Single Christmas; Μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα; Μην σκάτε! Καλή διάθεση να υπάρχει και θα περάσετε καταπληκτικά!

Ήμασταν έτοιμες για την εορταστική σύσκεψη. "Βρείτε ιδέες για χριστουγεννιάτικα θέματα" αυτή ήταν η εντολή. Μπήκαμε με τις σημειώσεις ανά χείρας. Μιλάμε για επιμέλεια, όχι αστεία.

Ήμασταν έτοιμες για την εορταστική σύσκεψη. "Βρείτε ιδέες για χριστουγεννιάτικα θέματα" αυτή ήταν η εντολή. Μπήκαμε με τις σημειώσεις ανά χείρας. Μιλάμε για επιμέλεια, όχι αστεία.


Εκτόξευση θεμάτων, μέχρι που φτάνει η σειρά μου. Μοναχικά Χριστούγεννα, χωρίς αγόρι, χωρίς σχέση (πώς να σας το πω) αυτό θα γράψεις μου είπαν.

Μιλάμε για απευθείας ανάθεση. Η Παπαρίζου, ο Σάκης και εγώ είχαμε αυτή την πολυτέλεια. Μου έκαναν την καρδιά μαύρη, μέρες που 'ναι

Να μου πεις έχουν άδικο; Μόνη δεν είσαι βρε κορίτσι μου; Μόνη είμαι και θα το γράψω το θέμα δικαιωματικά. Η μία είναι παντρεμένη, η άλλη σε μακροχρόνιο δεσμό και η διπλανή της φρεσκοερωτευμένη. Για να μη σας τα πολυλογώ, το μπακούρι του Cosmo.gr είμαι εγώ, άρα εγώ ήμουν η καθ' ύλην αρμόδια

Είσαι μόνη κορίτσι μου; Σκασίλα σου μεγάλη και δέκα παπαγάλοι. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Η εορταστική περίοδος είναι μία εποχή σαν όλες τις άλλες. Ποια η διαφορά; Δευτέρα η μία Δευτέρα και η άλλη. Οπότε αν είσαι μόνη αρκετό καιρό έχεις πάρει το "κολάι".

 

Θα προτιμούσες να συντηρείς μία σχέση που δε σε καλύπτει μόνο και μόνο για να περάσεις με κάποιον τις γιορτές; Πιο καλή η μοναξιά που λέει και ο Γιαννάκης ο Πάριος.

Αν πάλι είσαι φρεσκοχωρισμένη, σιγά μην κάτσεις να σκάσεις. Ευκαιρία να ηρεμήσει το κεφάλι σου στην άδεια και μόνη σου θα το περάσεις και αυτό. Τάδε έφη Αντώνης Ρέμος. Σκέψου και το χειρότερο. Φαντάζεσαι να χώριζες μέσα στις γιορτές; Χίλιες φορές μόνη από την αρχή.

Όπως καταλαβαίνετε, το ελληνικό πεντάγραμμο βρίθει μοναχικών σουξέ. Λες και οι μουσικοσυνθέτες βάλθηκαν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην επιδείνωση ή την αποφόρτισή της κατάστασής μας.

Θα περάσουμε χωρίς αγόρι τα Χριστούγεννα; Θα αλλάξουμε χρονιά χωρίς δεσμό; Κανένα πρόβλημα αγαπητές μου. Μην λυπάστε καθόλου. Περνάμε και μόνες μας καλά ακόμα κι αν γύρω μας είναι όλοι ζευγαρωμένοι.

Πάλι μόνη Δεσποινάκι; Αν γλιτώσει τη δηλητηρίαση από το δάγκωμα της γλώσσας της, η γνωστή μου θα με ρωτήσει για ακόμη μία φορά, για ακόμη μία χρονιά, ενώ θα προτάσσει διακριτικά (;) το νέο αμόρε της

Μη μασάς. Μάλλον αυτή η ερώτηση θα τεθεί και σε εσένα κι ας μη σε λένε Δεσποινάκι. Μην πτοηθείς και μην πέσεις στην παγίδα της. Θέλει να σου ρίξει το ηθικό και να σε βουτήξει μέσα στη σύμβαση της σχέσης των γιορτών. Λες και αν δεν είσαι αγκαζέ στις 25 Δεκεμβρίου, είσαι ξοφλημένη.

Τέτοια θα συναντήσεις πολλά. Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που συνάπτουν σχέση μόνο και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Για να έχουν κάποιον να περάσουν τις γιορτές, να πάνε διακοπές και να ποστάρουν selfies σε χιονισμένα τοπία. #apolitoserwtas #love #mybaby #oikaliteresdiakopesever κι άλλα πολλά απαίσια γλυκανάλατα για να τους δει ο κόσμος.

 

Πες μου δεν είναι πιο ωραίο να είσαι μόνη, από το να ζήσεις ένα εικονικό πάθος για τις ανάγκες του προφίλ σου στα social media; Αν θες τη δική μου άποψη, η συνειδητή μοναξιά είναι υγεία.

Η ατμόσφαιρα δε βοηθά ιδιαίτερα να ηρεμήσεις. Όλοι κάτι κανονίζουν. Τι θα κάνει ο ένας και τι θα κάνει ο άλλος με το ταίρι του ή με τη συνοδεία άλλων ζευγαριών (πάντα). Λες κι αν κάτσεις σπίτι τις γιορτινές μέρες είσαι να σε κλαίνε

Όχι βρε παιδί μου. Εσύ να πας στα μπουζούκια, εγώ θα κάτσω στον καναπέ μου να δω ταινία. Εσύ θα τραγουδάς τα κάλαντα κι εγώ το "Single Bells, Single Bells, Single all the way". Εσύ θα πας Αράχοβα κι εγώ θα κάτσω στο Κουκάκι. Εσύ θα βγεις με τον "έρωτα της ζωής σου" και εγώ με τις φιλενάδες μου. Ε και; Γιορτές είναι θα περάσουν, το πάθος σου να προσέχεις, μην περάσει κι αυτό μαζί με το ρεβεγιόν.

 

Θα περάσουμε καταπληκτικά. Θα δούμε φίλους που είχαμε καιρό να συναντήσουμε, θα περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας, θα πάμε για ψώνια, θα φροντίσουμε και θα αγαπήσουμε τον εαυτό μας.

Αν δεν τα βρούμε με το μέσα μας, δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρούμε και με τους γύρω μας. Η υγιής και ειλικρινής σχέση με τον εαυτό μας είναι η βάση για όλες τις υπόλοιπες σχέσεις μας. Ας δούμε τις γιορτές ως μία ευκαιρία ενδοσκόπησης.

Η στροφή προς τα μέσα θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και να μας καταλάβουμε, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να καταλάβουμε και τους άλλους.

Αν δεν έχεις σχέση, σε σημαίνει πως είσαι μόνη ή η μόνη. Καλή διάθεση να υπάρχει και θα περάσουμε καταπληκτικά. Όλα ξεκινούν από εμάς και καταλήγουν πάλι στην αφετηρία, όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται αυτό. All I want for Christmas is me για να διασκεδάσω και όχι you.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ