Vintage story: 25 χρόνια από τον πιο άτυχο γάμο διασημοτήτων - John Kennedy Jr - Carolyn Bessette - Το νυφικό Rodriguez & το σχέδιο για να τηρηθεί μυστική η τελετή (φωτό & βίντεο)

Ήταν Παρασκευή, 16 Ιουλίου 1999, όταν ο «πρίγκιπας» της Αμερικής έχασε τη ζωή του στα 39 του χρόνια

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από τότε που ο John Kennedy Jr και η  Carolyn Bessette παντρεύτηκαν σε έναν από τους πιο διάσημους - και άκρως μυστικούς γάμους της εποχής του.

Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους στις 21 Σεπτεμβρίου 1996, κατά τη διάρκεια μιας μικρής, ιδιωτικής τελετής μέσα στην Πρώτη Αφρικανική Βαπτιστική Εκκλησία στο νησί Κάμπερλαντ Άιλαντ ένα μίλι από τις ακτές της Τζόρζια των ΗΠΑ. 

 

 

 

 

Η εκκλησία, -χτίστηκε από πρώην σκλάβους το 1893, είχε μόλις οκτώ ξύλινους πάγκους, χωρίς ρεύμα - ήταν ένα βασικό μέρος ενός σχεδίου για να κρατήσουν τον γάμο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Οι ετοιμασίες έγιναν με τη μυστικότητα μιας στρατιωτικής επιχείρησης. Προσκεκλημένοι ήταν μόλις 40, λίγοι φίλοι και τα μέλη της οικογένειας. 

Το νυφικό του Narciso Rodriguez

Το νυφικό της Bessette σχεδιάστηκε από τον Αμερικάνο σχεδιαστή Narciso Rodriguez . Ένα μεταξωτό φόρεμα κρεπ, με πέπλο από τούλι και μακριά μεταξωτά γάντια, αξίας 40.000 δολαρίων.

«Ήταν μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα μου αλλά και μια όμορφη στιγμή στην προσωπική μου ζωή», είπε ο σχεδιαστής στη Vogue. «Κάποια που αγαπούσα πολύ μου ζήτησε να φτιάξω το πιο σημαντικό φόρεμα της ζωής της».

 

 

 

 

 

 

Η απλότητα και η κομψότητα του νυφικού έκαναν εντύπωση στον κόσμο της μόδας. Το φόρεμα ήταν «επαναστατικό», δήλωσε στην Vanity Fair η πρώην αρχισυντάκτρια του Harper's Bazaar, Kate Betts, η οποία εργαζόταν στη Vogue εκείνη την εποχή.

Όταν η Carolyn  επιχείρησε να το φορέσει εκείνη την ημέρα ανακάλυψε ότι δεν μπορεί. Με την βοήθεια του σχεδιαστή μόδας Γκόρντον Χέντερσον, ετοιμάζεται μετά από δύο ολόκληρες ώρες. Κουμπάρος είναι ο Άντονι Ράτζιβιλ, ξάδελφος και καλύτερος φίλος του Τζον. 

O φωτογράφος του γάμου του ζευγαριού, Ντένις Ρέτζι, θυμάται και αναφέρει στο Vanity Fair τη μοναδική στιγμή που ο φακός του απαθανάτισε τους νεόνυμφους καθώς έφευγαν από την εκκλησία. «Ήταν μια  μαγική στιγμή», είπε ο Ρέτζι, «Ήταν σχεδόν σκοτεινά έξω. Ο Τζον με μία χαρακτηριστική κίνηση έφερε το χέρι της στα χείλη του.

Με συγκίνησε πραγματικά ακόμα και η έκπληξη της Κάρολιν. Λάτρεψα την έκφρασή της, η οποία τα λέει όλα. Σκεφτόμουν ότι η επιλογή του σκηνικού, η απλότητα των λουλουδιών, ακόμα και του νυφικού και του σχεδίου - όλα ήταν όμορφα- δεν υπήρχε καμία υπερβολή» είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο φωτογράφος. 

Για την δεξίωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Greyfield Inn (το μοναδικό ξενοδοχείο στο νησί), το ζευγάρι ζήτησε από τους υπεύθυνους του κέτερινγκ και του προσωπικού να υπογράψουν συμφωνητικό εμπιστευτικότητας, σύμφωνα με το People.  Ο πρώτος χορός του ζευγαριού ήταν το «Forever in My Life» του Prince. 

Το μυστικό κρατήθηκε καλά, και όπως ανέφεραν τότε οι ντόπιοι του νησιού, αξίζει ο γιος ενός αγαπημένου προέδρου και η σύζυγός του να το γιορτάσουν ιδιωτικά.

Το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα

Ήταν Παρασκευή, 16 Ιουλίου 1999 όταν ο μοναχογιός του John Kennedy Jr. ο «πρίγκιπας» της Αμερικής, έχασε τη ζωή του στα 39 του χρόνια, σε αεροπορικό δυστύχημα με το Piper Sarratoga, ανοιχτά από το Martha’s Vineyard. Μαζί τoυ η σύζυγός του και η αδελφή της Λόρεν.

«Θέλω να κάνω παιδιά, αλλά κάθε φορά που θέτω το ζήτημα στην Κάρολιν, εκείνη αρνείται να κάνουμε έρωτα. Είναι αδύνατο να μιλήσεις μαζί της για οτιδήποτε! Είμαστε, πλέον, σαν δύο ξένοι. Έχω φτάσει στα όριά μου μαζί της! Πρέπει να σταματήσει διαφορετικά θα οδηγηθούμε στο διαζύγιο».

 

 

Τα λόγια αυτά ειπώθηκαν από τον John Kennedy Jr -σε τηλεφωνική επικοινωνία με ένα φίλο του- δύο μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα, γράφει ο Έντουαρντ Κλάιν στο βιβλίο “Η κατάρα των Κένεντι: Γιατί η τραγωδία καταδιώκει την Πρώτη Οικογένεια της Αμερικής, για 150 χρόνια” (“The Kennedy Curse: Why Tragedy Has Haunted America’s First Family for 150 years”).

Έχουν περάσει χίλιες μέρες από τότε που το ζευγάρι έχει ανταλλάξει γαμήλιους όρκους. Τώρα, όμως, ζουν χωριστά. Εκείνος στο Στάνχοουπ – ένα από τα πιο μοντέρνα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, στην Πέμπτη Λεωφόρο, απέναντι από το Metropolitan Museum of Art. Εκείνη στο λοφτ τους στην περιοχή της Τραιμπέκα.

Μία μέρα πριν το τραγικό δυστύχημα, την Πέμπτη της 15ης Ιουλίου του 1999, ο John επισκέπτεται έναν ορθοπεδικό για να βγάλει από το δεξί του αστράγαλο γύψο. Η ιατρική συμβουλή ήταν να μην επιχειρήσει να πετάξει ιδιωτικό αεροπλάνο γιατί ο αστράγαλός του είχε πρόσφατη ευαισθησία. Το ίδιο τον είχε συμβουλεύσει ένας φίλος του.

 

 

Στη εφηβεία του ακόμα, η μητέρα του όταν έμαθε πως ο John ήθελε να μάθει να πιλοτάρει του είπε :«Σε παρακαλώ, μην το κάνεις. Δεν έχουμε αρκετούς θανάτους σε αυτή την οικογένεια από αεροπορικά δυστυχήματα;» Δύο μέρες πριν από το θάνατό του, γευματίζει στο cafe του ξενοδοχείου Στάνχοουπ με τη σύζυγό του και την αδελφή της, Λορέν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ