέα μήνες! Δεν μπορείς να φανταστείς ότι ο άντρας μπορεί να το αντέξει. Είναι αδύνατον! Από πού έρχεται αυτή η δύναμη; Έρχεται από τη δεκτικότητά της.

Όταν είσαι εσύ ο δράστης, εξαντλείς τον εαυτό σου. Ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν έpωτα: Ο άντρας εξαντλεί τον εαυτό του. Η γυναίκα εμπλουτίζεται, τρέφεται, επειδή εκείνη είναι δεκτική. Κάνοντας έpωτα, ο άντρας χάνει ενέργεια, η γυναίκα κερδίζει.

Γι αυτό οι γυναίκες έχουν καταπιεστεί σε όλο τον κόσμο. Αν δεν ήταν καταπιεσμένες, ο άντρας θα πέθαινε! Θα ήταν αδύνατον για οποιονδήποτε άντρα να ικανοποιήσει οποιαδήποτε γυναίκα.

Η γυναίκα μπορεί να κάνει έpωτα με μια ντουζίνα άντρες μέσα σε μια νύχτα και να εξακολουθεί να νιώθει φρέσκια και γεμάτη ενέργεια. Ο άντρας μπορεί να κάνει έpωτα μόνο μια φορά και ύστερα εξαντλείται. Ο άντρας πετάει την ενέργεια προς τα έξω, η γυναίκα την παίρνει προς τα μέσα.

Η γυναίκα περιμένει. Όχι πως δεν αγαπά, αγαπάει τρομερά. Κανένας άντρας δεν μπορεί να αγαπήσει τόσο βαθιά. Εκείνη εμπιστεύεται ότι τα πράγματα θα συμβούν στο σωστό χρόνο και η βιασύνη δεν είναι καλή. Η γυναίκα δεν έχει ένταση, αλλά είναι γεμάτη ενέργεια. Και από αυτό προκύπτει η θηλυκή ομορφιά.

Η καρδιά εξακολουθεί να είναι πρωτόγονη. Και είναι καλό που τα πανεπιστήμια δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να διδάξουν την καρδιά και να την εκπολιτίσουν.

Αυτή είναι η μοναδική ελπίδα, για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Η γυναίκα είναι η μοναδική ελπίδα για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

Μέχρι τώρα, ο άντρας έχει κυριαρχήσει. Και έχει κυριαρχήσει για έναν πολύ παράξενο λόγο. Ο λόγος είναι ότι κατά βάθος αισθάνεται κατώτερος. Από κατωτερότητα, για αντιστάθμισμα, άρχισε να εξουσιάζει τη γυναίκα.

Μόνο σε ένα πράγμα είναι δυνατότερος ο άντρας από τη γυναίκα και αυτό είναι η μυική δύναμη, Σε οτιδήποτε άλλο, η γυναίκα είναι πιο δυνατή από τον άντρα. Η γυναίκα ζει περισσότερο από τον άντρα και αρρωσταίνει λιγότερο από τον άντρα.

Περισσότεροι άντρες τρελαίνονται από ότι οι γυναίκες. Ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος. Και περισσότεροι άντρες αυτοκτονούν. Και πάλι, ο αριθμός είναι διπλάσιος. Σε κάθε πιθανό τομέα, εκτός από τον μυικό, η γυναίκα είναι μακράν ανώτερη.

Η ευφυΐα και η διαύγεια είναι χαρακτηριστικά του αντρικού νου. Η απορρόφηση και η ηρεμία είναι χαρακτηριστικά του γυναικείου νου. Μόνο η γυναίκα μπορεί να απορροφήσει, γι αυτό και μπορεί να μείνει έγκυος.

Χρειάζονται και τα δύο. Αν δεν είσαι ευφυής, δεν θα είσαι σε θέση να κατανοήσεις αυτά που σου λένε, δεν θα καταλαβαίνεις αυτά που σου μεταδίδει ο δάσκαλος. Και αν δεν είσαι θηλυκός, δεν θα είσαι σε θέση να τα απορροφήσεις, να τα εγκυμονήσεις.

Χρειάζονται και τα δύο. Πρέπει να είσαι ευφυής, απόλυτα ευφυής, για να δεις την ουσία. Και πρέπει να είσαι απόλυτα απορροφητικός, για να την κρατήσεις μέσα σου, ώστε να γίνει κομμάτι από σένα.

Ο άντρας έχει πιέσει την γυναίκα να είναι σιωπηλή. Και όχι μόνο την εξωτερική γυναίκα, αλλά και την εσωτερική. Έχει πιέσει το θηλυκό κομμάτι να παραμένει σιωπηλό.

Απλώς παρατήρησε τον εαυτό σου. Αν το θηλυκό σου κομμάτι λέει κάτι, εσύ αμέσως πηδάς και λες: «Αυτό είναι παράλογο!Δεν στέκει!»

Χάνεις πολλά στη ζωή, επειδή εξακολουθεί να μιλάει στο κεφάλι και δεν επιτρέπει στο θηλυκό να μιλήσει.

Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα να φτιασιδώσει το νου της, επειδή η γυναίκα είναι περισσότερο ρευστή και λιγότερο συμπαγής. Αυτή είναι η ομορφιά και η χάρη της. Η γυναίκα μοιάζει πιο πολύ με το ποτάμι, που συνεχώς αλλάζει.

Ο άντρας είναι πιο συμπαγής, πιο τετράγωνος, πιο βέβαιος, πιο αποφασιστικός. Έτσι, όπου χρειάζονται αποφάσεις, άκου τον άντρα. Και όπου δεν χρειάζονται αποφάσεις, αλλά χρειάζεται να κυλάς, να ρέεις, άκου την γυναίκα.

Ο θηλυκός νους μπορεί να αποκαλύψει πολλά μυστήρια, όπως και ο αρσενικός νους μπορεί να αποκαλύψει πολλά μυστήρια. Όπως υπάρχει διαμάχη όμως ανάμεσα στην επιστήμη και τη θρησκεία, έτσι υπάρχει διαμάχη και ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα.

Μακάρι μια μέρα, ο άντρας και η γυναίκα να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον, αντί να μάχονται ο ένας τον άλλον.

Μα εκείνη θα είναι η ίδια μέρα, που θα συμπληρώνει επίσης η επιστήμη την θρησκεία και η θρησκεία την επιστήμη. Η επιστήμη θα ακούει με κατανόηση αυτά που λέει η θρησκεία και η θρησκεία θα ακούει με κατανόηση αυτά που λέει η επιστήμη.

Και δεν μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου, επειδή οι τομείς είναι εντελώς διαφορετικοί. Η επιστήμη κινείται προς τα έξω, η θρησκεία κινείται προς τα μέσα.

Θα ήθελα τους άντρες να μπορούν να κλάψουν όπως οι γυναίκες. Τα δάκρυα που κυλούν θα μαλακώσουν την καρδιά σου. Θα σε κάνουν πιο υγρό και πιο ρευστό. Θα λιώσουν το πλαίσιο του παραθύρου σου και θα σου επιτρέψουν να έχεις μεγαλύτερο ουρανό.

Στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να γελούν αυθόρμητα. Αυτό είναι αντίθετο με τη γυναικεία χάρη αναφέρει το βιβλίο του Osho ΄''Άνδρας – γυναίκα. Ο χορός των ενεργειών'', σύμφωνα με το Awaken.

Τι ανοησία! Αν δεν μπορείς να γελάσεις βαθιά, θα χάσεις πολλά. Το γέλιο πρέπει να έρχεται από την κοιλιά. Το γέλιο πρέπει να είναι τόσο πολύ, που να κουνιέται μαζί του όλη η κοιλιά. Δεν πρέπει να έρχεται από το κεφάλι.

Οι γυναίκες όμως χαμογελούν, δεν γελούν. Το θορυβώδες γέλιο δεν είναι για τις κυρίες. Τότε οι κυρίες ζουν μια ζωή ανήσυχη. Σιγά σιγά, γίνονται περισσότερο ονειρικές. Δεν είναι αληθινές, δεν είναι αυθεντικές.

Μη γίνετε κυρίες και μη γίνετε κύριοι. Γίνετε ολόκληροι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ