Εντυπωσιακά fashion shows από καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές στην 2η μέρα της 29ης AXDW (φωτό)

Το Ζάππειο Μέγαρο «έβαλε τα καλά του»

Εντυπωσιακά fashion shows, μοναδικά highlights και μια εμφάνιση έκπληξη που θα συζητηθεί είχε η 2η μέρα της Athens Xclusive Designers Week!

Το Ζάππειο Μέγαρο «έβαλε τα καλά του» και υποδέχτηκε τις μοναδικές δημιουργίες καταξιωμένων Ελλήνων σχεδιαστών και πλήθος προσκεκλημένων που τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση.

Η 2η μέρα ξεκίνησε με μια μοναδική συνεργασία Forel by Vassilis Zoulias A/W ’21. Το αγαπημένο fashion brand Forel και ο κορυφαίος Έλληνας σχεδιαστής Βασίλης Ζούλιας ένωσαν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά δημιουργώντας μια συλλογή για τον Χειμώνα 21-22.

Ρομαντισμός, σαγήνη και θηλυκότητα είναι τα τρία συστατικά που χαρακτηρίζουν την συλλογή. Ευφάνταστα παλτό, σακάκια, καμπαρντίνες και δυναμικά κομψά σύνολα γραφείου με λεπτομέρειες από δέρμα και ψεύτικη γούνα.  Μια ιδανική γκαρνταρόμπα για όλες τις ώρες της ημέρας με έμφαση στα cocktail και βραδινά φορέματα με το γνωστό και αγαπημένο signature style του σχεδιαστή.

Το fashion show πραγματοποιήθηκε σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια του κέντρου στο City Link, στο stylish Clemente Café VIII με ένα πολύ ιδιαίτερο installation όπου τα μοντέλα περπάτησαν και στάθηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενώ ζωντανή μουσική υπό τους ήχους της τζαζ, πλαισίωνε το event και δημιουργούσε μια μαγική ατμόσφαιρα.

Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο Ζάππειο και παρακολουθήσαμε το brand «Desmira by Miraraki», το οποίο είναι δημιούργημα της επιχειρηματίας Δέσποινας Μοιραράκη , η οποία έχει ανοίξει τα φτερά της και στο χώρο της μόδας. Παρουσίασε τη νέα της collection “Desmira – Autumn/ Winter 2021”.

 

Τα ρούχα της συλλογής είναι ευκολοφόρετα, άνετα, αισθησιακά και απευθύνονται σε όλες τις γυναίκες. Η collection “Desmira – Autumn/ Winter 2021” αποτελείτε κυρίως από πολύχρωμα καφτάνια και ρούχα από jorzetes, crepe satin, μεταξωτά υφάσματα και δαντέλες.

Η Όλγα Καραβερβέρη παρουσίασε τη νέα της συλλογή “Femme” η οποία αποπνέει τον δυναμισμό , την θετική αύρα και την θηλυκότητα της σύγχρονης δυναμικής γυναίκας. Η συλλογή της περιέχει επιβλητικά και κομψά looks που μπορούν να φορεθούν από το πρωί, ιδιαίτερα Office looks, απογευματινά κοκτειλ looks αλλά και πολύ ιδιαίτερα κομμάτια υψηλής ραπτικής για ιδιαίτερες στιγμές. Μια συλλογή και ένα fashion show συναισθηματικά φορτισμένα, αφιερωμένα στην αγαπημένη της μητέρα.

 

Δυναμική και άκρως εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του σχεδιαστή Paris Valtadoros στην Ελληνική εβδομάδα μόδας Athens Exclusive Designers Week, παρουσιάζοντας την νέα του συλλογή “Modern Amazons” Spring/Summer ‘22.

Εμπνευσμένος από την ατίθαση γοητεία των μυθικών Αμαζόνων, ο σχεδιαστής εξοπλίζει την σύγχρονη γυναίκα με απαράμιλλα δυναμικό στιλ. Έντονα αρχιτεκτονικές γραμμές, θηλυκά κοψίματα, βολάν αλλά και ρευστά μήκη σαν κρόσσια ξεχώρισαν στην συλλογή.

Τέλος, ένα κράμα λαμπερών μεταλλικών υφασμάτων και μια ιδιαίτερη συγχορδία χρωμάτων έκλεισαν το φαντασμαγορικό show. Η δεύτερη μέρα ολοκληρώθηκε με το fashion show Tassos Mitropoulos και την συλλογή «ὄασις» SS ’22. Κυριάρχησαν αέρινα μεταξωτά υφάσματα, έντονοι ταφτάδες, μεταλλικές λεπτομέρειες, ιριδίζουσες κρυστάλλινες κατασκευές, όγκοι και γλυπτικές τεχνικές, εμπνευσμένα από τα όξινα χρώματα των εσπεριδοειδών αλλά και τα επιβλητικά γλυπτά της αρχαίας Ελλάδας.

Το fashion show τίμησε με την παρουσία της η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μια σύγχρονή ηρωίδα που η δύναμη της ψυχής της αποτελεί πρότυπο για όλες της γυναίκες. Πιο εντυπωσιακή από ποτέ η Ιωάννα Παλιοσπύρου εμφανίστηκε φορώντας μια λαμπερή δημιουργία Tassos Mitropoulos περνώντας το μήνυμα ότι «η ζωή συνεχίζεται με υπομονή και αισιοδοξία».

Πολλοί επώνυμοι τίμησαν με την παρουσία τους τη δεύτερη ημέρα της AXDW:

Byungmoo Θεόφιλος Shin, Πρόεδρος της Samsung Electronics Hellas, Ελένη Καρακάση, Άντζελα Ευριπίδου, Saya , Στέλλα Γιαμπουρά, Μικαέλα Φωτιάδου, Μαριάνθη Κάσδαγλη, Σούλα Λιάκου, Αννίτα Ναθαναήλ, Χάλα Χούρη, Θεοφανία Παπαθωμά, Κατερίνα Λέχου, Βλάσης Χολέβας, Αρετή Λις, Χρυσηίδα Δημουλιδου, Έλλη Αγγελιδάκη, Ζήσης Μπουκουβάλας, Άλκηστης Πρίνου, Μέμα Σιμονετάτου, Χρυσσιάνα Ανδριοπούλου, Κατερίνα Ευαγγελινού, Νίνα Λοτσάρη, Έμυ Λιβανίου, Έλενα Βρεττού κ.α.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

*Φωτογραφίες σε κείμενο και slider: papadakispress.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ