Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Ντίνα Νικολάου προτείνει: Καρπουζοχυμός με σιρόπι γρεναδίνης - Δροσιστικός και πολύ απολαυστικός

Το σιρόπι γρεναδίνης φτιάχνεται από συμπυκνωμένο χυμό ροδιού. Είναι ιδιαίτερα γλυκό, έχει έντονο κόκκινο χρώμα και χρησιμοποιείται πολύ στην παρασκευή κοκτέιλ. Το βρίσκουμε σε όλες τις κάβες και τα μεγάλα σούπερ μάρκετ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ψίχα καρπουζιού (καθαρό βάρος, χωρίς τη φλούδα), καθαρισμένη από κουκούτσια
χυμός από 2 πορτοκάλια, κατά προτίμηση βιολογικά
2 μήλα (ή 2 ώριμα ροδάκινα), ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα από κουκούτσια και ψιλοκομμένα
4 κουτ. σούπας σιρόπι γρεναδίνης
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, πολύ ψιλοκομμένα

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Βάζω στο μπλέντερ το καρπούζι, το χυμό πορτοκαλιού και τη μισή ποσότητα μήλου (ή ροδάκινου) και πολτοποιώ καλά, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως λείο υγρό μείγμα. Αν θέλω, το σουρώνω από ψιλό μεταλλικό σουρωτήρι.

ΒΗΜΑ 2 Το μοιράζω στα ποτήρια, προσθέτω το σιρόπι γρεναδίνης και ανακατεύω πολύ καλά με ένα κουτάλι. Μοιράζω στα ποτήρια τα υπόλοιπα κομματάκια μήλου (ή ροδάκινου) και τα φυλλαράκια δυόσμου, ανακατεύω με ένα κουτάλι και σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ