Λουκίδης για επίθεση σε Βασιλακόπουλο: «Εγώ ζήτησα να γίνει ο έλεγχος» - οι αναρτήσεις Πολάκη & Ακρίτα (βίντεο)

Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό

Θύμα επίθεσης έπεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, το περιστατικό έλαβε χώρα σε μια ταβέρνα στην Καλαμπάκα, όπου όταν από την παρέα του ζητήθηκε να γίνει έλεγχος για πιστοποιητικά εμβολιασμού προπηλακίστηκε και δέχτηκε απειλές.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο κ. Στυλιανός Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας, που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό, στην παρέα του κ. Βασιλακόπουλου.

«Ήμασταν μια παρέα 15 ατόμων που τρώγαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Εγώ ως θεσμικός εκπρόσωπος αυτών, γιατί είμαι πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, αποφάσισα να πάω και να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες κάτι που είχαμε παρατηρήσει όλοι. Δεν υπήρχε καμία επίπληξη. Η συζήτηση ξεκίνησε ότι ζείτε σε μια ωραία περιοχή, και είναι αμαρτία να ξανακλείσει.

Πήγαμε φεύγοντας, με συγκαταβατικό και παραινετικό τρόπο και συμβουλευτική προσέγγιση. Η αντίδραση ήταν πολύ έντονη. Εμείς ως Πνευμονολογική Εταιρεία θέλουμε να αποκλιμακωθεί. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Θα μπορούσε και αυτός να απαντήσει με ένα πιο συναινετικό τρόπο, εμείς δεν είμαστε ελεγκτές», τόνισε ο κ. Λουκίδης.

«Ίσως να έπρεπε να μην μπούμε καθόλου στην ταβέρνα. Δε γνωρίζω αν ο συνοδός μας είχε πει ότι είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και να μην ελεγχθούμε. Όμως υπήρχαν δίπλα μας άλλες δύο παρέες από το συνέδριο, που δεν είχαν κανένα συνοδό, και δεν ήταν μαζί μας. Δεν ελέγχθηκαν ούτε αυτές. Το είδα ότι τράβηξαν και έσκισαν το πουκάμισο του κ. Βασιλακόπουλου. Υπήρχε σωματική και λεκτική βία», συνέχισε.

«Είμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αυτό το επεισόδιο είναι καταδικαστέο, δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά είναι κάτι που θα θέλαμε να το ξεχάσουμε γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε όλοι μια συναίνεση», πρόσθεσε ο κ. Λουκίδης.

«Ο κ. Βασιλακόπουλος ενεπλάκη όταν είδε να υπάρχει έντονη αντίδραση, και αντέδρασε και αυτός. Εγώ δεν είχα καμία σωματική επαφή μαζί τους, απλώς ήταν λεκτικά πολύ έντονη η αντίδρασή τους. Το γεγονός καλώς ακούστηκε, και πρέπει να μας βάλει όλους στη σκέψη ότι είμαστε ένα μέρος της προσπάθειας που γίνεται», εξήγησε κλείνοντας.

Αρνείται τις κατηγορίες ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας υποστηρίζει πως όλοι οι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στο μαγαζί του γίνονται κανονικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, του ζητήθηκε από τον υπεύθυνο να μην κοιτάξουν τα πιστοποιητικά των γιατρών, καθώς βιάζονται και όλοι τους ήταν εμβολιασμένοι.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία και η ταβέρνα θα λειτουργήσει κανονικά την Κυριακή.

Σύμφωνα με όσα μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, ελάχιστα είναι τα καταστήματα που κάνουν ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Πολάκης κατά Βασιλακόπουλου - η ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας

Ο Πάυλος Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του καθηγητή και έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook τα εξής:

«Δαπιτάκο Βασιλακόπουλε, που έγινες καθηγητής κουβαλώντας προτζέκτορες και εργασιορυπαίνοντας…….

ΑΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΑ,πρώτον ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ και δεύτερον σου έχω σουρει πολύ λίγα!!!!

ΥΓ .Όλοι στην ταβέρνα Ζιωγα αν βρεθούμε από κει!!».

Οι απορίες της Έλενας Ακρίτα για το περιστατικό στην Καλαμπάκα

Ανάρτηση για την επίθεση έκανε στο Facebook και η Έλενα Ακρίτα η οποία έγραψε:

«Για το περιστατικό στην Καλαμπάκα κάποιες απορίες

  • Με δεδομένο ότι φαρμακευτική εταιρεία εκλεισε και πλήρωσε το τραπέζι των γιατρών, γιατί οι υπάλληλοι της τηλεφώνησαν στο εστιατόριο και ζήτησαν να μην ελεγχθούν τα πιστοποιητικά των καλεσμένων του;
  • Με ποιο δικαίωμα μια φαρμακοβιομηχανία - μια ιδιωτική δηλαδή επιχείρηση - απαιτεί να καταστρατηγηθεί ο νόμος του κράτους; Θεωρεί ότι είναι πάνω από αυτόν; 
  • Πως εμείς οι πολίτες είμαστε σίγουροι πως όλοι οι προσκεκλημένοι ήταν εμβολιασμένοι; Επειδή μας το είπε μια εταιρεία; Και ο εστιάτορας έπρεπε να το δεχτεί at face value; 
  • Γιατί οι γιατροί αποδέχτηκαν να μπουν χωρίς να δείξουν πιστοποιητικό, καταπατώντας ετσι το νόμο; Δεν επρεπε να αρνηθούν το ‘ρουσφετάκι’ και να δώσουν το καλό παράδειγμα; 
  • Όταν από το πρωί μέχρι το βράδυ ο κ. Βασιλακόπουλος ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια και μάς κουναει αυστηρά το δάχτυλο για τα μέτρα προστασίας, δεν θα έπρεπε εκείνος πρώτος να αποδείξει τα της γυναίκας του Καίσαρα; 
  • Όταν αυτός και οι συνάδελφοι του μπαίνουν χωρίς πιστοποιητικό, με τι θράσος απαιτούν να το δείχνουν οι υπόλοιποι θαμώνες; 
  • Μπαίνεις χωρίς βεβαιωση κι απαιτείς να έχουν οι άλλοι; Σοβαρά τώρα;
  • Όφειλαν να δείξουν και πιστοποιητικό και ταυτότητα, ναι ή όχι;
  • Με ποια λογική οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουμε αστυνομική προστασία για τον Βασιλακόπουλο όπως ζήτησε ο ίδιος; Οι υπόλοιποι πνευμονολόγοι λοιμωξιολογοι κλπ γιατί δεν ζητούν;

Για όλα αυτά οφείλει και η φαρμακευτική εταιρεία αλλά και ο κ. Βασιλακοπουλος και οι συνάδελφοι του να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις. 

Όταν κοιτάς αν το κούτελο του απέναντι είναι λερωμένο, πρέπει πρώτα να σιγουρευτείς ότι το δικό σου είναι καθαρό. 

Από την άλλη πλευρά, αν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου χειροδίκησαν αυτο είναι και απαράδεκτο και καταδικαστέο. Αλλά μην ρίχνουμε το ανάθεμα χωρίς να γνωρίζουμε και τις δυο πλευρές. Αυτά τα ολίγα - και τα ψύχραιμα - από μια δις εμβολιασμένη».

Σε άλλη της ανάρτηση έγραψε δε: «Ισχύει ότι ο γιατρός Βασιλακόπουλος έψαχνε ταίρι στην κ. Αννίτα Πάνια;  Από θαύμα ζούμε τελικά;»

Παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση στον καθηγητή Βασιλακόπουλο

Την παρέμβαση του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου προκάλεσε, σύμφωνα με την “Ελευθερία” η επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ γευμάτιζε με πνευμονολόγους σε ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας.

 

Όπως αναφέρει το onlarissa.gr το πρώτο σκέλος αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ