Ο Αλέξης Πατέλης & ο Παύλος Χρηστίδης αποχαιρετούν την πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού (φωτό)

Πολέμησε όσο λίγες για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας

Ο Αλέξης Πατέλης και ο Παύλος Χρηστίδης αποχαιρετού την ακτιβίστρια & πρόεδρο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού, που έφυγε από τη ζωή στις 8 Οκτωβρίου.

Η Μαρίνα Γαλανού δραστηριοποιήθηκε στο πεδίο των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων από το 1997. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενική γραμματέας στο ΣΑΤΤΕ, την πρώτη τρανς οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών ως το 2004.

Ο επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού, στο post του, κάνει λόγο για «έναν άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει άλλους. Που νοιαζόταν και δεν άφηνε πέτρα που να μην σηκώσει για να βοηθήσει».

Φωτογραφίες: Instagram/patelisalexis

 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Αλέξη Πατέλη για τον «χαμό» της Μαρίνας Γαλανού

«Σήμερα απεβίωσε η Μαρίνα Γαλανού. Ακτιβίστρια. Μαχήτρια. Γυναίκα.

Και ποιος δεν ήξερε την Μαρίνα! Ως πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών πολέμησε όσο λίγες για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας.

Συνεργαστήκαμε στενά στο πλαίσιο της Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+. Κατέθετε πάντα λεπτομερειακά υπομνήματα. Ήξερε τα ζητήματα σε βάθος. Επιχειρηματολογούσε με πάθος.

Γνώρισα ένα άνθρωπο που έδωσε τη ζωή του για να προστατεύσει άλλους. Που νοιαζόταν και δεν άφηνε πέτρα που να μην σηκώσει για να βοηθήσει.

Ούτε η ασθένεια της δεν στάθηκε εμπόδιο στον αγώνα της. Μέχρι προχθές ήθελε να υποβάλει προτάσεις για τον Ποινικό Κώδικα που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Μαρίνα μου καλό ταξίδι. Μένει μέσα μας η φλόγα σου. Μας εμπνέεις».

Το αντίο του Παύλου Χρηστίδη

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής έκανε λόγο σε δήλωσή του, για μία γυναίκα «πάντα με όρεξη για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους της σημαντικής ΛΟΑΤΚΙ ακτιβίστριας.

Αναλυτικά:

«Η Μαρίνα Γαλανού δε βρίσκεται πια μαζί μας. Μια αγωνίστρια των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, μια γυναίκα με πάθος, βαθιά γνώση των ζητημάτων που απασχολούν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και πάντα με όρεξη για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα τη θυμόμαστε για τη συμβολή της στην αλλαγή της κοινωνίας μας και το σημαντικό έργο που αφήνει πίσω της. Η Μαρίνα μας έμαθε πολλά. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ