Made in Greece η νέα εμφάνιση της Nicole Kidman: Η star με κοσμήματα Ilias Lalaounis (φωτό & βίντεο)

Περπάτησε στο κόκκινο χαλί των CMA Awards 

Μια εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Nicole Kidman, που περπάτησε στο κόκκινο χαλί των CMA Awards μαζί με τον σύζυγό της Keith Urban.

Μπορεί να έκλεισε τα 54 της χρόνια φέτος ωστόσο η σταρ διαθέτει ένα καλλίγραμμο κορμί που θα ζήλευαν πολλές μικρότερές της και το απέδειξε με το σέξι μαύρο φόρεμα που φόρεσε στα βραβεία και το οποίο ήταν από τον οίκο Saint Laurent.

 

 

 

 

 

 

Το φουστάνι άφηνε ακάλυπτη την μέση της ενώ είχε επίσης ένα μεγάλο σκίσιμο στο πόδι, κάνοντάς της να δείχνει ακόμα πιο ακαταμάχητη.

 

 

Η εμφάνισή της όμως έφερε και την υπογραφή του made in Greece brand Ilias Lalounis με την Nicole Kidman να φοράει απίθανα κοσμήματα από τον διάσημο οίκο.

Ειδικότερα την είδαμε με φανταστικά χρυσά σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια που απογείωσαν το look της.

Instagram/iliaslalaounis

Με μια ιστορία που ξεκινάει πριν από τη δεκαετία του 60 ο οίκος Ηλία Λαλαούνη δημιουργεί τα εμβληματικά πολυτελή κοσμήματα που έχουν αγαπηθεί από πολλές διάσημες κυρίες, όπως η Τζάκι Κένεντι - Ωνάση η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Μπάρμπρα Στρέισαντ και η  Σαρλίζ Θερόν.

Εμπνευσμένα από τις τέχνες διαφορετικών πολιτισμών σε όλο τον κόσμο, από τη φύση και την τεχνολογία, τα κοσμήματα που αντικατοπτρίζουν το καλό γούστο και τη φινέτσα των γυναικών που τα φορούν, έκαναν το brand Λαλαούνης διάσημο σε όλο τον κόσμο.Ταλαντούχοι σχεδιαστές δημιουργούν για τον οίκο συλλογές κοσμημάτων που έχουν φανατικό κοινό.

Ο Ηλίας Λαλαούνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920, και προερχόταν από μια οικογένειας χρυσοχόων και ωρολογοποιών από τους Δελφούς.

Αφού σπούδασε οικονομικά και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφάσισε να ενταχθεί στο κοσμηματοπωλείο του θείου του, όπου, μαθητευόμενος ως χρυσοχόος, έμαθε τις δεξιότητες που θα καθόριζαν το μέλλον του ως τεχνίτης. Το 1941, και ενώ η Ελλάδα βρισκόταν εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ηλίας Λαλαούνης ανέλαβε την οικογενειακή εταιρεία. Παρακινούμενος από το πάθος του για την ιστορία, άρχισε να μελετά την τέχνη των προγόνων του.

Στη δεκαετία του 1950, ενώ η Ελλάδα ανακάμπτει από τα χρόνια του πολέμου, το όραμα του Λαλαούνη έγινε σαφές: αποφάσισε να δώσει νέα πνοή στα τεχνουργήματα των ελληνικών μουσείων και να τα μετατρέψει σε κοσμήματα, αναβιώνοντας παλιές τεχνικές, ενώ παράλληλα εισάγει τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

 

Για να τελειοποιήσει την τέχνη του, ο Ηλίας Λαλαούνης χρειαζόταν όχι μόνο να κατανοήσει την ιδέα πίσω από αυτές τις αρχαίες δημιουργίες, αλλά και να διδάξει τους συναδέλφους του τεχνίτες στην τέχνη των παραμελημένων/ξεχασμένων τεχνικών, όπως η κοκκοποίηση, το φιλιγκράν, η ύφανση στο χέρι και το σφυρήλατο .

Ο Λαλαούνης ίδρυσε την Ένωση Ελλήνων Κοσμηματοπωλών και εξέθεσε την πρώτη του συλλογή το 1957, την «αρχαιολογική συλλογή», ​​εμπνευσμένη από την κλασική, την ελληνιστική και τη μινωική – μυκηναϊκή τέχνη. 

Τη δεκαετία του 1960, αφού έφυγε από τη ζωή ο θείος του, ο Ηλίας Λαλαούνης αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί μόνος του. Ξεκίνησε τη δική του εταιρεία με έδρα την οδό Καρυατίδων, στους πρόποδες της Ακρόπολης.

Έγινε ο πρώτος χρυσοχόος που τιμήθηκε από το Institut de France, Academie des Beaux Arts et des Lettres, για την εμπνευσμένη προσφορά του στην τέχνη της δημιουργίας κοσμημάτων.

Από το 1998, ο μανδύας της ανεξάντλητης δημιουργικότητας του Ηλία Λαλαούνη έχει περάσει στις τέσσερις κόρες του, Αικατερίνη, Δήμητρα, Μαρία και Ιωάννα, που ανεβάζουν το εμβληματικό brand σε νέα ύψη αριστείας και σχεδίασης.

 Συνεχίζουν με πάθος μια μακρά οικογενειακή παράδοση και διασφαλίζουν ότι η κληρονομιά LALAoUNIS θα μεταδοθεί στην επόμενη γενιά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ