Φίλος ή εχθρός; Έτσι θα καταλάβεις ότι κάποιος σε ζηλεύει κρυφά - 6 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Η ζήλια μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε τοξική συμπεριφορά

Η ζήλια που δεν εκδηλώνεται, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε τοξική συμπεριφορά. Τόσο που να μεταμορφώσει έναν φίλο σου, σε εχθρό σου.

Μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι που κρύβουν τέτοιου είδους συναισθήματα βαθιά μέσα τους να μην τα αποκαλύπτουν ποτέ, όμως η συμπεριφορά τους θα τους προδώσει.

Πώς μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος σε ζηλεύει κρυφά;

Σου λέει «μπράβο αλλά..».

Εάν κάποιος σε ζηλεύει για κάτι που έχεις πετύχει, θα σου πει συγχαρητήρια. Αλλά ταυτόχρονα, θα προσπαθήσει να σε μειώσει, λέγοντας σου πως “μπράβο που τα κατάφερες, αλλά θα μπορούσες και καλύτερα”. Για παράδειγμα, μπορεί να σου ευχηθεί για το καινούργιο σου αμάξι και ταυτόχρονα να βρει κάποιο μειονέκτημά του να τονίσει.

Σου υπενθυμίζει τα λάθη σου.

Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα λάθος που έχεις κάνει πριν από πολύ καιρό, κάποιος που σε ζηλεύει θα φροντίσει να σου το θυμίζει με κάθε ευκαιρία. Τέτοιοι άνθρωποι αισθάνονται χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, όταν οι άλλοι αποτυγχάνουν.

Δεν είναι δίπλα σου, στις χαρές σου.

Ένας φίλος που σε ζηλεύει κρυφά, θα φροντίσει με κάθε τρόπο, να σε αποφύγει όταν είσαι χαρούμενος και ευτυχισμένος. Θα βρει χίλιες δυο δικαιολογίες, για να μην έρθει στο πάρτι αποφοίτησής σου ή στο baby shower του παιδιού σου.

Σε κουτσομπολεύει.

Ίσως φτάσει στα αυτιά σου ότι κάποιος φίλος σου σε κουτσομπολεύει πίσω από την πλάτη σου. Ένας σωστός φίλος δε θα το κάνει ποτέ αυτό. Ο λόγος που κουτσομπολεύει κάποιος φίλος έναν άλλο φίλο, για το τί συμβαίνει στη ζωή του, είναι γιατί τον ζηλεύει, γράφει η  Μαρία Μαρκουλιδάκη στο tsemperlidou.gr.

Σου λέει ότι είσαι τυχερός.

Κι όχι με την καλή έννοια, αλλά με την έννοια πως ό,τι πέτυχες, το πέτυχες καθαρά από τύχη. Μπορεί να σου πει ότι σε προσέλαβαν στην καινούργια σου δουλειά επειδή ήσουν τυχερός. Εννοώντας φυσικά, ότι δεν πιστεύει ότι το άξιζες.

Μειώνει τα επιτεύγματά σου.

Ένας ζηλιάρης φίλος, πιθανότατα θα αισθάνεται άσχημα για τον εαυτό του, οπότε θα φροντίσει να υποβαθμίσει τα επιτεύγματά σου. Θα σου πει μπράβο που τα κατάφερες, αλλά θα σου τονίσει πόσο καλύτερα από σένα, πέτυχε εκείνος κάτι. Θα σε συγχαρεί που κατάφερες να χάσεις 5 κιλά, αλλά θα στου πει ταυτόχρονα ότι εκείνος στο ίδιο διάστημα έχασε περισσότερα ή μπορεί ακόμα να σου πει ότι δε φαίνεται πως αδυνάτισες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ