Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σουφλέ με κοτόπουλο, μπέικον, ζυμαρικά & κολοκύθα - τα παιδιά θα το λατρέψουν

Δείτε βήμα - βήμα πως θα φτιάξετε το λαχταριστό αυτό πιάτο

ΥΛΙΚΑ

Για τη σάλτσα κολοκύθας:

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι

λίγο λευκό κρασί (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο

2 φλ. περίπου πουρέ κολοκύθας

1 φλ ζωμό κοτόπουλο

1 φλ γάλα

1/4 φλ ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 1/2 κ.γ. τριμμένο φασκόμηλο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε

Για τα ζυμαρικά:

450 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες, άβραστες

450 γρ. στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο

1 φλ. μοτσαρέλα ή άλλο λευκό τυρί που λιώνει

1/4 φλ. παρμεζάνα

μπέικον, τσιγαρισμένο, όσο θέλουμε

μαϊντανό, για γαρνιτούρα

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και λίγο λευκό κρασί, εφόσον επιθυμούμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, για 20-30 λεπτά.

Για τη σάλτσα: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο, την κολοκύθα, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι και τα κάνουμε πουρέ.

Προσθέτουμε το μείγμα του πουρέ στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν.

Για τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο: Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Αφαιρούμε από τη φωτιά λίγο νωρίτερα, ώστε να κρατάνε στο φούρνο. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το νερό και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, το μαδάμε σε κομμάτια.

Για το σουφλέ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο, το μπέικον και τη σάλτσα κολοκύθας, μαζί με 1/2 φλ. μοτσαρέλας.

Μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να βράζει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής. 

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet.

To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας.

To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ