Αποκλειστικό: Η Μαρέβα Γκαμπρόφσκι Μητσοτάκη στο Λητώ για τον καρκίνο του μαστού: ''Δωρεάν για όλες τις γυναίκες η μαστογραφία'' (φωτό - βίντεο)

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έκανε μία εμφάνιση έκπληξη στο μαιευτήριο Λητώ για να τιμήσει την γιατρό της, την χειρουργό Ανδριάνα Κουλούρα που εγκαινίασε χθες το βράδυ μια νέα εποχή στην κλινική για το κέντρο μαστού.

Σπανίως παίρνει το λόγο η κυρία Μητσοτάκη η οποία κρατάει πολύ χαμηλό προφίλ στο πλευρό του συζύγου της και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η κυρία Γκραμπόφσκι με μεγάλη συγκίνηση ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στα παιδικά της χρόνια και στις αναμνήσεις της από το μαιευτήριο Λητώ από το οποίο περνούσε πάντα γιατί βρισκόταν στη γειτονιά της κοντά στην οδό Χλόης όπου μεγάλωσε. 

Mαρέβα Μητσοτάκη, Ανδριάνα Κουλούρα, Μελίνα Τραυλού

 

 

Μπορεί να μη γέννησα τα τρία παιδιά μου εδώ γιατί ο γιατρός μου εργαζόταν σε άλλο μαιευτήριο, ωστόσο όταν η Αντριάνα, η γιατρός μου, μου ζήτησε να παραστώ σήμερα εδώ, απάντησα αμέσως ναι και μάλιστα συγκινούμαι γιατί το συνδέω με την εικόνα που έχω από τα παιδικά μου χρόνια .

Στην συνέχεια η κυρία Μητσοτάκη είπε ότι έλαβε πληροφορίες το ίδιο πρωί χθες ενόψει της επίσκεψης της στο Λητώ και μας επιβεβαίωσε ότι θα είναι εντελώς δωρεάν οι διαγνωστικές εξετάσεις για όλες τις ηλικίες των γυναικών για καρκίνο του μαστού στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» που ανακοινώθηκε αμέσως μετά τον θάνατο της αρχηγού του ΚΙΝΑΛ. 

 

 

 

Τέλος, ανταποκρινόμενη στην έκκληση του διευθύνοντος συμβούλου του Λητώ, κυρίου Λεωνίδα Παπαδόπουλου για μείωση, η απάλειψη του ΦΠΑ  από τους τοκετούς του 24% δηλαδή, προκειμένου να υπάρξει κίνητρο για περισσότερα παιδιά με δεδομένη την υπογεννητικότητα της χώρας μας, η κυρία Μητσοτάκη επεσήμανε: ''δικαιολογημένο αυτό που προτείνετε, δεν έχω καμία αρμοδιότητα να απαντήσω, ωστόσο θα μεταφέρω στον πρωθυπουργό την ενδιαφέρουσα πρόταση σας''. 

Η Κλινική ΛΗΤΩ, μέλος του Hellenic Healthcare Group (HHG), του μεγαλύτερου Ομίλου παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, παρουσίασε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 σε ειδική εκδήλωση, τη νέα εποχή για το Κέντρο Μαστού. 

Δρ. Κωνσταντίνος Μαυρέλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΛΗΤΩ

 

Όλοι οι χώροι του Κέντρου Μαστού, ανακαινίστηκαν ριζικά και σχεδιάστηκαν στη λεπτομέρεια ώστε όλοι οι ασθενείς να λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε ένα περιβάλλον άρτιο και λειτουργικό. 

Το δυναμικό του Κέντρου Μαστού, στελεχώνεται από καταξιωμένους επιστήμονες, την κα. Ανδριάνα Κουλούρα, Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια Χειρουργικής Κλινικής Μαστού και τον κ. Μιχαήλ Περικλή Αγγελόπουλο, Ακτινολόγο Μαστού, Διευθυντή Ακτινολογικού Τμήματος. Παράλληλα, η ομάδα στελεχώνεται με εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό, όπως Βιολόγο - Γενετιστή, Ψυχο-ογκολόγο, Κλινικό Διαιτολόγο και Φυσικοθεραπευτή. 

Το ιατρικό δυναμικό του Κέντρου, έχει στη διάθεσή του εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, όπως  μεταξύ άλλων, τον Ψηφιακό Μαστογράφο με Τομοσύνθεση, που εξασφαλίζει μεγαλύτερη διακριτική ευκρίνεια και κατ’ επέκταση δυνατότητα ανίχνευσης της πρώιμης κακοήθειας στο μαστό.

Όπως δήλωσαν οι κ.κ. Ανδριάνα Κουλούρα, Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια Χειρουργικής Κλινικής Μαστού και ο Μιχαήλ Περικλής Αγγελόπουλος, Ακτινολόγος Μαστού, Διευθυντής Ακτινολογικού Τμήματος: «Όραμά μας είναι να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην πρώιμη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του μαστού, να αφυπνίσουμε την κάθε γυναίκα ξεχωριστά με εξατομικευμένο πρόγραμμα παρακολούθησης, με στόχο την έγκαιρη αντιμετώπιση, που συνεπάγεται υψηλά ποσοστά επιβίωσης και τις περισσότερες φορές ίαση της κάθε γυναίκας». 

Ειρήνη Νικολοπούλου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΛΗΤΩ και Μαιευτήρας - Γυναικολόγος, κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι «Το ΛΗΤΩ, ως μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group, υποδέχεται τη νέα εποχή του Κέντρου Μαστού εμπεδώνοντας την προσήλωσή του στην ασφαλή πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, ανανεώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες που με πρωτοπορία ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια.

 

Ο εκσυγχρονισμός του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Κέντρο Μαστού η επιστημονική κατάρτιση και η αφοσίωση των επικεφαλής της κ. Ανδριάνας Κουλούρα, και του κ. Μιχαήλ Περικλή Αγγελόπουλου, σηματοδοτούν το επόμενο βήμα του ΛΗΤΩ για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία της υπ’ αριθμόν ένα αιτίας θανάτου των Ελληνίδων».

Δρ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος ΛΗΤΩ

 

 

Δρ. Ελπιδοφόρος Δουράτσος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΛΗΤΩ 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό από την κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η οποία δήλωσε: «Θα ήθελα να σας μεταφέρω με χαρά, ότι το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά επεκτείνεται τελικά σε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, για όλες τις ηλικίες των γυναικών.

 

 

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πείσουμε τις γυναίκες να μην αμελούν τον ετήσιο έλεγχο, διότι η υγεία μιας γυναίκας αφορά όλη την οικογένεια. Παρευρίσκομαι εδώ για να ευχηθώ καλή επιτυχία στην γιατρό μου κ. Ανδριάνα Κουλούρα, την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα».

Η κα Μητσοτάκη συνοδευόταν στην εκδήλωση από την στενή της φίλη, Μελίνα Τραυλού. 

Σχετικά με το Κέντρο Μαστού

Το Κέντρο Μαστού, της Κλινικής ΛΗΤΩ, λειτουργεί από το 1986, με γνώμονα την εξατομικευμένη φροντίδα και ασφάλεια στις γυναίκες που μας εμπιστεύονται, όσον αφορά στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων του μαστού. Στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη και ολιστική φροντίδα των ασθενών ώστε να λαμβάνουν εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση 

Επικοινωνία: 210 690 2076, 210 690 2077

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ