Χαλκιδική: Αίσιο τέλος για τους δύο προσκυνητές που αγνοούνταν στο Άγιο Όρος - Έστριψαν σε λάθος μονοπάτι και χάθηκαν

Είναι καλά στην υγεία τους

Βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι δύο Ουκρανοί προσκυνητές, οι οποίοι είχαν χαθεί και αναζητούνταν από χθες στο Άγιο Όρος, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία. 

Οι δύο προσκυνητές εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του τμήματος Αγίου Όρους και του αστυνομικού σταθμού Μεγίστης Λαύρας κοντά σε σκήτη της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας και είναι καλά στην υγεία τους. Έχουν μεταφερθεί στο ρουμανικό μοναστήρι προκειμένου να τους παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, καθώς είναι καταπονημένοι από την πολύωρη περιπέτειά τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο Ουκρανοί μαζί με άλλους έξι συμπατριώτες τους είχαν ξεκινήσει από το εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και κατευθύνονταν προς το καταφύγιο της Παναγίας, εξαιτίας όμως της πυκνής ομίχλης που επικρατούσε στην περιοχή, αποκόπηκαν από την ομάδα τους και έστριψαν σε λάθος μονοπάτι με αποτέλεσμα να χαθούν.

Οι υπόλοιποι όταν διαπίστωσαν την απουσία τους ειδοποίησαν τις αρχές στις 8.30 χθες βράδυ και άμεσα ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό τους στην οποία συμμετείχαν 14 αστυνομικοί 8 πυροσβέστες, άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και μοναχοί που γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Για την ανεύρεσή τους ενημερώθηκαν οι οικείοι τους καθώς και οι ουκρανικές προξενικές αρχές.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ