Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Brownies με σάλτσα καραμέλας - μπορείτε να τα σερβίρετε με καρύδια ή παγωτό βανίλια

Ένα απίθανο γλυκό!

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα βούτυρο (και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα του ταψιού)

140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

¼ κούπας κακάο σε σκόνη

2 κούπες ζάχαρη ψιλή

1 κ.σ. βανίλια

3 μεγάλα αυγά

1 ¼ κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. σάλτσα καραμέλας (dulce de leche)

Ζάχαρη άχνη για σερβίρισμα

Καρύδια και παγωτό βανίλια (προαιρετικά για σερβίρισμα)

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C

Βήμα 2 Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20χ20 εκ. (ανάλογα με το ταψί τα brownies θα βγουν πιο λεπτά ή πιο παχιά).

Βήμα 3 Σε ένα μετρίου μεγέθους κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Βήμα 4 Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Βάζουμε το μείγμα (θα είναι πολύ πηκτό) στο ταψί.

Βήμα 5 Βάζουμε τη σάλτσα καραμέλας σε ένα γυάλινο μπολ. Τη ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-45 δευτερόλεπτα. Κατόπιν, αφήνουμε να πέσουν μεγάλες κουταλιές σάλτσας στο μείγμα που έχουμε το ταψί και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανακατεύουμε (σα να χαράζουμε μαλακά) το μείγμα.

Βήμα 6 Ψήνουμε για 40 λεπτά και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν τα brownies είναι πολύ ρευστά, ψήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά, προσέχοντας όμως να μην καούν οι γωνίες.

Βήμα 7 Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγα καρύδια και σερβίρουμε με τη συνοδεία παγωτού βανίλια.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ