5 λάθη που κάνουμε στη διατροφή μας - Πρώτο & σημαντικό, παραλείπουμε το πρωινό

Στον κόσμο της διατροφής, και ειδικότερα της δίαιτας, κυριαρχεί δυστυχώς η παραπληροφόρηση σχετικά με το πόσο και το τι πρέπει να τρώμε για να χάσουμε βάρος ή για να χτίσουμε μυς.

Δεν τρώμε αρκετά λαχανικά

Αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι ξεκινάνε διατροφή για πρώτη (και δεύτερη και τρίτη…) φορά.

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφές και με το να μην καταναλώνουμε αρκετά από αυτά, στερούμε από τον εαυτό μας όλες τις υγιεινές ουσίες που έχει ανάγκη.

Αν δεν έχεις κάποια πάθηση που απαγορεύει στο σώμα σου να χωνέψει τις φυτικές ύλες, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην τρως λαχανικά.

Βεβαιώσου πως η διατροφή σου περιλαμβάνει μια ποικιλία λαχανικών αν θέλεις να τονώσεις τον οργανισμό σου και να του δώσεις την ώθηση που χρειάζεται για να πετύχει το στόχο του.

Κατανάλωση πολλών υδατανθράκων

Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για το σώμα μας και την παραγωγή της ενέργειας που χρειαζόμαστε.

Εάν είσαι αρκετά δραστήριος, πρέπει να διασφαλίσεις ότι το σώμα σου είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους υδατάνθρακες σωστά.

Η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων μετατρέπεται γρήγορα σε ζάχαρη στον οργανισμό μας με μοναδικό όφελος την αίσθηση της προσωρινής ανακούφισης από την κούραση.

Για να το αποφύγεις αυτό, αξίζει να δοκιμάσεις τη μέθοδο της κετογονικής δίαιτας, η οποία είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και επικεντρώνεται στην κατανάλωση του υγιούς λίπους που σου δίνει ενέργεια.

Η συγκεκριμένη δίαιτα, αν και δεν μπορεί να ακολουθηθεί για πάντα λόγω της περιοριστικής της φύσης, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, να μπεις σε φόρμα και να νιώσεις καλά βάζοντας τη στην καθημερινότητα σου.

Παράλειψη του πρωινού

Είναι «κοινό μυστικό» ότι η παράλειψη του πρωινού συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Η παράλειψη του πρωινού επηρεάζει το ρυθμό του μεταβολισμού σου και θα τον επιβραδύνει, πράγμα που σημαίνει ότι θα καις πολύ λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ένα καλό πρωινό δίνει στο σώμα σου μια γρήγορη ώθηση ενέργειας για να ξεκινήσεις τη μέρα σου σωστά με ένα θρεπτικό γεύμα.

Δεν πίνουμε αρκετό νερό

Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, η κατανάλωση 8 ποτηριών νερού την ημέρα είναι αρκετή για τους περισσότερους υγιείς ενήλικες αναφέρει το logodiatrofis.

Αν δεν αισθάνεσαι καλά, δοκίμασε να αυξήσεις την πρόσληψη νερού και παρατήρησε τη διαφορά στο πώς νιώθεις.

Πιστεύουμε ότι τα λίπη μας κάνουν κακό

Η πεποίθηση ότι τα λίπη είναι εχθρός μας είναι μια κοινή παρανόηση.

Στην πραγματικότητα, ορισμένα λίπη μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα, ενώ άλλα ενδέχεται να είναι επικίνδυνα.

Χρειαζόμαστε τα λίπη Ωμέγα-3 για να διατηρήσουμε την καλή λειτουργία του εγκεφάλου μας και τα Ωμέγα-6 για να ρυθμίσουμε την ισορροπία των ορμονών και τη λειτουργία του εντέρου.

Ιδανικά, η αναλογία Ωμέγα-3 προς Ωμέγα-6 θα πρέπει να είναι περίπου 1:1.

Για να το πετύχεις αυτό, μπορείς να δοκιμάσεις να τρως περισσότερα ψάρια, όπως σολομό και τόνο, ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα και φιστίκια, ελαιόλαδο και αβοκάντο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ