Αυτός είναι ο 21χρονος εγγονός του μύθου της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι: Σάρωσε στο ρινγκ - οι στιγμές με τον θρυλικό παππού του (φωτό & βίντεο)

Πρώτη επαγγελματική νίκη!

Ο 21χρονος εγγονός του Μοχάμεντ Άλι είναι έτοιμος να κατακτήσει το ρινγκ και να καρτήσει χωντανό τον «θρύλο» του παππού του.

Ο λόγος για τον Νίκο Άλι Γουόλς που ξεκίνησε ήδη από τα 10 του χρόνια να συμμετέχει σε φιλανθρωπικούς αγώνες, ενώ στα 14 διαγωνιζόταν ήδη σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Τώρα λοιπόν ο νεαρός αθλητής έκανε το ντεμπούτο του στην επαγγελματική πλέον πυγμαχία και αντιμετώπισε Τζόρνταν Γουίκς, από τη Νότια Καρολίνα, τον οποίο και κέρδισε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο 21χρονος Νίκο, χρειάσθηκε μόλις ένα λεπτό και 49 δευτερόλεπτα για να «βγάλει» νοκ-άουτ τον Τζόρνταν Ουίκς, σε αγώνα που διεξήχθη στην Οκλαχόμα.

«Αισθάνομαι την πίεση του ονόματός μου, έμαθα να ζω όλη την ώρα με αυτή. Είτε αφορά το σχολείο, είτε την πυγμαχία, είτε οιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, πάντοτε με συγκρίνουν με τον παππού μου. Προφανώς, οι συγκρίσεις εντείνονται από τη στιγμή που επέλεξα να ασχοληθώ την πυγμαχία, το άθλημα, που ακολούθησε και εκείνος», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Γουόλς πριν τον αγώνα.

 

 

Μετά τη νίκη του δήλωσε στο ESPN: «Προφανώς, σκεφτόμουν πολύ τον παππού μου. Μου λείπει. Ήταν ένα συναισθηματικό ταξίδι. Μπορεί να ακούγεται ως μεγάλη πίεση, αλλά, για εμένα, είναι απλώς ο παππούς μου».

 

 

 

 

 

 

Ο 21χρονος, που είναι γεννημένος στο Σικάγο και παρακολουθεί μαθήματα στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα, είναι γιος της Ρασίντα Άλι, που ένα από τα εννέα παιδιά που απέκτησε ο θρύλος της πυγμαχίας, ενώ η αδερφή της Λέιλα ασχολείται επίσης με το άθλημα και θωρείται ως μία εκ των κορυφαίων στην πυγμαχία γυναικών.

Ο Μοχάμεντ Άλι (όνομα γέννησης: Κάσιους Μαρσέλους Κλέι, Cassius Marcellus Clay, Jr, 17 Ιανουαρίου 1942 - 3 Ιουνίου 2016) ήταν Αμερικανός πυγμάχος. Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960.

Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ