Το love story του Tom Ford με τον Richard Buckley - Έρωτας "με την πρώτη ματιά" που κράτησε ως το θάνατο (φώτο-βίντεο)

Το μακροβιότερο και πιο αγαπημένο ζευγάρι στον κόσμο της μόδας

Ο Richard Buckley, διάσημος συντάκτης μόδας και σύζυγος του σχεδιαστή Tom Ford, πέθανε πριν από δύο μέρες . Ήταν 72 ετών.

«Με μεγάλη θλίψη ο Τομ Φορντ ανακοινώνει τον θάνατο του  επί 35 χρόνια  αγαπημένου του συζύγου, Ρίτσαρντ Μπάκλεϊ», ανέφερε η δήλωση της οικογένειάς , που δόθησε στον τύπο από την Alexandra Nourafchan εκπρόσωπος του Ford.

Ο Buckley ήταν ένας τιτάνας στον κόσμο των fashion media, και υπηρέτησε ως αρχισυντάκτης της Vogue Hommes International για έξι χρόνια πριν παραιτηθεί το 2005.

 

 

Με μια καριέρα που αριθμεί 25 χρόνια, κατείχε πολυάριθμες και  πολυπόθητες θέσεις στη βιομηχανία των σχετιζόμενων με τη μόδα μμε, συμπεριλαμβανομένων των fashion editor στο Women Wear Daily, συντάκτη, στο Vanity Fair και Ευρωπαίου συντάκτη του πλέον αποτυχημένου περιοδικού Mirabella. Συνεργάστηκε εκτενώς και με άλλα περιοδικά όπως η ιταλική Vogue και το περιοδικό New York.

Σύμφωνα με το αφιέρωμα που έκανε μετά το θάνατο του στα Social το Women Wear Daily, ο Buckley ήταν ένας άνθρωπος με υψηλή αισθητική , λεπτό γούστο βαθιά γνώση της μόδας, της τέχνης, της μουσικής και του πολιτισμού, και υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Πάνω  από όλα όμως ήταν ο πιστός σύντροφος , και αληθινός φίλος του επί 35 χρόνια συντρόφου του, Tom Ford.

 

 

 Το 2016, ο Ford είπε σε συνέντευξη που έδωσε  στον Jess Cagle ότι "ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά". Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα ασανσέρ , σε μια επίδειξη μόδας το 1986.

Τότε ο Τεξανός Tom Ford ήταν 25 και ο Νεοϋορκέζος Richard Buckley ήταν 38.

Εκείνη την εποχή ο Ford δεν ήταν το μεγάλο όνομα στη μόδα που είναι σήμερα. Εργαζόταν για την σχεδιάστρια αθλητικών ενδυμάτων Cathy Hardwick

 

Ο Buckley ήταν συντάκτης μόδας για το Women Wear Daily.

Η σχέση τους ξεκίνησε σαν ανεμοστρόβιλος λέει ο Ford . "Μέχρι να φτάσει το ασανσέρ στο ισόγειο είχα αποφασίσει: "Εσύ είσαι ο ένας". Αυτό ήταν . Το μεγάλο κλικ είχε γίνει", είπε ο σχεδιαστής στον Jess Cagle 

 

 

Το πρώτο τους ραντεβού ήταν το 1986, θυμήθηκε ο Μπάκλεϊ σε ομιλία του το 2014.

 

 

"Κοιταχτήκαμε στα μάτια και σε λιγότερο από ένα μήνα ζούσαμε μαζί", θυμάται ο Ford για την πρώτη  τους συνάντηση, στην συνέντευξη στον Jess Cagle για το People. "Από τότε είμαστε μαζί", συμπληρώνει.

 

Ο Tom Ford και ο Richard Buckley παντρεύτηκαν το το 2014. Το ζευγάρι ήταν μαζί για 27 χρόνια πριν παντρευτούν επίσημα.

 

 

Ο γιος του ζευγαριού, Alexander John Buckley Ford, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 μέσω παρένθετης μητέρας.

 

 

Ο Buckley και η οικογένεια του, μετακόμισαν στο Λος Άντζελες τα τελευταία χρόνια όπου ο ο Φορντ αγόρασε το κτήμα της  Betsy Bloomingdale το 2016.

 

 

Φαίνεται όμως ότι παράλληλα διατηρούσαν και την κατοικία τους στο Λονδίνο.

 

 

Ο σχεδιαστής είπε τον Απρίλιο του 2014 ότι αυτός και ο Bucklley, παντρεύτηκαν στις ΗΠΑ  δεκατέσσερις μήνες αφότου μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα καθιστούσε νόμιμο τον γάμο ομοφυλοφίλων και στις 50 πολιτείες.

 

 

"Ο Τομ με έχει δει να περνάω πάρα πολλά, από τον καρκίνο στο λαιμό το  το 1989 μέχρι το θάνατο του αδερφού μου και της μητέρας μου, που πέθαναν με 48 ώρες διαφορά.

 

 

Ήταν δίπλα μου όλες τις φορές που έπαθα πνευμονία , που είναι περισσότερες από όσες μπορώ να μετρήσω",  είπε ο Buckley στους New York Times, το 2019, σημειώνοντας ότι ο Ford, του είχε ράψει ένα μάλλινο ζιβάγκο και ένα μεταξωτό μαντήλι για να τα φοράει στις επίσημες εκδηλώσεις.

 

 

Σύμφωνα με του Los Angeles Times, ο Ford σε ένα άρθρο για το «Love Issue» του περιοδικού Out το 2011, έγραφε για τη σχέση τους:

 

 

"Ένα από τα πράγματα που με διασκεδάζουν - το διασκεδάζω δεν είναι η σωστή λέξη - γιατί δεν με διασκεδάζουν ακριβώς , αλλά συχνά χαμογελάω είναι το εξής:

 

 

Βρίσκομαι σε dinner parties με πολύ στενούς φίλους . Όταν συνειδητοποιούν ότι ο Ρίτσαρντ και εγώ είμαστε μαζί 24 χρόνια, λένε το εξής: "ΟΥΑΟΥ, παιδιά εσείς οι δύο είστε μαζί για 24 χρόνια. Αυτό είναι εκπληκτικό.

 

 

Δεν υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι άντρες που να είναι μαζί τόσα χρόνια. Και τότε σκέφτομαι και είμαι έτοιμος να πω: Γιατί ; τι χαζομάρες είναι αυτές που λέτε; Οι μεγαλύτερες σχέσεις που γνωρίζω είναι ζευγάρια του ίδιου φύλου"

 

 

"Ο Ρίτσαρντ και εγώ είμαστε πολύ δεμένοι. Και νομίζω αυτή είναι η στιγμή της αναγνώρισης σε μία σχέση: Να κοιτάς τον άλλο στα μάτια και να νιώθεις σαν να τον ήξερες από πάντα", πρόσθεσε.

 

 

Ο Φορντ είπε για τον σύζυγό του το 2016: «Αν το άτομο με το οποίο είσαι είναι κάποιος που σέβεσαι, ο οποίος πιστεύεις ότι έχει μεγάλη καρδιά και μεγάλη ψυχή, τόσο καλή καρδιά και ψυχή που δεν θα  την βρεις ποτέ, μην τον εγκαταλείψεις ποτέ  γιατί δεν πρόκειται να βρεις  κανέναν καλύτερο ».

 

 

Εδώ και δύο μέρες όλος ο κόσμος της μόδας εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Burkley, με αφιερώματα στο Instagram.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ