Η Ντίνα Νικολάου έχει τον τέλειο μεζέ: Μπρουσκέτες με πικάντικη κρέμα, ψητό προσούτο και σταφύλια - γίνονται γρήγορα & εύκολα

Τον Σεπτέμβρη που τα σταφύλια είναι στα καλύτερά τους, αλλά και ο καλοκαιρινός καιρός βοηθάει για μεζεδάκια με φίλους, οι μπρουσκέτες αυτές είναι τέλειες.

ΥΛΙΚΑ

Για τις μπρουσκέτες

8 φέτες ψωμί χωριάτικο με προζύμι
ρόγες από ½ τσαμπί σταφύλι, κατά προτίμηση σουλτανίνα
φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
40 ml ελαιόλαδο
λίγο μπούκοβο, γλυκό, για το σερβίρισμα

Για την κρέμα

300 γρ. φέτα πικάντικη
200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
80 ml κρέμα γάλακτος
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
½ κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
40 ml ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για την κρέμα: Βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αν δω ότι γίνεται σφιχτή, προσθέτω 1-2 κουταλιές γάλα ή κρέμα γάλακτος.

ΒΗΜΑ 2 Για τις μπρουσκέτες: Ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι-ψηστιέρα. Βάζω πρώτα τις φέτες προσούτο και τις ψήνω για 1-2 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3 Λαδώνω ελαφρά τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνω στην ψηστιέρα μέχρι να γίνουν τραγανές.

ΒΗΜΑ 4 Απλώνω τις φέτες ψωμιού σε μια πιατέλα και αλείφω με αρκετή κρέμα. Μοιράζω το προσούτο και σκορπίζω ρόγες σταφυλιού, κομμένες στη μέση. Πασπαλίζω με λίγο μπούκοβο και κόλιανδρο και σερβίρω αμέσως.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ