"Ήρωας" ή "παρανοϊκός κακοποιός" : Η μυθιστορηματική ζωή του John McAfee - Οι τρεις γάμοι - η δόξα - η πτώση (φώτο)

Ποιος ήταν ο Τζον Μακ Άφι

 

Ο Αμερικανός μεγιστάνας Τζον ΜακΆφι, ο δημιουργός του ομώνυμου λογισμικού κατά των ιών, βρέθηκε νεκρός στο κελί του, σε φυλακή της Καταλονίας, λίγες ώρες αφότου η ισπανική δικαιοσύνη έδωσε το πράσινο φως για την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo το υπουργείο Δικαιοσύνης της Καταλονίας επιβεβαίωσε τον θάνατο του 75χρονου ΜακΆφι.

Ο επιχειρηματίας ήταν καταζητούμενος στις ΗΠΑ για φοροδιαφυγή. Συνελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης και τέθηκε υπό κράτηση.

El Pulso/Facebook

Ποιος ήταν ο Τζον Μακ Άφι

Ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο John McAfee; Είναι ο άνθρωπος που έφυγε όταν ο γείτονάς του βρέθηκε νεκρός, , με μια σφαίρα στο κεφάλι του.

Είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε μια βιομηχανία anti-virus πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι αυτός που πίστευε  μπορεί να σας κάνει αόρατο στο Διαδίκτυο.

Για τους κύκλους της τεχνολογίας υπήρξε ένας θρύλος.

 

 

Αλλα για τον περισσότερο κόσμο ο Mc Afee έγινε γνωστός όταν το έσκασε από το σπίτι του στην Αμερική , μεταμφιεσμένος. με βαμμένα μαλλιά, λεκιασμένα δόντια, αντί να μείνει να ανακριθεί από τις αρχές που τον κατηγορούσαν για διαφθορά.

Δήλωσε στο BBC ότι δεν είχε καμία σχέση με το θάνατο του γείτονά του. Η αστυνομία αναφέρει ότι παραμένει «ένα από τα πρόσωπα που θεωρείται όχι έχουν σχέση με την υπόθεση»

John Mcafee/Facebook

Επιστρέφει στις ΗΠΑ, αφού δημοσίευσε βίντεο που δείχνει νεαρές «φίλες» του να  χαϊδεύουν το γυμνό με τα τατουάζ κορμί του και  σχεδιάζει ένα ριζοσπαστικό   σύστημα επιτήρησης στον κυβερνοχώρο της NSA.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί  μια τρελή, ίσως ακόμη και μια διαταραγμένη, προσωπικότητα. Ένας δημοσιογράφος που έχει πάρει συνέντευξη από τον McAfee τον περιέγραψε πολλές φορές ως "μέγα υποκριτή" που ψεύδεται και εξαπατά.

Με αποκαλούν παρανοϊκό, ,σχιζοφρενή, το άγριο παιδί της Silicon Valley ", αναγνωρίζει ο McAfee.

John Mcafee/Facebook

 

Αλλά υπάρχει μια διαφορετική προοπτική: "Είμαι επιχειρηματίας. Πάντα ήμουν. Είμαι περίεργος και μου αρέσει να επιλύω προβλήματα.

"Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει όταν βγαίνουμε έξω από το δρόμο, βγαίνουμε έξω από το κουτί, γινόμαστε η δική μας προσωπικότητα  και περπατάμε άφοβα σε μονοπάτια που δεν θα κοιτούσαν άλλοι, τότε έρχεται αυτή η αληθινή πρόοδος. Και μερικές φορές η αληθινή ομορφιά επίσης.

 

 

"Μας ξεφεύγει αυτό . Χάνουμε τους ανθρώπους  που έχουν το θάρρος να περπατήσουν στην έρημο για να δουν τι υπάρχει."

Έτσι περιγράφει τον McAfee  η Amy Emshwiller, η έφηβη πρώην πόρνη με την οποία ζούσε στο Μπελίζ: «Είναι γλυκός, γενναιόδωρος. Του αρέσουν οι περιπέτειες. Είναι σοβαρός και συνήθως έχει μια σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ.

Είναι γενικά ένας γλυκός τύπος. Απλώς δεν του αρέσει να είναι συνηθισμένος. "

Λοιπόν, ποιος είναι ο πραγματικός John McAfee;

Για να έχετε οποιαδήποτε πιθανότητα να μάθετε την αλήθεια  και να αποκτήσετε μια σωστή γνώμη για το τι πραγματικά οδήγησε τον McAfee  στην περίεργη συμπεριφορά του μετά τη δολοφονία του Γκρέγκορι Φάουλ, πρέπει να ταξιδέψετε βαθιά στο παρελθόν του 68χρονου.

Εθισμένος και εκδιωγμένος

Παρά τη νότια του προφορά, ο ξανθός επιχειρηματίας είναι στην πραγματικότητα μισός Βρετανός - γιος μιας Αγγλίδας που συναντήθηκε με έναν Αμερικανό στρατιώτη που βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

"Αισθάνομαι τόσο Βρετανός όσο και Αμερικανός", λέει ο McAfee. "Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των χωρών μας."

Μετακόμισαν στη Βιρτζίνια όταν ήταν νέος, όπου είχε μια ταραγμένη παιδική ηλικία. Ο πατέρας του ήταν ένας αλκοολικός που, όταν ο McAfee ήταν 15 ετών, αυτοκτόνησε.

Τα επόμενα χρόνια, λέει ο McAfee, άρχισε κι αυτός να πίνει πολύ και να παίρνει ναρκωτικά, αλλά κατάφερε να διατηρήσει μια πολλά υποσχόμενη ακαδημαϊκή καριέρα.

John Mcafee/Facebook

Αυτό έληξε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, όταν το Northeast State Louisiana State College τερμάτισε το διδακτορικό του στα μαθηματικά, αφού αποκαλύφθηκε ότι είχε κοιμηθεί με μία προπτυχιακή  που καθοδηγούσε.

Αργότερα παντρεύτηκαν και ο McAfee μετέτρεψε τις δεξιότητές του σε μια σειρά από εργασίες προγραμματισμού με μερικούς από τους μεγαλύτερους τεχνολογικούς οργανισμούς της εποχής, συμπεριλαμβανομένων των Nasa, General Electric, Siemens, Univac και Xerox, ενώ συνέχιζε να παραδίνεται  στους εθισμούς του.

«Τα περισσότερα αφεντικά μου έπαιρναν επίσης ναρκωτικά κάποιου είδους», λέει. «Ήμουν στο πεδίο της τεχνολογίας, τελικά, ήμασταν το κορυφαίο πλεονέκτημα στην τεχνολογία και σηματοδοτούσαμε την  κορυφαία εποχή στον προσωπικό πειραματισμό.

John Mcafee/Facebook

 

«Έπρεπε να το κρύψω από τη μητέρα μου και μερικές φορές από τη γυναίκα μου.

Αλλά στο εργασιακό περιβάλλον - ανάλογα με το πού εργαζόμουν - σε ορισμένες εταιρείες μπορούσαμε να παίρνουμε ναρκωτικά  ανοιχτά με το μεσημεριανό γεύμα στα γραφεία των ανθρώπων. Ήταν μια παράξενη εποχή."

Το θέμα ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 αφού η σύζυγός του τον άφησε, ο πιο πρόσφατος εργοδότης του, ο Omex, τον άφησε να φύγει και ο βαθμός της εξάρτησης από τα ναρκωτικά τον ανάγκασε να ζητήσει βοήθεια.

"Ήταν το 1984, την τελευταία φορά που πήρα ναρκωτικά, ήπια αλκοόλ ή πούλησα ναρκωτικά για αυτό το λόγο", λέει.

John Mcafee/Facebook

Απλώς σταμάτησα. Άρχισα να πηγαίνω σε έναν οργανισμό που ονομάζεται Ανώνυμοι . Αλκοολικοί .. και αυτή ήταν η τελευταία μου επαφή με αυτόν τον κόσμο.

"Ωστόσο, με ακολουθεί ακόμα η εποχή αυτή . Το σώμα μου είναι καλυμμένο με τατουάζ από εκείνη την περίοδο.

Και φοβάμαι ότι μερικές από τις ιδέες και τις έννοιες και τις συμπεριφορές  μου που διαμορφώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι ακόμα μαζί μου.

Γι 'αυτό οι άνθρωποι σκέφτονται,ότι ίσως, Είμαι λίγο έξω από τον τοίχο. "

John Mcafee/Facebook

Εκατομμυριούχος Anti-Virus

Παρά τα προβλήματά του, ο McAfee κατάφερε να βρει δουλειά ως υπεύθυνος άμυνας κατά των ιών στην  Lockheed Martin, όπου εργάστηκε σε ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα αναγνώρισης φωνής.

Εκεί συνάντησε ένα ασυνήθιστο κομμάτι αυτο-αναπαράστασης που έχει σχεδιαστεί για να αντιγράφεται σε οποιαδήποτε δισκέτα που έχει εισαχθεί σε υπολογιστές που επηρεάζονται από ιούς.

Όταν εξετάστηκε, περιείχε το μήνυμα: "Καλώς ήλθατε στο μπουντρούμι. Προσοχή σε αυτόν τον ΙΟ."

BBC News Igbo/Facebook

«Όταν διάβασα για πρώτη φορά τον ιό του Πακιστανικού εγκεφάλου, δεν είχα ακούσει ποτέ για έναν ιό, ούτε καν κανένας στην τεχνολογία», θυμάται ο McAfee. "Με εντυπωσίασε."

Δημιούργησε  έναν τρόπο καθαρισμού των υπολογιστών και έπειτα διέδωσε τη θεραπεία μέσω του συστήματος πινάκων ανακοινώσεων, ενός προδρόμου των anti-virus συστημάτων στο διαδίκτυο.

Η πρόκληση τον ενέπνευσε να δημιουργήσει μια δική του επιχείρηση: McAfee Associates - μια εταιρεία που αργότερα θα πωληθεί, χρόνια αφότου την παραχώρησε  στην Intel για περισσότερα από 7,6 δισ. Δολάρια 

«Ήξερα ότι το γήπεδο θα γινόταν εξαιρετικά μεγάλο επειδή εκεί έξω, θα υπάρχουν πάντα χάκερ», λέει.

"Γι 'αυτό έχουμε γκράφιτι στους τοίχους της πόλης. Στους ανθρώπους  αρέσει να αψηφούν τα πράγματα. Τους αρέσει να διαταράσσουν τα πράγματα.

«Λόγω αυτού του γεγονότος, οι ιοί υπολογιστών δεν θα εξαφανίζονταν και θα γίνονταν πιο ισχυροί . Απλώς έκανα ό, τι μπορούσα να είμαι στην πρώτη γραμμή αυτής της βιομηχανίας για όσο διάστημα μπορούσα»

Παρ 'όλα αυτά, λέει, δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ο ίδιος κανένα από τα προϊόντα της εταιρείας που συνεχίζει να φέρει το όνομά του.

"Δέχομαι συνεχώς επίθεση, αλλά δεν χρησιμοποιώ προστασία λογισμικού

"Προστατεύω τον εαυτό μου αλλάζοντας συνεχώς τη διεύθυνση IP μου [πρωτόκολλο Διαδικτύου], χωρίς να συνδέω το όνομά μου σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιώ και δεν επισκέπτομαι   ιστότοπους όπου ενδέχεται να πάρω ιό.

"Οι ιστότοποι πορνό, για παράδειγμα, απλά δεν πηγαίνω εκεί.

DonX Technology Arena/Facebook

Δεύτερον, ασκώ ασφαλή υπολογισμό. Εάν κάποιος μου στείλει ένα email με έναν σύνδεσμο, δεν θα πάω εκεί μέχρι να καλέσω το άτομο για να επιβεβαιώσει ότι μου έστειλε το email.

«Ακούγεται παράλογο να ζω έτσι, αλλά θα προτιμούσα να εμπιστευτώ τις δικές μου συσκευές και σκέψεις από το λογισμικό κάποιου άλλου».

Αφού πούλησε το μερίδιό του στην επιχείρηση το 1994, ο McAfee συνέχισε να ιδρύει και να πουλά άλλες εταιρείες, όπως ένα σύστημα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, έναν πάροχο τείχους προστασίας και ένα αγρόκτημα από το οποίο προσέφερε πτήσεις σε "trikes" - καμπίνες με κινητήρα χαμηλής πτήσης .

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε νότια, αναφέρει το BBC.

Έρευνα για τα βακτήρια 

Το 2008, σε μια ηλικία που άλλοι σκέφτονταν να "σηκώσουν τα πόδια τους", ο McAfee μετακόμισε στη ζούγκλα του Μπελίζ με τη δηλωμένη πρόθεση να προσπαθήσει να θεραπεύσει ένα άλλο είδος μόλυνσης.

"Βρήκα μια ιδέα που ονομάζεται απαίσθηση απαρτίας, η οποία είναι η τεχνική που χρησιμοποιούν τα βακτήρια για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

«Μέχρι πριν από περίπου 10 χρόνια δεν γνωρίζαμε καν ότι τα βακτήρια επικοινωνούσαν, αλλά ανακαλύπτουμε ότι έχουν ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα επικοινωνίας.

Ήθελα να το εξερευνήσω και να το διερευνήσω για να δω αν θα μπορούσαμε να βρούμε νέα αντιβιοτικά».

Μπήκε σε αυτή  την περιοχή, λέει, επειδή τα φυτά που αναπτύχθηκαν κατά μήκος του ποταμού Ρίο Νουέβο της χώρας περιείχαν ενώσεις που εμποδίζουν τα βακτήρια να στέλνουν χημικά σήματα το ένα στο άλλο και έτσι να αποτρέψουν την ικανότητά τους να συντονίζουν μια επίθεση.

Τα πράγματα δεν πήγαν όπως είχε προγραμματιστεί.

Το πρώτο σημάδι του προβλήματος ήταν όταν οι δημοσιογράφοι  προσκλήθηκαν  στην βάση της Carmelita, Orange Walk του,  έγραψαν ιστορίες που κατέστησαν σαφές ότι οι  ιθύνοντες δεν ήξεραν τι να κάνουν για την επιχείρηση.

Στη συνέχεια, η διαμάχη με την μικροβιολόγο με την οποία συνεργάστηκε, τον Allison Adonizio, έθεσε το έργο σε κίνδυνο όταν εκείνη εγκατέλειψε.

Η Δρ Adonizio, ο οποίος εδρεύει τώρα στη Φιλαδέλφεια, δεν ήθελε να δώσει συνέντευξη.

Τον Απρίλιο του 2012, τα πράγματα έφτασαν στα άκρα όταν η αστυνομική δύναμη  του Μπελίζ εισέβαλε στο ερευνητικό κέντρο.

Ο  McAfee λέει ότι οι αξιωματικοί ισχυρίστηκαν ότι υποπτεύονταν ότι το εργαστήριο χρησιμοποιείται για την παραγωγή της παράνομης ψυχο-διεγερτικής μεθαμφεταμίνης.

Πυροβόλησαν τον σκύλο του, είπε, κατάσχεσαν τόσο το διαβατήριό του όσο και τα αδειοδοτημένα όπλα στην ιδιοκτησία, και τον φυλάκισαν για λίγο πριν από την πτώση των κατηγοριών.

"Σε καμία περίπτωση δεν πίστευαν πραγματικά ότι ήταν ένα τέτοιο  εργαστήριο .", Δηλώνει.

John Mcafee/Facebook

"Όλοι ήξεραν ότι ήταν εργαστήριο βιοτεχνολογίας επειδή είχα προσλάβει τους μισούς ανθρώπους της πόλης για να εργαστούν εκεί. Όλοι ήξεραν τι έκανα.

Είναι ένα καταφύγιο πειρατών. Είναι ένα εξαιρετικά διεφθαρμένο και επικίνδυνο μέρος.

"Το ήξερα αυτό και όλοι οι φίλοι μου με συμβούλευαν να μην το κάνω. Απλώς νόμιζα ότι ήμουν αρκετά έξυπνος για να το παρακάμψω. Δυστυχώς, δεν ήμουν.

«Ήμουν εκεί για ένα χρόνο και ο τοπικός πολιτικός έστειλε έναν εκπρόσωπο και ζήτησε 2 εκατομμύρια δολάρια για μια δωρεά πολιτικής καμπάνιας.

Είπα όχι. Δύο εβδομάδες αργότερα έκαναν επιδρομή στο συγκρότημά μου».

Ο McAfee λέει ότι όταν του ζητήθηκε για δεύτερη φορά να δώσει χρήματα έκανε μια διαφήμιση, δημοσιεύοντας μηνύματα στο διαδίκτυο και μιλώντας στον τοπικό και διεθνή τύπο για το περιστατικό. Έγινε πολιτικό.

Οι Μπελίζ Τάιμς - που εκδίδονται  από το ηγετικό κόμμα της αντιπολίτευσης - έγραψαν  ότι η «βάρβαρη επίθεση» στον McAfee ήταν ένα «παγκόσμιο μαύρο μάτι» για το έθνος και απειλή για την τουριστική βιομηχανία.

«Εύχομαι να ήμουν εξυπνότερος  κοινωνικά», λέει ο McAfee.

"Νομίζω ότι έχω την ικανότητα να επιλύω μαθηματικές εξισώσεις και ζητήματα προγραμματισμού πολύ εύκολα, αλλά είμαι λίγο αφελής σε ορισμένες κοινωνικές καταστάσεις.

Και σίγουρα στο Μπελίζ ήμουν πολύ αφελής."

Facebook/Remo Chiodi

 

H θυελλώδης σχέση με τη δεκαεξάχρονη

Τη στιγμή της επιδρομής, ο McAfee είχε αρχίσει μια σχέση με μια 16χρονη πρώην πόρνη που είχε συναντήσει κατά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας του Μπελίζ.

«Διασκέδαζα , έπινα, και μπήκα σε αυτό το μπαρ και ο ιδιοκτήτης είπε ότι ένας φίλος θέλει να με συναντήσει και του αρέσω», θυμάται η Amy Emshwiller, που μένει ακόμα στο Μπελίζ.

"Είπε μπορώ να έχω τον αριθμό σου και μετά  από δύο εβδομάδες μου τηλεφώνησε."

Η Amy λέει ότι εκείνος  δεν γνώριζε ότι η κοπέλα  ήταν λιγότερο από το ένα τέταρτο της ηλικίας του.

"Δεν ήξερε πόσο χρονών ήμουν. Του είπα ψέματα λέγοντας ότι ήμουν 18, και πίστευε ότι ήταν εντάξει.

Facebook/John McAfee 

«Τον άφησα να με  ερωτευτεί πρώτα πριν του πω την ηλικία μου.

«Όταν του είπα την αλήθεια,  ήταν τόσο  σοκαρισμένος που δεν ήξερε τι να κάνει.

Μπερδεμένος. Και ήταν σαν:«  Σε αγαπώ ακόμα, δεν ξέρω τι να κάνω. αγάπη με ένα νεαρό κορίτσι. " Έτσι συνέβη. "

Η επί πολλά χρόνια φίλη του McAfee τον άφησε. Και όπως πολλά πράγματα στη ζωή του, η νέα υπόθεση αποδείχθηκε περίπλοκη.

Ένα βράδυ η Emshwiller πήρε το όπλο του McAfee. Σημάδεψε  στο κεφάλι του, έκλεισε σφιχτά τα μάτια της και τράβηξε τη σκανδάλη. Αστόχησε.

Συνέχισε τη σχέση.

"Η Amy, είναι ένα από τα πολλά κορίτσια στο Μπελίζ - που έχει μια τρομερή ιστορία κακοποίησης που αν σας την έλεγα , δεν θα μπορούσατε να το πιστέψετε", εξηγεί ο McAfee.

«Φυσικά δεν θα είναι καλά. Φυσικά θα έχει προβλήματα.

«Όταν προσπάθησε να με πυροβολήσει στο κεφάλι αυτό που είδα ήταν ένα φοβισμένο παιδί.

"Αυτό που είδα ήταν ένα μπερδεμένο κορίτσι που είχε κακοποιηθεί τόσο - σωματικά, σεξουαλικά, συναισθηματικά - πέρα από κάθε περιγραφή.

«Τι θα κάνεις; Να την πετάξεις; Αυτό δεν την βοηθά.

Facebook/John McAfee 

 

«Το μόνο που έκανε ήταν να αχρηστέψει το τύμπανο μου. Είμαι κουφός στο ένα αυτί τώρα, αλλά δεν έχω μια σφαίρα στο κεφάλι μου.

Η συγχώρεση είναι μία από τις χάριες που έχουμε ως ανθρώπινα όντα. Μπορείτε να με κατηγορήσετε που την συγχώρεσα;

Η Emshwiller επιβεβαιώνει την επίθεση, αλλά λέει ότι ήθελε να τον τρομάξει, όχι να τον σκοτώσει, αφού της είπε ότι ήθελε άλλο κορίτσι

Προσθέτει ότι δεν ήταν το μόνο τέτοιο περιστατικό που προκλήθηκε από τη ζήλια της.

«Μια φορά πριν, τον κράτησα στη γωνία και έβαλα ένα μαχαίρι στο λαιμό του», λέει.

"Και απλώς είπε:" Προχώρα. Σκότωσέ με. " Και δεν μπορούσα να το κάνω. Απλώς πέταξα το μαχαίρι και βγήκα έξω. "

Μετά την εισβολή της αστυνομίας στο εργαστήριο , ο McAfee και η Emshwiller μετακόμισαν στη βίλα του στο San Pedro - μια πόλη στο μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, το Ambergris Caye - όπου συμφώνησαν να έχουν μια ελεύθερη σχέση.

Εκεί τους επισκέφτηκε ο Chad Essley, ένας γελοιογράφος- σκιτσογράφος, ο οποίος άρχισε να εργάζεται σε ένα βιβλίο- κομικ για τη ζωή του McAfee.

"Δεν συνειδητοποίησα αμέσως ότι ο τρόπος ζωής του θα ήταν αυτός : ο μεγαλύτερος άντρας που περιβάλλεται από νεαρά κορίτσια και σωματοφύλακες με όπλα", λέει.

Πολλά από αυτά τα κορίτσια ήταν πρώην πόρνες ή είχαν πολύ σκληρές ζωές.

"Τους απαγόρευε  ρητά να βγουν έξω στην πόλη και να πιουν - η μυρωδιά του αλκοόλ, δεν μπορούσε να είναι γύρω του

. Δεν ήθελε κανένα από τα κορίτσια να πάρει ναρκωτικά.

"Έχω πάρει συνέντευξη από κάθε ένα από αυτά τα κορίτσια, πήρα το ιστορικό τους. Ήταν απίστευτα λυπηρές ιστορίες.

Ήταν σίγουρα σε μια καλύτερη κατάσταση τώρα που  ήταν γύρω από τον Τζον."

Ο ενοχλητικός γείτονας

Εν τω μεταξύ, ο Gregory Faull, ιδιοκτήτης σπορ μπαρ του Ορλάντο, ο οποίος είχε πρόσφατα πάρει διαζύγιο,  και αποφάσισε να ζήσει στην εξοχική του κατοικία στο Μπελίζ, γινόταν ολοένα και πιο έντονος στις δραστηριότητες του ως γείτονας.

Facebook/John McAfee 

«Το τσεκούρι θάφτηκε»

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, ο McAfee έγινε θέμα  στα τοπικά πρωτοσέλιδα όταν δώρισε 40 όπλα αναισθητοποίησης, χειροπέδες και μπαστούνια στην τοπική αστυνομία σε συνέντευξη τύπου.

Ο δήμαρχος Daniel Guerrero τον ευχαρίστησε, δηλώνοντας: «Το έγκλημα επηρεάζει την τουριστική βιομηχανία καθώς η πόλη μας έχει καταχωρηθεί σε ταξιδιωτικές οδηγίες.· ήρθε η ώρα να το σταματήσουμε.

Ας προστατέψουμε τη βιομηχανία μας και να μετατρέψουμε το San Pedro σε ασφαλές καταφύγιο για άλλη μια φορά».

Εκείνο το βράδυ, το τοπικό τηλεοπτικό δελτίο επεσήμανε ότι «το τσεκούρι θάφτηκε επίσημα», υποδηλώνοντας ότι η ρήξη μεταξύ του McAfee και των αρχών του Μπελίζ είχε τελειώσει.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, ο κ. Gregory  Faull βρέθηκε νεκρός σε μια λίμνη αίματος από την οικονόμο του.

BeritaKini.biz/Facebook

Η αστυνομία που κάλεσε στη σκηνή βρήκε ένα μόνο έναν κάλυκα κα  9 mm κοντά. Είπαν ότι ένα κινητό τηλέφωνο και  ένας φορητός υπολογιστής έλειπαν, αλλά δεν υπήρχαν ορατά σημάδια παραβίασης της εισόδου.

Ο επικεφαλής της μονάδας καταστολής συμμοριών της αστυνομίας είπε σε μια τοπική εφημερίδα ότι οι αξιωματικοί του ήθελαν να μιλήσουν με τον McAfee στο πλαίσιο της έρευνας, αλλά όταν κάλεσαν στο σπίτι του δεν ήταν εκεί.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε την επόμενη μέρα από το περιοδικό Wired αποκάλυψε γιατί.

Ο McAfee σύμφωνα με το δημοσίευμα , είδε τους αξιωματικούς να πλησιάζουν και να είχε "κρυφτεί στην άμμο" της περιουσίας του, βάζοντας ένα κουτί από χαρτόνι στο κεφάλι του.

Ο Mc Affee θυμάτε ότι ο επιστάτης τού είχε πει για τη δολοφονία του κ. Faull και τώρα φοβόταν για τη ζωή του.

"Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν," Ω, Θεέ μου. Η κυβέρνηση προσπαθεί τελικά να απαλλαγεί από εμένα ", λέει.

«Ήμουν σίγουρα ένα τεράστιο αγκάθι στο πλευρό τους, και είχαν απλά τον λάθος λευκό.

Solomon Ezoguan-Facebook

"Σοβαρά, αυτό ήταν που μου πέρασε από το μυαλό. Οι φίλοι μου με ηρέμησαν και αργότερα είπαν ότι είναι παράλογο. Εκείνη την εποχή δεν το πίστευα αυτό."

Ο McAfee αναγνωρίζει ότι αυτός και ο κ. Faull είχαν διαφωνίες, αλλά δεν δέχεται  την ιδέα ότι μισούσαν ο ένας τον άλλον ή ότι θα μπορούσε να είναι ο γείτονας του   το άτομο που είχε ταΐσει δύο από τα σκυλιά της Emshwiller με δηλητηριασμένη τορτίγια.

«Τα πέντε ολόκληρα χρόνια ήμουν εκεί, του είπα ίσως 15 λέξεις», λέει.

"Δεν του άρεσαν τα σκυλιά μου και τις τελευταίες δύο φορές τον είδα να περπατά στην παραλία που παραπονέθηκε. Αλλά το ίδιο και όλοι.

"Δεν υπήρχε διαρκές επιχείρημα. Ναι, ήταν τρελός με τα σκυλιά μου.

John Mcafee- Facebook

Ίσως καθώς αρχίζω να σκέφτομαι τώρα, ίσως ήταν αυτός που τα δηλητηρίασε. Εκείνη την εποχή σίγουρα δεν το πίστευα."

Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε αργότερα το ABC News, ο κ. Faull είχε υποβάλει καταγγελία στον δήμαρχο Guerrero , εναντίον του McAfee τον προηγούμενο μήνα.

Είπε ότι ο σκύλος του McAfee είχε επιτεθεί σε έναν τουρίστα. ότι οι φρουροί του «τρομοκρατούσαν» άλλους κατοίκους περπατώντας με όπλα και λαμπερά φώτα στα μάτια τους, και ότι τα ταξί και άλλα αυτοκίνητα, έφταναν στην ιδιοκτησία του «όλες τις ώρες», προκαλώντας ενόχληση.

"Δεν έμαθα γι' αυτή την καταγγελία, παρά εβδομάδες,  μετά την επιστροφή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες", λέει ο McAfee όταν ρωτήθηκε για αυτό.

"Το Μπελίζ δεν είναι σαν την Αμερική όπου υποβάλλετε καταγγελία και στη συνέχεια η αστυνομία επεμβαίνει και διορθώνει τα πράγματα. Υποβάλετε μια καταγγελία και μπαίνει σε ένα συρτάρι."

USA TODAY/Facebook

Φυγάς

Ο McAfee στη συνέχεια το έσκασε λέγοντας ότι φοβόταν ότι θα του κλείσουν το στόμα  εάν συλληφθεί και φυλακιστεί.

Ήταν θέμα σε  πολλά πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο, λόγω του γεγονότος ότι δημοσιεύει κάθε μέρα  ενημερώσεις σε ένα ιστολόγιο και δίνει συχνές συνεντεύξεις - ενέργειες που λέει ότι έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίσουν ότι δεν θα μπορούσαν να τον εξαφανίσουν αν συλληφθεί.

"Μεταμφιέστηκα  σε πλανόδιο πωλητή", θυμάται.

"Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά βρώμικα ρούχα και να μην κάνω μπάνιο για λίγες μέρες και να μην χτενίζω τα μαλλιά μου.

"Ξέρετε, οι άνθρωποι είδαν τη φωτογραφία μου παντού, γιατί όλη η αστυνομία και ο στρατός την είχαν για εκείνο το μήνα και ήμουν στα υπόγεια.

Απλώς σιγουρευόμουν ότι δεν έμοιαζα με αυτόν της φωτογραφίας ."

Ερωτηθείς για την υπόθεση, ο Dean Barrow, πρωθυπουργός του Μπελίζ, κατέστησε σαφές ότι ο McAfee δεν ήταν επίσημος ύποπτος για δολοφονία και ότι είχε χαρακτηριστεί μόνο "πρόσωπο ενδιαφέροντος".

"Δεν θέλω να είμαι κακός με τον κύριο, αλλά πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά παρανοϊκός, ακόμη και τρελός", πρόσθεσε ο πολιτικός.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο McAfee συνέχισε να βλέπει την Emshwiller.

Facebook/John McAfee 
 

"Όταν ήταν στο φυγάς πήγαινα  για μεσημεριανό γεύμα μαζί του και στη συνέχεια μου τηλεφωνούσε και έλεγε: 'Έλα σε αυτό το μέρος ή πηγαίνε εκεί», θυμάται η κοπέλα.

"Πώς να έρθεις, πότε να έρθεις. Να μην βγεις έξω, ή να μείνεις σπίτι, ή να πας σε διαφορετική τοποθεσία.Μου έδινε οδηγίες έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί  να με πιάσει."

Προσθέτει ότι λυπάται που δεν πήγε μαζί του όταν τελικά αποφάσισε να φύγει από τη χώρα.

Η επόμενη σημαντική εξέλιξη ήρθε στις 3 Δεκεμβρίου όταν ένας δημοσιογράφος και φωτογράφος από το περιοδικό Vice αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσουν τη ζωή του McAfee  στη διάρκεια της φυγής του.

Σε αυτό που αποδείχθηκε μια απογοητευτική ανατροπή  για τον γκουρού της τεχνολογίας, στη συνέχεια αποκάλυψαν ακούσια ότι είχε διασχίσει τα σύνορα για τη Γουατεμάλα - γεγονός που αποκαλύφθηκε από μια φωτογραφία που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Vice από το προσωπικό στα κεντρικά της γραφεία, το οποίο δεν κατάφερε να διαγράψει τα δεδομένα τοποθεσίας του.

«Είχα βγει από την πορεία μου για να κανονίσω τη διαφυγή μου  και να αναπνέω εύκολα και ανυπομονούσα  για λίγες μέρες χαλάρωσης», θυμάται ο McAfee.

John Mcafee

"Έπρεπε να το σκάσουμε ξανά  επειδή βρισκόμασταν παράνομα στη Γουατεμάλα σε αυτό το σημείο. Αλλά δεν ήταν πραγματικό λάθος κανενός. Ήταν μόνο το λάθος της στιγμής."

Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη ο McAfee. Αρχικά υπήρχαν εικασίες ότι θα σταλεί πίσω στο Μπελίζ, αλλά μια εβδομάδα αργότερα του επετράπη να πετάξει στο Μαϊάμι ελεύθερος.

«Αφού τελείωσε, αναρωτήθηκα,« Κύριε, πρέπει να φοβόμουν πολύ », λέει.

"Αλλά δεν μπορώ πραγματικά να θυμηθώ. Θυμάμαι απλώς την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που συνέβησαν όταν εμφανίστηκαν."

Ήρωας και κακοποιός

Ο McAfee έχει προσφέρει μια δωρεά 25.000 δολαρίσων  για πληροφορίες σχετικά με το θάνατο του κ. Faull, αλλά λέει ότι μια προσπάθεια επικοινωνίας με την οικογένεια του θύματος αποδείχθηκε ανεπιτυχής.

Η οικογένεια χαρακτήρισε την δωρεά  «υποκριτική χειρονομία» και είπε ότι εάν ο Μακάφ ήθελε πραγματικά να βοηθήσει θα είχε πάει εξαρχής στην αστυνομία του Μπελίζ.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας είπε ότι οι αρχές της ήθελαν ακόμη να μιλήσουν με τον επιχειρηματία.

"Οι ισχυρισμοί και η συμπεριφορά του κ. McAfee ήταν ακραίες", είπε στο BBC.

έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο McAfee παραμένει πρόσωπο ενδιαφέροντος.

Εάν ο  McAfee ανταποκρινόταν στο να δώσει κατάθεση, θα έκανε τη διαφορά στην πρόοδο της έρευνας - αλλά αυτό είναι προς το παρόν από τα χέρια της κυβέρνησης του Μπελίζ."

Εφόσον το έγκλημα παραμένει άλυτο, είναι αναπόφευκτο ο επιχειρηματίας να αντιμετωπίζει πάντα υποψίες.

Αλλά λέει ότι μπορεί να ζήσει με αυτό.

"Πάντα θα υπάρχει κάποιος που σας αρέσει και κάποιος που δεν σας αρέσει", λέει.

«Κάποιος που πιστεύει ότι είσαι ήρωας και κάποιος που πιστεύει ότι είσαι κακοποιός.

Ξέρετε ότι κάνω ό, τι μπορώ σε καταστάσεις όπως αυτή για να συνεχίσω να δηλώνω ότι είμαι εντελώς αθώος.

 

 

Αόρατος στο διαδίκτυο

Αυτό δεν σημαίνει ότι προσπαθεί να ξεχάσει το χρόνο του στο Μπελίζ.

Εκτός από το μυθιστόρημα σε κόμικς συνεργαζόταν  με μια καναδική εταιρεία για να φτιάξει ένα ντοκιμαντέρ και μια ταινία για τον χρόνο του εκεί.

Δήλωσε ότι ο Τζορτζ Τζούνγκ - ο φυλακισμένος άρχοντας των ναρκωτικών και της  κοκαΐνης τον οποίο υποδύθηκε ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία Blow - έχει επιλεγεί για να γράψει τη βιογραφία του.

Ενώ αυτά τα project ετοιμάζονταν, ο  McAfee επέστρεψε στη Silicon Valley, ανακοινώνοντας την επικείμενη κυκλοφορία ενός gadget 100 δολαρίων που υπόσχεται ότι μπορεί να σας κάνει αόρατο στο διαδίκτυο.

"Εάν δεν μπορείτε να το δείτε, δεν μπορείτε να το χαράξετε, δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε , δεν μπορείτε να κατασκοπεύσετε οτιδήποτε συμβαίνει μέσα του", εξηγούσε.

Έλεγε ότι οι μονάδες D-Central θα χωράνε στις τσέπες των ανθρώπων και θα επιτρέπουν στα τηλέφωνα, τα tablet και τους υπολογιστές τους να επικοινωνούν με άλλες συσκευές των ιδιοκτητών τους, σε ακτίνα τριών μπλοκ

Προσωπική ζωή

Το βράδυ μετά την άφιξη του McAfee στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την απέλαση από τη Γουατεμάλα τον Δεκέμβριο του 2012, ζήτησε τη Janice Dyson, τότε πόρνη στο South Beach (Miami Beach). 

Οι δύο τους πέρασαν τη νύχτα μαζί. Παρά το γεγονός ότι η Dyson ήταν πάνω από 30 χρόνια νεώτερος του McAfee, οι McAfee και Dyson ξεκίνησαν στη συνέχεια μια σχέση και παντρεύτηκαν το 2013. 

Ο McAfee εγκατέλειψε αρχικά το Πόρτλαντ του Όρεγκον, την ίδια χρονιά.

 Lisa & John McAfee-Jodi Herron/Facebook

Σε ένα άρθρο του 2012 στο Mensa Bulletin, το περιοδικό της American Mensa, ο McAfee δήλωσε ότι η δουλειά του ως προγραμματιστής του πρώτου εμπορικού προγράμματος προστασίας από ιούς του υπολογιστή τον είχε καταστήσει «τον πιο δημοφιλή στόχο hacking», πείθοντας ότι «οι χάκερ βλέπουν το να με χακάρουν ως τίτλο τιμής."

Πρόσθεσε ότι για τη δική του ασφάλεια, έβαζε  άλλους ανθρώπους να αγοράσουν τον εξοπλισμό του υπολογιστή για αυτόν,  χρησιμοποιούσε  ψευδώνυμα για τη ρύθμιση υπολογιστών και για να συνδεθεί και άλλαζε τη διεύθυνση IP του πολλές φορές την ημέρα. 

Όταν ρωτήθηκε σε άλλη περίπτωση εάν χρησιμοποίησε προσωπικά το λογισμικό προστασίας από ιούς της McAfee, ο McAfee απάντησε: "Το βγάζω" και ότι "Είναι πολύ ενοχλητικό."

Το 2013, ο McAfee ισχυρίστηκε ότι ο πρώην βαρώνος κοκαΐνης "Βοστώνη" Τζορτζ Γιουνγκ έγραφε την επίσημη βιογραφία του,  με τίτλο No Domain. 

Το 2015, ο McAfee διέμενε στο Λέξινγκτον του Τενεσί. 

Τον Δεκέμβριο του 2018 ισχυρίστηκε, σε ανάρτηση  του στο Twitter, ότι έχει 47 γενετικά παιδιά

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ