Αποκλειστικό: Ο πασίγνωστος Ισπανός Tik Toker, Ινιάκι Λαμούα που μιλάει άπταιστα ελληνικά - ''Θέλω να μείνω μόνιμα στην χώρα σας, αγαπημένο φαγητό, το πιτόγυρο'' (φωτό - βίντεο)

Ο Ισπανός Tik Toker έγινε, πασίγνωστος σε όλο τον κόσμο για την αγάπη που έχει στην χώρα μας... 

Της Περιστέρας Αχμάκη

Είναι πασίγνωστος Tik Toker και Instagrammer. Είναι κούκλος, Ισπανός και έχει ένα κόλλημα. Την Ελλάδα!

Ο λόγος για τον Inaki Lamua, έναν δημοσιογράφο που κατάφερε να μάθει ελληνικά μόνος του. Ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα όταν ήταν 14 ετών και συγκεκριμένα στον Πύργο Ηλείας, πριν από αρκετά χρόνια για ένα φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους με μια ταινία μικρού μήκους που είχε κανει στο Λύκειο.

 

@greek_vibes

Κλαίω όταν βλέπω πως έχω αλλάξει μετά από όλα τα ταξίδια που έχω κανει στην Ελλάδα ? ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ Ta Kalytera Paidia - Josephine

 

'Ετσι, αφού αγάπησε τον ελληνικό τρόπο διασκέδασης και τα τραγούδια αποφάσισε να μάθει ελληνικά.

Έχει επισκεφθεί την χώρα μας άπειρες φορές και κάθε φορά μαγεύεται το ίδιο. Ο 25χρονος έχει γίνει πασίγνωστος στο Tik Tok με πάνω από 158 χιλιάδες ακολούθους.

 

 

Ο Ινιάκι μιλάει στο Eirinika.gr για την ζωή του στην Ισπανία, την λατρεία που έχει για την χώρα μας, τα αγαπημένα του ελληνικά φαγητά, την Σαντορίνη αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια. 

 

@greek_vibes

Αναμνήσεις από το καλοκαίρι ☀️?? Μετρώ αντίστροφα για να έρθω ξανά στην Ελλάδα ⏳ ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ Ellada Hora Tou Fotos - Live - Katy Garbi

 

 

@greek_vibes

Μαθαίνω Ποντιακά! ✨ Θα δείτε περισσότερα στα επόμενα βίντεο ?? ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ pontiaka - Gavur

 

Ο Καταλανός, που τραγουδά και λύνει γλωσσοδέτες στο πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λέει γελώντας: ''Η αγάπη μου για την Ελλάδα ξεκίνησε πριν έρθω γα πρώτη φορά. Όταν ήμουν πιο μικρός ακόμη. Τότε είχα δει συρτάκι στην τηλεόραση και άρχισα να χορεύω… Εγώ δεν το θυμάμαι αυτό, αλλά πάντα μου το λέει η μαμά μου''. 

 

 

 

 

@greek_vibes

Ποσο κανει το πιτόγυρο στην Ισπανία ?✨Σας περιμένω στο instagram: inakilamua ?? ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - Greek Vibes

 

 

 

Για την απόφασή του να μάθει ελληνικά απαντά: '' Μετά από το πρώτο ταξίδι που έκανα στην χώρα σας, ήθελα παρα πολύ να μάθω την γλώσσα σας, αφού ερωτεύτηκα ακόμα πιο πολύ. Ήταν πολύ δύσκολο στην αρχή γιατί δεν ήξερα το αλφάβητο σας και δεν καταλάβαινα ούτε μια λέξη. Αλλά σιγά - σιγά έκανα μερικά μαθήματα μόνος μου στο Ίντερνετ και αγόρασα βιβλία για να μάθω την γραμματική και με πολύ δουλειά και υπομονή τα κατάφερα''. 

Όσο για το αγαπημένο του Ελληνικό νησί, αυτό μου λέει πως είναι η Σαντορίνη, δεν έχει πάει όμως ακόμα σε πολλά. Το καλοκαίρι που μας πέρασε βρέθηκε και στην Μύκονο όπου έκανε και πάρα πολλά Tok Toks, τα οποία έγινα viral. 

 

@greek_vibes

Έτσι πέρασα στην Μύκονο!☺️ Θέλω να γυρίσω Ελλάδα παιδιά ? Σας περιμένω στο instagram ➡️ inakilamua ✌?##greektiktok ##tiktokgreece

♬ Nychtes Sti Mykono - Katerina Naka

 

 

Πότε κατάλαβε ότι έχει γίνει πασίγνωστος στο Τik Tok; ''Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα καθόλου. Εγώ έκανα αυτό τον λογαριασμό (@greek_vibes) γιατί ήθελα να μάθω ακόμα περισσότερα ελληνικά και αυτό θα ήταν σαν πρακτική για μένα γιατί ήθελα να ψάξω Έλληνες να με βοηθήσουν με τα ελληνικά μου. Αλλά ξαφνικά τα βίντεο έγιναν viral και τώρα είμαστε μια οικογένεια πάνω από 157k άτομα. Ακόμα δεν το πιστεύω αλλά είμαι παρα πολύ χαρούμενος για αυτό''. 

 

 

 

 

 

Θέλει μάλιστα να μείνει και μόνιμα στην Ελλάδα, αφού είναι το όνειρό του, ενώ όπως τονίζει θα ήθελε να ασχοληθεί με την τηλεόραση και την ηθοποιία. 

Τι ήταν αυτό που τον μάγεψε από την χώρα μας και την ερωτεύτηκε;

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος δηλώνει: ''Είναι πάρα πολλά πράγματα και δεν μπορώ να διαλέξω ένα… Όμως, θα έλεγα ότι αυτό που με μάγεψε πιο πολύ ήταν η μουσική σας (ειδικά λαϊκά, παραδοσιακά, μπουζούκια…) και γενικά ο πολιτισμός σας''.

 

 

 

 

@greek_vibes

Εδώ ένας Ισπανός ?? που ερωτεύτηκε την Ελλάδα ❤️?? ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ Las Divinas - Brenda Asnicar

 

 

 

Για εκείνον, το Tik Tok ήρθε στην ζωή του, την πιο κατάλληλη στιγμή, αφού τον έκανε τον πιο χαρούμενο άνθρωπο του κόσμου μετά από όλα αυτά που έγιναν και ακόμα γίνονται. . Βέβαια, όπως αναφέρει, επαγγελματικά ακόμα δεν του έφερε κάποια ευκαιρία. Αλλά είναι σίγουρος πως πολύ σύντομα θα γίνουν πολύ ωραία πράγματα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.

 Η πανδημία του Covid-19 έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές μας. Τι άλλαξε στην καθημερινότητά σας ; Και πως το αντιμετωπίζεται αυτό που συμβαίνει τον ρωτάω. 

 

 

 

 

 

Ο Ινιάκι μου ανοίγει την καρδιά του και απαντά: ''Για μένα η πανδημία ήταν πολύ δύσκολη, ειδικά στην αρχή γιατί την έζησα μόνος μου, μακριά από την οικογένεια μου και δεν είδα τους γονείς μου για σχεδόν 5 μήνες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων.

Εγώ είμαι Μαδρίτη και η οικογένεια μου Βαρκελώνη και δεν μπορούσαμε να ταξιδέψουμε για να είμαστε μαζί. Επιπλέον, είχα συγγενείς στο νοσοκομείο για πολλούς μήνες και η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Τελικά όμως όλα πήγαν καλά.

Τώρα η κατάσταση, τουλάχιστον στην Ισπανία που μένω εγώ, ειναι καλή. Όμως, μετά από όλα αυτά έχουμε μάθει, τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα, γι' αυτό δεν θέλω να σκεφτώ πολύ το μέλλον'', λέει. 

 

 

 

@greek_vibes

Εσείς πότε γιορτάζετε το όνομα σας; ☺️ Εγώ 31 Ιουλίου αν και δεν το έχω γιορτάζει ποτέ ????? ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - Greek Vibes

 

 

Ο 25χρονος δημοσιογράφος δεν ασχολείται με το αντικέιμενο που έχει σπουδάσει. Αυτό που περιμένει πιο πολύ, ειναι το επόμενο ταξίδι που θα κάνει στην Ελλάδα αρχές του 2022. ''Ανυπομονώ'', τονίζει . 

 

@greek_vibes

Αυτό λέει ότι είμαι 35% Έλληνας αλλά εγώ ξέρω ότι είμαι Έλληνας στην ψυχή παιδιά χαχαχα ❤️?? ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ πρωτότυπος ήχος - Greek Vibes

 

Όπως είναι γνωστό, κάθε λαός έχει τις δικές του συνήθειες έτσι και οι Έλληνες έχουμε τις δικές. Ποιες από αυτές όμως έχει ''υιοθετήσει'' ο Λαμούα εξαιτίας της αγάπης του για την χώρα μας; ''Νομίζω πως αυτό που κάνω πιο πολύ είναι να παίζω ελληνικά τραγούδια όταν κάνω παρέα με τους Ισπανούς φίλους μου και τους μαθαίνω τους στίχους για να τραγουδήσουμε μαζί.

Επίσης τώρα τελευταία έχω καταλάβει πως μερικές φορές βρίζω στα ελληνικά από μέσα μου'', καταλήγει γελώντας.   

 

 

@greek_vibes

Καλό Σαββατοκύριακο παιδιά ❤️? Ευχαριστώ για όλα ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ Ti Tou Vrikes Tou Malaka - Sasa Basta

 

 

 

Από φαγητά η Ελλάδα, άλλο τίποτα. Η χώρα μας έχει την καλύτερη κουζίνα του κόσμου, γι΄αυτό και οι τουρίστες, τρελαίνονται με τα παραδοσιακά πιάτα μας, τις λιχουδιές μας, τα αγνά υλικά που χρησιμοποιούμε. 

Ο λατρεμένος μας Ισπανός Tik Toker, έχει κόλλημα με το πιτόγυρο και όπως λέει, μια φορά δοκίμασε να το φτιάξει στην Ισπανία αλλά δεν είχε καμία σχέση με το Ελληνικό. Επίσης αγαπάει τα γεμιστά και θέλει πολύ να προσπαθήσει να τα μαγειρέψει.

 

@greek_vibes

Έτσι καθαρίζω το σπίτι ναι ? ##greektiktok ##tiktokgreece

♬ Athina Mou - Konstantinos Argiros

 

 

Τέλος, επισημαίνει πως ο κόσμος θέλει να βλέπει πως οι ξένοι (όπως αυτός) δείχνουν την αγάπη τους για την χώρα τους. ''Εγώ ας πούμε αγαπώ να βλέπω Έλληνες που μαθαίνουν ισπανικά και αγαπάνε την χώρα μου. Νομίζω πως στην Ελλάδα γίνεται το ίδιο''. Σε αυτό το γεγονός δικαιολογεί και την τεράστια συμπαράσταση που του έχει δείξει ο κόσμος στα social media και ιδιαίτερα στην πλατφόρμα του tik tok.

Κλείνοντας την τόσο όμορφη κουβέντα μαζί του, του ζήτησα να μου πει το top 5 των αγαπημένων του ελληνικών τραγουδιών και των Ελλήνων celebrities . 

Αυτά είναι: 

  • Γίνεται - Παντελής Παντελίδης.
  • Τα περαστικά μου - Γιώργος Τσαλίκης.
  • Δυνατά δυνατά - Ελευθερία Αρβανιτακη.
  • Τα κατάφερες - Κωνσταντίνος Αργυρος.
  • Αεράκι - Ελένη Φουρειρα

''Έλληνες celebrities έχω πάρα πολλούς και πραγματικά δεν ξέρω αν μπορώ να σας πω τους 5 μου αγαπημένους. Όμως στην πρώτη θέση μπορώ να σου πω με βεβαιότητα, πως είναι Ελένη Φουρέιρα''.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ