Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Άκης Πετρετζίκης: Μας δείχνει ένα δυναμωτικό πρωινό - Μούσλι με κινόα (βίντεο)

Για να ξεκινήσει τέλεια η μέρας μας... 

Συστατικά

  • 100 γρ. κινόα

  • 300 γρ. νερό
  • 1 μήλο πράσινο
  • 1 μήλο κόκκινο
  • 1 στικ κανέλα
  • 10 γρ. τζίντζερ, φρέσκο
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • φρέσκα μούρα
  • πεκάν
  • φύλλα δυόσμου

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κινόα και το νερό.

  • Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και μαγειρεύουμε την κινοά για 10 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πράσινο και το κόκκινο μήλο σε μικρά κομμάτια.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Μεταφέρουμε τα μήλα στο τηγάνι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά για να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε ένα στικ κανέλας και 2-3 φέτες από το τζίντζερ.
  • Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο τζίντζερ τριμμένο.
  • Αφαιρούμε την κινόα από τη φωτιά, τη σουρώνουμε, την ξεπλένουμε κάτω από το νερό και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Αφαιρούμε τα μήλα από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και το τζίντζερ από το μείγμα και μεταφέρουμε τα μήλα στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε την κινόα, το εκχύλισμα βανίλιας, κανέλα σε σκόνη, το μέλι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με φράουλες, μούρα, πεκάν και δυόσμο.

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ