Story of the day: 12χρονο αγόρι με «Food Phobia» μεγάλωσε μόνο με λευκό ψωμί και γιαούρτι με φρούτα (φωτό)

Τον έπιαναν κρίσεις πανικού όταν δοκίμαζε κάτι άλλο

Ένα αγόρι, 12 ετών, που δεν έτρωγε τίποτα παρά μόνο μισή φραντζόλα λευκό ψωμί και γιαούρτι κάθε μέρα για 10 χρόνια, δοκίμασε επιτέλους κάποια νέα φαγητά, αφού διαγνώστηκε με «food phobia» (τροφοφοβία).

Οι γονείς του μικρού Ashton Fisher προσπάθούσαν μάταια όλα αυτά τα χρόνια να του αλλάξουν την διατροφή του ωστόσο το παιδί «είχε τρομερές κρίσεις πανικού» όταν του έδιναν άλλα τρόφιμα. Ωστόσο η ελπίδα «γεννήθηκε» όταν ένας ψυχολόγος τον διέγνωσε τον Ιούνιου με ARFID (Διαταραχή Αποφυγής Πρόσληψης Τροφίμων).

Ο μαθητής, από το Νόρφολκ, είναι «περήφανος για τον εαυτό του» αφού κατάφερε να δοκιμάσει ένα ψητό δείπνο, πατατάκια και σάντουιτς με ζαμπόν.

Η 49χρονη μητέρα του Cara  πιστεύει ότι η φοβία του γιου της προέρχεται από την παλινδρόμηση που είχε ως μωρό, καθώς φαίνεται ότι είναι μια κοινή αιτία για όσους πάσχουν  από ARFID, αναφέρει το metro.co.uk.

«Δεν νομίζω ότι θα ήταν εδώ σήμερα αν δεν είχαμε γιαούρτια φράουλας και μπανάνας και λευκό ψωμί» είπε η Cara προσθέτοντας ότι «ανησυζούμε για αυτόν, καθώς δεν λαμβάνει κανένα από τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Αλλά φυσικά δεν μπορούσε να φάει τίποτα άλλο καθώς θα είχε τρομερές κρίσεις πανικού».

Μάλιστα είπε ακόμα στο caters news ότι δεν έκαναν ποτέ κάποιο οικογενειακό τραπέζι τα Χριστούγεννα καθώς ο 12χρονος Ashton «δεν άντεχε την μυρωδιά».

Ο γιατρός τον είχε αποκαλέσει «ακατάστατο» όσον αφορά την διατροφή του, ενώ ένας διαιτολόγος είχε πει στην οικογένεια ότι «θα το ξεπεράσει μεγαλώνοντας», ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Οι γονείς του ωστόσο δεν εγκατέλειψαν τις προσπάθειες και παρόλο που ο γιος του όταν ήταν εννέα ετών αρνήθηκε να δει τον ψυχολόγο Felix Economakis, λίγα χρόνια αργότερα - όταν πήγαινε πλέον στο γυμνάσιο - ο μικρός αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του.

Όπως εξήγησε η μητέρα του «μέχρι πρόσφατα, ο Ashton ήταν καλά γιατί δεν γνώριζε κάτι διαφορετικό. Αλλά οι συνομήλικοί του στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρατήρησαν ότι δεν τρώει και τότε ένιωσε αμήχανα. Δεν θέλει να είναι διαφορετικός (...) Τώρα καταλαβαίνει ότι το φαγητό δεν θα τον κάνει να κάνει εμετό».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ