200 high-profile γυναίκες απαιτούν: Σταματήστε τον μισογυνισμό στο web - επιστολή σε Facebook, Google, TikTok και Twitter

Από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης και του αθλητισμού

Πάνω από 200 διάσημες γυναίκες από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και της τέχνης ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοποίησης σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ανάμεσά στις κυρίες που συνυπέγραψαν την επιστολή προς τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται η πρώην πρωθυπουργός της Αυστραλίας Julia Gillard, η ηθοποιός Emma Watson, η πρώην τενίστρια Billie Jean King αλλά και η ηθοποιός Thandiwe Newton.

Ως πρωθυπουργός της Αυστραλίας, όπως και άλλες γυναίκες στη δημόσια σφαίρα, εισέπραξα από τα σόσιαλ μίντια άσχημα σχόλια για το φύλο μου, ακόμη και πορνογραφικά σκίτσα» είπε από πλευράς της η Gillard μιλώντας στο BBC για το κείμενό τους που έχει αναρτηθεί αναρτηθεί στο Φόρουμ Ισότητας Γενεών του ΟΗΕ. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Watson (@emmawatson)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Watson (@emmawatson)

Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο η επιστολή που απευθύνεται στα διευθυντικά στελέχη των εταιρειών τεχνολογίας Facebook, Google, TikTok και Twitter και απαιτεί «να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια των γυναικών στις πλατφόρμες». 

«Αυτές οι αφηρημένες δηλώσεις δίνουν στις εταιρείες τεχνολογίας μία καλή ευκαιρία να κάνουν δημόσιες σχέσεις, ωστόσο δεν είναι πραγματικές δεσμεύσεις» είπε από πλευράς της η Lucina Di Meco, συνιδρύτρια  #ShePersisted Global, που αντιμετωπίζει διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον γυναικών.

«Το ίντερνετ είναι η πλατεία της πόλης του 21ου αιώνα όπου διεξάγονται συζητήσεις, χτίζονται κοινότητες, πωλούνται προϊόντα, δημιουργείται σούσουρο. Το μέγεθος του φαινομένου της διαδικτυακής κακοποίησης δείχνει ότι για πάρα πολλές γυναίκες οι πλατείες της ψηφιακής πόλης δεν είναι ασφαλείς, κάτι που αποτελεί απειλή για την πρόοδο όσον αφορά την ισότητα των φύλων» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ