Η συγκλονιστική εμφάνιση της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο - Οι λαμπερές εμφανίσεις της Σίας Κοσιώνη, Μαρίνας Πατούλη, Ρόης Αποστολοπούλου (φωτό)

Στην πρώτη της εμφάνιση στο Ηρώδειο, σε μια παράσταση βασισμένη σε αδημοσίευτα κείμενα και επιστολές της Μαρίας Κάλλας, η Ιταλίδα σταρ «κατέκτησε» το αθηναϊκό θεατρόφιλο κοινό.

Μόνικα Μπελούτσι «μάγεψε» όσους βρέθηκαν εχθές στο Ηρώδειο, για να παρακολουθήσουν την πρώτη από τις τρεις εμφανίσεις της στην παράσταση «Μαρία Κάλλας: Επιστολές και αναμνήσεις».

Την παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμαμογλου.

 

Η παράσταση που περιοδεύει, έκανε πρεμιέρα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2019 και επρόκειτο να παρουσιαστεί στο Ηρώδειο την περασμένη χρονιά, αναβλήθηκε λόγω πανδημίας, και τώρα η ζήτηση των εισιτηρίων, οδήγησε τους διοργανωτές να προσθέσουν μια ακόμα μέρα για να καλύψουν τις ανάγκες. Τη μετάκληση εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

 

Κατά την άφιξή τους, ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε στον κ. Ιμαμογλου πληροφορίες για τον χώρο του αρχαίου θεάτρου και την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστεί η Μόνικα Μπελούτσι, υποδυόμενη την Μαρία Κάλλας.

 

Η ερμηνεία της κ. Μπελούτσι βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas» - στο οποίο συγκέντρωσε περισσότερα από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Ελληνιδας ντίβας της όπερας, γραμμένα από την Κάλλας στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).

Η ανάγνωση των επιστολών ακολουθεί χρονολογική σειρά, φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό θυελλώδη έρωτά της για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη και προσωπική λύπη και απελπισία.

Οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, κατά την άφιξη τους, χαιρέτισαν την σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαϊτη ενώ ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόταν από την σύζυγό του, Σία Κοσιώνη.

Την Μόνικα Μπελούτσι πλαισίωσε μουσικά η Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

Η παράσταση είχε προγραμματιστεί να ανεβεί αρχικά στον Ηρώδειο, τον Σεπτέμβριο του 2020, ωστόσο είχε αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας. 

Οι λαμπερές παρουσίες στην παράσταση

Μεταξύ άλλων, την παράσταση είδαν διά ζώσης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης με τη σύζυγό του Σία Κοσιώνη και τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, η Νατάσα Παζαΐτη, ο Μάριος Φραγκούλης, η Αννα Βίσση, η Χριστίνα Παππά, η Μίνα Βαλυράκη, η Μαρίνα Πατούλη κ.ά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ