Χριστούγεννα στο Παρίσι: Οι ωραιότερες βιτρίνες στα εμβληματικά καταστήματα της Πόλης του Φωτός (φωτό)

Ο στολισμός στο εσωτερικό και το εξωτερικό απλά μαγικός

Κάθε Χριστούγεννα το Παρίσι μεταμορφώνεται και οι βιτρίνες των εμβληματικών πολυακαστημάτων της πόλης του φωτός  στολίζονται, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα.

Χριστουγεννιάτικες αγορές ξεπροβάλλουν σε όλη την γαλλική πρωτεύουσα, παγοδρόμια στήνονται, ενώ το βράδυ οι δρόμοι φωταγωγούνται. 

Από τη λεωφόρο Haussmann μέχρι το Marais (χωρίς να ξεχνάμε την αριστερή όχθη) τα πολυκαστήματα με βιτρίνες - υπερπαραγωγή, δίνουν το σύνθημα για την έναρξη της οερταστικής περιόδου.

Το Samaritaine, που λόγω της πανδημίας ήταν κλειστό για ένα περίπου χρόνο, δεν θα μπορούσε φέτος τα Χριστούγεννα να μην επιστρέψει με λάμψη, με το γνωστό γαλλικό πολυκατάστημα να φανερώνει στις 10 Νοεμβρίου τον εντυπωσιακό στολισμό, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του sortiraparis.com.

Φωτογραφίες: sortiraparis.com.

Φέτος το θέμα περιστρέφεται γύρω από την Τέχνη του Γαλλικού Κήπου και αποτίει φόρο τιμής στους πιο ρομαντικούς της πρωτεύουσας μέσα από πίνακες που αποκαλύπτουν ιδιόρρυθμες σκηνές ζωής.

Les vitrines de Noël du Printemps - SORTIRAPARIS

Quand la magie des fêtes s'empare du boulevard Haussmann ! >>> https://www.sortiraparis.com/loisirs/shopping-mode/articles/67053-les-v…

Δημοσιεύτηκε από Sortiraparis.com στις Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021

Μαγικά και τα όσα συναντάμε όμως και στο Printemps, το οποίο, όπως σημειώνει το sortiraparis.com. ήταν το πρώτο πολυκατάστημα σε αυτό το εμβληματικό σημείο της γαλλικής πόλης, που αποκάλυψε τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες του, με το στολισμό τους να περιστρέφεται γύρω από ένα παραμύθι εξευγενισμένο από την εικονογράφο Aurélia Fronty.

Φωτογραφίες: sortiraparis.com

Πριν λίγες ημέρες όμως αποκαλύφθηκαν και οι χριστουγεννιάτικες βιρτίνες του Bon Marché Rive Gauche.

Φέτος, τα τέσσερα παράθυρα που βλέπουν προς την rue de Sèvres «ζωντανεύουν» για να σας αφηγηθο'υν τη νέα χριστουγεννιάτικη περιπέτεια, του Aristide, του μελόψωμου που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή του Bon Marché, Aristide Boucicaut.

Φωτογραφίες sortiraparis.com

Εξίσου εντυπωσιακό όμως είναι και το εσωτερικού του πολυκαταστήματος με ένα θεόρατο χριστουγεννιάτικο δέντρο να δεσπίζει και αμέτρητα φωτάκια να χαρίζουν ένα μοναδικό θέαμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ