Το dress code των κυριών στην δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο: Μπεκατώρου, Παπαχαραλάμπους, Δανδουλάκη, Σία & Νίκη, Νόνη & Έμυ (φωτό)

Οι λαμπερές παρουσίες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών, υγειονομικούς, αντιστασιακούς,  αλλά και ιδιαίτερα συμβολικές παρουσίες, όπως η Μάγδα Φύσσα, η Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφεράτος και η Σοφία Μπεκατώρου πραγματοποιήθηκε η δεξίωση για την 47η Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. 

Η ευχή «για ένα ήσυχο καλοκαίρι», ο προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού και η ανησυχία για τους ανεμβολίαστους επικράτησαν στα πηγαδάκια που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

 

 

 

 

Η κυρία Σακελλαροπούλου επέλεξε προσωπικότητες από όλο το φάσμα της Κοινωνίας των Πολιτών. Επιστήμονες που αναπτύσσουν πρωτοπόρες τεχνολογίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Υγείας, της Γενετικής. Επαγγελματίες από τον παραγωγικό τομέα της οικονομίας που διακρίνονται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οινοποιούς, βιοτέχνες και αγρότες.

EUROKINISSI

Καθηγητές σχολείων από την ενδοχώρα και τα ακριτικά μας νησιά, οι οποίοι δοκιμάστηκαν με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς και μαθητές που διέπρεψαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Αθλητές αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία.

EUROKINISSI

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν που δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη», Σταυρούλα Αξαρλιάν, ο Γιώργος Μομφερράτος, γιος του επίσης δολοφονηθέντος εκδότη από τη «17Ν», Νίκου Μομφεράτου. Ακόμα στον κήπο του προεδρικού Μεγάρου βρέθηκαν προσωπικότητες από τον χώρο της τέχνης, όπως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Σμαράδγα Καρύδη αλλά και η Κάτια Δανδουλάκη. 

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Πολιτικοί αλλά και δημοσιογράφοι έδωσαν επίσης το παρών με την Σία Κοσιώνη να φτάνει στο Μέγαρο συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Κώστα Μπακογιάννη. Καλεσμένη ήταν και η επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

EUROKINISSI

Πρόσκληση για την δεξίωση δέχτηκε και η Μαρία Μπεκατώρου που με την εξομολόγησή της για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη αποτέλεσε ουσιαστικά την αρχήη για το ελληνικό #metoo.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έφθασε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, ενώ στην δεξίωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων και οι βουλευτές της ΝΔ  Ελενα Ράπτη, η Κατερίνα Μονογυιού και η Νόνη Δούνια καθώς και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Η Αριστοτελεία Παγώνη, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έδωσαν εοπίσης το παρών ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου και Ραλλία Χρηστίδου.

EUROKINISSI

EUROKINISSI

EUROKINISSI

Η Έλενα Ακρίτα πάλι έφτασε στο προεδρικό μέγαρο συνδοευόμενη από την μητέρα της Σύλβα, ενώ εκεί ήταν και η δημοσιογράφος του Mega  Κατερίνα Παναγοπούλου, καθώς και η Νίκη Λυμπεράκη, η Έμυ Λιβανίου.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ